Случи ми се нещо странно XIX

• 86 192
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Не че е странно, интересно ми е защо някой ще оставя вещи в коридора в блока ми.
Два апартамента сме на етажа, съседния е необитаем, хората живеят в чужбина и го ремонтират.
Преди около месец имаше оставено мъжко работно яке на парапета, седя няколко дни и го изхвърлих.
Днес имаше мъжки чехъл, оставен в коридора между двата апартамента. Пак го хвърлих.
Вече ме хваща страх. Камерите ни не работят от няколко месеца, имаше кражби на обувки, вкл. едни мои маратонки, а на детето и майка обувките също бяха отвън непипнати.
Дали някой проверява с тези изоставени неща дали има хора в апартаментите?..

# 406
Много странен начин за проверяване, Дари. Да не би майстори от съседния апартамен да ги оставят ?

# 407
Едва ли, а и само една чехла днес, като тези за баня, 42- и номер, то и скоро не съм чувала да идват да ремонтират, в застой са.

# 408
  • Sofia
Как така ви крадат обувките,в общия коридор ли ги държите?

# 409
Да, моя коридор в апартамента е много малък и ми е в общия шкафа за обувки. Аз поне с едни маратонки, явно са търсили голям номер, аз нося 41, а съседа се е простил с 6 чифта.

# 410
  • Sofia
Не бих ги държала там,все би се намерило някъде място в дома...има тесни и високи шкафове побиращи по 20чифта...аз имам 3бр и никакво място не заемат,също в тесен коридор са поставени,но вътре

# 411
Според мен ви проверяват дали сте у вас, дали има движение,за да ви оберат, колкото и ужасно да звучи..

# 412
Ух... Това наистина си е плашещо. Първо - наистина много странен начин за проверяване, ако са крадци. Да не би да са някакви наркомани, които вечер се спотайват във входа? Но, наистина си заслужава да оправиш камерата си, за да разгадаеш мистерията 0.0

# 413
Вратата на входа ви не се ли заключва ?

# 414
То за камерите домоуправителя отговаря, не е моя лична, ама е вдигнал ръце човека. Бяхме с чип на входната врата, три пъти я разбиват и сега е разграден двор.
Друго, за което се сетих, пак преди около месец преди ми се звънна на вратата в неделя, към 15.30, време за почивка. Добре изглеждаща жена на около 50 искала да си купува жилище и почна да ме разпитва как е квартала и т. н.
Както и да е, писах да си сверя мнението аз ли не съм в ред и съм параноичка.

А коридорчето ми е 1.50 на метър, едни квадрат и няма място за шкаф вътре. Прибирам ги обувките вече в килера в коридора, а шкафа си седи като паметник. ooooh!

# 415
  • софия
То и тези чипове да ви кажа, явно имат бъг и два пъти ако натиснеш по-силно вратата се отключва. Все забравям да кажа на домоуправителя че съм го забелязала. Наистина само Сот е решението или ако можете поне лепенка си сложете отпред на някоя охранителна фирма.

# 416
И аз съм на мнение, че някой проверява дали се живее в тези апартаменти. Не съм старомодна, ама това да притесняваш непознати във времето между 14 и 16 часа в почивен ден, за да питаш за квартала... де да знам, за мен е съмнително. Както са те посъветвали - сложи си СОТ, не че и с тях не могат да оберат нечий дом, но върши работа срещу кокошкари и наркомани.

# 417
Точно проверка си е. Освен изброените типично е промяна местоположението на килимчето пред вратата, и т.н.

# 418
  • София
 Има един мотиватор - Юли Тонкин, той разправяше, че като си купувал имот, винаги (но заедно с брокера) обикалял съседите и разпитвал за сградата, за квартала, и нали съседите както се обичат, почват да плюят и той можел да сваля цената, но винаги пред брокера го правел. Та не е изключено и това да е.

Колкото до намерените единични бройки от чехли и пр. - виждал съм майстори, докато чистят/ремонтират апартамент, и изнасят боклука, по някоя обувка да изпуснат. Колкото до шкаф с обувки в общия коридор на входа -ако минат от Пожарната могат до 5 бона глоба на етажната собственост да ви треснат, знаете че там не се държи нищо. На един колега - съседът му плюшкин, а си оставил счупено/развалено тоалетно казанче за малко във входа, пред врата ти, а е изчезнало за миг! А си е оставил стари скъсани обувки - чезнат веднага. Така че - не винаги са крадци. Чак такива елементарни начини за проверка....

# 419
Ако са крадци, то са кокошкари, та нали преди това са крали обувки от там. Кой професионалист ще седне да да мести черджета и да краде обувки.
А може и майсторите от съседния апартамент да са си оставили парцалите. Като знам какви са мърлячи 99% от майсторите, нищо чудно да ги е размързяло да отидат до кофата и да си хвърлят боклуците.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 12:18 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт