Случи ми се нещо странно XIX

• 85 738
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Бащината ми къща е на два етажа, ние живеем на долния, а чичо ми на горния. Когато ги няма често съм чувала стъпки, къщата беше нова, не беше пукане, а направо ходене. Много пъти съм се качвала да проверя да не би да са си дошли от някъде, когато съм знаела, че ги е нямало. Много странно беше, това се случваше постоянно.

# 601
  • София
И според мен е имало някакво присъствие. Пандачина, и аз като теб винаги търся логично, просто обяснение на всички странни случки, но понякога такова...липсва.

Отпреди седмица и нещо, точно преди да заминем на почивка: четвъртък сутринта, обличах се за работа и се щурах насам-натам. Едната обица (с винт са) ми се закачи за блузата и падна. Търсих я като луда, любимите ми обици са, но така и не я намерих. По-късно през деня помолих майка ми, която щеше да взима детето от училище, да я потърсят двете заедно. Вечерта се видяхме за малко - бяха оглеждали внимателно навсякъде, но нищо. Махнах с ръка и я отписах. Петък след работа - скоростно подреждах багажа защото трябваше да заминем по-късно през нощта, чакаше ни дълъг път. Наизвадила бях дрехи, козметика, плажни кърпи. Сгънах 4-5 мои тениски в отделен куп на леглото и отворих шкафа, за да взема още. Обърнах се към леглото и замръзнах. Обецата кротко си стоеше върху най-горната тениска, все едно някой току-що беше минал и я беше оставил. Сигурно съм стояла цели 5 минути да я зяпам, направо се вцепених. В апартамента бях сама - котките не ги броя, а мъжът ми и щерката бяха отишли да оставят кучето на хотел. Звъннах на майка ми и като й разказах как се е появила, тя се шашна. Мъжът ми и детето после също казаха, че не са я виждали откакто я бях загубила.

Повече от седмица мина, но случката не ми излиза от ума. Просто не знам как се е озовала там. Още ме побиват тръпки.

# 602
  • Бургас
Таис, от твоята история и мен ме побиха тръпки! Anguished

# 603
И според мен е имало някакво присъствие. Пандачина, и аз като теб винаги търся логично, просто обяснение на всички странни случки, но понякога такова...липсва.

Отпреди седмица и нещо, точно преди да заминем на почивка: четвъртък сутринта, обличах се за работа и се щурах насам-натам. Едната обица (с винт са) ми се закачи за блузата и падна. Търсих я като луда, любимите ми обици са, но така и не я намерих. По-късно през деня помолих майка ми, която щеше да взима детето от училище, да я потърсят двете заедно. Вечерта се видяхме за малко - бяха оглеждали внимателно навсякъде, но нищо. Махнах с ръка и я отписах. Петък след работа - скоростно подреждах багажа защото трябваше да заминем по-късно през нощта, чакаше ни дълъг път. Наизвадила бях дрехи, козметика, плажни кърпи. Сгънах 4-5 мои тениски в отделен куп на леглото и отворих шкафа, за да взема още. Обърнах се към леглото и замръзнах. Обецата кротко си стоеше върху най-горната тениска, все едно някой току-що беше минал и я беше оставил. Сигурно съм стояла цели 5 минути да я зяпам, направо се вцепених. В апартамента бях сама - котките не ги броя, а мъжът ми и щерката бяха отишли да оставят кучето на хотел. Звъннах на майка ми и като й разказах как се е появила, тя се шашна. Мъжът ми и детето после също казаха, че не са я виждали откакто я бях загубила.

Повече от седмица мина, но случката не ми излиза от ума. Просто не знам как се е озовала там. Още ме побиват тръпки.
Паралелни реалности, които са осъществили контакт, според мен. Така, от съседната реалност е оставила обецата там. Знам, звучи фантастика 🙃

# 604
Не знам за мишока, идея си нямам но ми се струват тежки стъпки. Така се чува само мм когато е горе, при децата дори не се чува такова силно стъпване..

За обицата- не е ли възможно да се е закачила за блузата и да е останала там? Преди години бях загубила една гривна, намерих я 3 седмици по късно закачена от вътрешната страна на една блуза, която междудругото даже бях изпрала и сгънала без да видя гривната

# 605
  • София
Kaya, няма как - точно бях сгънала въпросните 3-4 тениски една по една. Сложих ги на куп, готови да бъдат прибрани в куфара. Абсолютно съм сигурна, че преди да се обърна към шкафа, върху купа нямаше нищо. Нищо. И изведнъж, хоп, обицата.

