Любители на котки - Тема 128

• 39 966
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Искат да е минала втората ваксина преди кастрацията, за да не налепи нещо от някоя предишна котка в операционната.

Да, това ми е ясно Simple Smile Понеже ДжастаПраста писа, че ще изчака да ѝ мине разгонването и тогава ще я води на ваксина, попитах дали пречи разгонването за ваксината (въпреки че не виждам как, но ми стана любопитно), но разбрах, че просто не е минало достатъчно време от първата ваксина. Simple Smile

# 451
Аз котарака, който ще взимам е кастриран без да има ваксини, аз ще трябва да му ги слагам.Поръчах и оборудване, до седмица трябва да дойде след това и котката. Имам въпрос тоалетната и купичките за храна и вода, как се мият? С веро и след това изплакване става ли?
Освен това поръчах  това https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/ar … 52221?ref=reorder, с него да пръскам ли драскалки, тоалетна и така нататък, когато дойдат? Извинявам се за многото въпроси, но за пръв път ще гледам котка вкъщи.Blush

# 452
  • на брега на морето
Имам въпрос тоалетната и купичките за храна и вода, как се мият? С веро и след това изплакване става ли?
Да, с много изплакване, но и с пръсти, да усещаш че скърца.

# 453
  • Варна
Е, тая операционна не я ли дезинфекцират??? Много идиотско ми звучи това "да има ваксини, за да не лепне нещо от предната котка"... На конвейер ли ги карат?

# 454
Всички знаем не една или две истории за разболени животни, дори без да са стигали до операционна.

# 455
  • София
Аз съдовете на котьо ги мия с нашите в съдомиялната всяка вечер- той има само купа за храна, вода пие от най- различни места.
Блеки си има другарчета за игри в къщата, но сега в апартамента като се прибера играем на гоненица и на криеница поне час или докато не премине в хапаница Joy

# 456
  • Варна
Може, но в операционна трябва така или иначе да се поддържа изключителна стерилност, така че ми е направо недопустима подобна идея...

# 457
Аз ги мия с препарат и после с гореща вода.
Имаме 3 купи - 2 за храна (1 за паучове , 2-рата е за гранули) и третата е стъклена за вода.

Като кастрираха Тути в клиниката вета ме попита като си я взимах дали има всички ваксини до момента.
Явно наистина си е опасно за котета без ваксини.

# 458
  • София
Те операционните ги дезинфекцират. То си е една маса, отгоре квото там еднократно слагат и така. Обаче после нали ги затварятв клетка в редичка до и със и над други клетки. В които има болни, здрави, улични, домашни и всякакви животинки.

Като ходих на свиждане на едно улично, дето плащах да го лекуват, беше в клетка до едно домашно. Както и да чистят, винаги може да се лепне нещо.

# 459
Аз забравих да попитам Тути е обезпаразитявана на 11-12-2018 ,кога мога да го направя пак ?

# 460
  • София
Зимно време, ако не излиза, може веднъж на три месеца. Така каза вета, когато я попитах.

# 461
Не излиза,само няколко пъти я пренасяхме с клетката до вета и обратно с такси.
Предложиха ми за следващият път едно чудо Stronghold пипета ,някой с мнения за него?

# 462
  • Шумен
Ние обезпаразитяваме с Broadline, също е пипета и съм много доволна, препоръчвам го. Срещу външни и основни вътрешни паразити е.  Поставя се върху кожата , между лопатките. Нямам опит с този, който са ти предложили.

# 463
  • София
Ние обезпаразитяваме с Broadline, също е пипета и съм много доволна, препоръчвам го. Срещу външни и основни вътрешни паразити е.  Поставя се върху кожата , между лопатките. Нямам опит с този, който са ти предложили.
И ние.

# 464
Значи само външно като се приложи бродлайн и вътрешно обезпаризитява, без да са необходими хапчета? Ще видя ветеринаря какво ще даде, като го заведа.

Общи условия

Активация на акаунт