HumbleDumble, нищо не знам за паралелните реалности, трябва да поровя из нета. Наистина звучи фантастично Simple Smile

# 606
  • Sofia
Аз си намерих златните обици,които издирвах повече от 5мес,мислих ,че съм ги изхвърлила...Тръгнах да махам великденската украса и едно декоративно яйце го слагам в шкафа нависоко,в чаша ,която не ползвам,но то седи отгоре,нещо отдолу му пречи,пъхам пръсти и напипвам нещо меко,плюшена торбичка за бижута,отварям и вътре те,и още един чифт,за който също мислих ,че съм затрила...много им се израдвах,но нямам спомен кога съм ги сложила там,бяло петно ми е...Disappointed

Сега се надявам в най-скоро време и космодиска да си намеря,че ме наболява кръста Disappointed Relieved

# 607
На мен ми беше изчезнала пинсетата, която ми беше подарък и ми беше много удобна, къде ли не я търсих. Искам не искам наложи се да си купя нова и един ден след около година отварям несесера си, който ползвам всекидневно и вътре и двете пинсети Еми и до днес нямам обяснение как се появи, а през това време несесера е изсипван много пъти, но пинсетата я нямаше

# 608
Чвсто ми се случва напоследък да търся както се казва под дърво и камък някоя вещ, която знам със сигурност къде съм оставила , но не я намирам. Купувам с НЕ особено голямо желание същото нещо, защото ми трябва и изгубеното се появява пред очите ми..А преди това съм търсила на всевъзможни места. Така търсих последно любимите си дънки, изрових гардеробите от до, сгъвах всичко наново , но не излизаха от никъде. Намерих подобни и си ги купих, и хоп след няколко дни прибирам прането в гардероба и какво да видя-дънките.. а дреха по дреха съм сгъвала преди това..Винаги ми е било странно как се получава така.

# 609
После ще се поразровя за някоя и друга интересна теорийка и две- три думи за ЦЕРН.

# 610
Скрит текст:
Преди 2-3 седмици имах една плашеща за мен нощ. Не съм сигурна дали изобщо нещо се случи тогава, или всичко беше само в главата ми. По принцип обичам да търся логично обяснение на всичко, но в този случай не съм сигурна имам ли такова.
Дъщеря ми (5-годишна)  изяви желание да разпънем дивана в хола и да спим там двете. Съгласих се. Легнахме и тя заспа почти веднага. Аз се повъртях малко  и започнах също да се унасям. След малко се започна почукване по секцията. Усетих и присъствие. Помислих, че е котката, но я нямаше в хола, дори врата беше затворена, така че не може тя да е влезнала и после да е излезнала. Кгато се обърнах с лице към секцията почукването спря и си казах, че вероятно съм сънувала нещо, макар да мислех, че не съм заспала още. А усещането за присъствие си обясних с фантазията ми. Обърнах се отново с гръб, защото ми е по-удобно и след няколко минути пак се чу почукване. Сякаш някой мести дребни предмети върху секцията, но когато се обърнах отново почукването спря, а и всичко си беше по местата. Този път си казах, че няма да се обръщам с гръб. Останах обърната към секцията. След малко влезе и котката, настани се до главата на детето и заспа, а по принцип никога не ляга до някого от нас през нощта, само денем се гушка в нас. Казах си, че вероятно съседите са шумели с нещо, макар да звучи точно като от нашата секция и се опитах да заспя отново. Точно в този момент на пода до дивана в посоката, към която бях обърната се чу как пада нещо голямо и тежко. Но нямаше нищо. А детето си спеше през цялото време. По принцип не спи много спокойно, но точно онази нощ спа почти без да помръдне. Котката обаче също чу този шум и погледна в същата посока, от която ми се стори и на мен, че идва той - към пода в хола. И отново придобих силно усещане за нечие присъствие в стаята. А котката гледаше втренчено и напрегнато в тази посока.Тогава си спомних, че тук бях чела съвет как да се постъпи в подобна ситуация и произнесох на глас: "Каквото и да си ти, остави ни на мира, в името на Господ Бог. Напусни този дом. " И продължих да се моля наум, а не съм от най-вярващите. И на църква скоро не съм ходила. Но след малко вече изчезна напълно усещането ми за чуждо присъствие и нямаше повече почуквания и тропот в хола. Котката също се успокои и заспа.
После още 2-3 нощи детето искаше да спим там и всичко си беше нормално - без шумове и дъщеря ми си спеше както всяка нощ, т.е. с много въртене и пробуждане, което е нормалното за нея.
И все се чудя дали наистина имаше нещо онази нощ при нас. Ако бяха само шумовете, ОК, ще си кажа съседите са, фантазирам и т.н. Но странно беше, че и котката се настани до детето и също чуваше, а вероятно и виждаше нещо. Сякаш отиде до дъщеря ми, за да я пази от нещото. След тази нощ и преди нея никога повече не легна в нечие легло през нощта. А детето точно пък онази нощ спеше необичйно спокойно.
Преди около два месеца в отсрещния на нашия апартамент почина съседка, която много се радваше на дъщеря ми. Когато я видяхме за последен път, съседката беше поканила детето на гости, но това гостуване така и не се осъществи, защото жената почина внезапно. Не знам, ако изобщо е имало нещо онази нощ, дали е възможно да е била тя. Всъщност между двата апартамента има още един апартамент, ако това има значение, т.е. нямаме общи стени с дома на починалата. Хола се намира по-близо до него, сравнено с детската стая например, но без общи стени. Обаче пък тази жена беше много добродушна и не мисля, че би искала да навреди на детето ми или на мен, нито да ни уплаши.
И така. Реших само да споделя с вас. Наистина не мога да съм сигурна имаше ли нещо, защото все гледам да намеря логично обяснение на нещата.

Животните са много по-сензитивни от нас, особено котките и нищо чудно да е усетила нечие присъствие. Котките буквално поглъщат отрицателната и вредна енергия в къщата, неслучайно се заседяват дълго време пред телевизор, компютър и друг вид техника. Котката усеща и когато ти е лошо или си притеснен и идва да полежи при теб, за да "издърпа" негативното състояние от теб. Не бива да се притесняваш от духове щом в дома си имаш котка.

# 611
Ъ, нашта малка маймунка се заседява най вече на местата си за спане. Grinning
Понякога и викам - Никаква котка не си ти Grinning, щото не обича да я галим, а само и когато тя поиска, не идва да ме лекува като ми се схване врата или ме боли главата и пред комп и тв не се заседява. Само пред един епизод на Игра на Тронове. Хич не и дреме на нея. Ама е най доброто коте на света и си е нашето коте и си я обичаме много.

Иначе за странни шумове - когато татко почина, всичко в едната стая, където почина пукаше - мебели, тв, секция, дивани, вратата. Ясно, силно и отчетливо и всички чувахме пукота, а свеки казваше, че вечер е още по силно и осезаемо, чак се будела от шумовете, но не казвала, да не се плашим. А няколко дни след смъртта му вратата на стаята се отвори сама, не беше плътно затворена, а леко прикрехната, нямаше течение, нямаше никой отвън, просто видях как леко и плавно като на забавен каданс вратата просто се движеше, без звук, а тя прискърцваше и трябваше да смажем пантите, но още не бяхме. Просто се отвори, без звук, без шум и без видима причина. Не се уплаших, а аз съм си бъзла по принцип, просто почувствах едно спокойствие. Когато пък майка почина в краката на татко се разби един предмет, който стоеше на такова място, че нямаше как да достигне до него, освен, ако не е запратен от някого и насочен към него. Просто както си е седял сам в стаята и вероятно си е мислел за майка, този предмет се разбил с гръм и трясък в краката му, а не е било възможно да го достигне, ако е бил паднал от някаква вибрация или нещо такова, то щял е да падне, но не в краката му. Както и да изчислявахме после траекторията, просто нямаше начин, освен ако не е бутнат със замах и насочен в посоката в която е паднал.
Милите ми родители, да им светло на душите. В себе си усещам, че са с мен и не чувствам онази първоначална всеобхватна празнота от липсата им. Просто знам, че ... връзката ни не е прекъсната, макар и физически да не сме заедно.

# 612
  • София
Ще ми се смеете, но и аз понякога имам чувството, че баща ми витае около мен. Не знам как и под каква форма, не мисля и че е постоянно, но има моменти, когато го усещам. Факт е, че въпреки всички щуротии, които съм правила и каши, в които се забърквах на младини, винаги в последния момент нещо ме измъкваше от ужасни ситуации. Странното е, че откакто се роди детето, това се ''прехвърли'' върху нея - тя е много буйна, често висим в Пирогов, но лекарите все казват, че най-лошото се е разминало на косъм. Може да е минала под негова защита Simple Smile

# 613
  • Terra incognita
Онзи ден имах доста за пране. Имам шкаф за препарати над пералнята и преди няколоко дни бях купила 2 нови омекотителя, но имам и други- отворени. Така се бях зарекла, първо да похарча старите, а след това новите и закътах шишетата в дъното на шкафа, строени едно до друго. Изпрах една пералня, заредих втора и като отворих шкафа, що да видя- един от новите омекотители разместен най- отпред, сложен на криво, точно пред очите ми. Бях сигурна, просто, че съм го подредила в дъното на шкафа. Стана ми доста странно.

# 614
Има много интересни неща, но повечето са на руски, но открих и един кратък филм с дублаж.

Надявам се, че има и още на български, макар, че аз предпочитам руските, въпреки трудностите ми с езика.

Общи условия

Активация на акаунт