Любители на котки - Тема 128

• 39 964
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Стефанов редовно нямат поръчаното и това е дразнещо. Поръчвам основно от Зооплюс и само някои неща от Стефанов.
Но пък всички поводи и нашийнци са от там, заедно с медальоните. А туй не е малко количество джиджавки.

# 481
  • SHOOT ME 10 $
От тринайсет години я имам моята Мишел О,бама. Никога не е правила беля в къщи, нито в офиса, където сме цял ден а вечер в къщи. На последък обаче съвсем безпричинно започна не да маркира, а съвсем качествено си се изпикава и в офиса и в къщи. Вчера даже има наглоста и да се изтропа в къщи...изумен съм. Карах и се, натърках и муцунката там където е пикала и я ступах символично разбира се...без ефект. Какво и става? Нарочно го прави.

# 482
  • София
Не е нарочно от злоба. Нещо и има.
Може да е от възраста, може друго да и е, но нещо го предизвиква. Пробвай да изключиш причините и дано се оправят нещата.

# 483
Midkoo,  заведи я на ветеринар да я прегледат. Може нещо да я боли.

# 484
Мидкоо, плати си данъка в темата - снимка, моля те!

# 485
  • на брега на морето
И, Мидко, защо първата ти работа беше да натриеш муцунката на котето???

# 486
  • SHOOT ME 10 $
От тлф пиша, а тук нямам снимка. Някои я помнят цялата черна с тъпа муцунка "синя британка".
Натрих и муцунката да разбере защо и се карам.
Има вероятност да и има нещо. Ще се консултирам с вета

# 487
  • София
От тринайсет години я имам моята Мишел О,бама. Никога не е правила беля в къщи, нито в офиса, където сме цял ден а вечер в къщи. На последък обаче съвсем безпричинно започна не да маркира, а съвсем качествено си се изпикава и в офиса и в къщи. Вчера даже има наглоста и да се изтропа в къщи...изумен съм. Карах и се, натърках и муцунката там където е пикала и я ступах символично разбира се...без ефект. Какво и става? Нарочно го прави.

Когато котка започва да прави такива неща, това е, защото по този начин ни казва, че има здравни проблеми. Явно изпитва болки, когато пишка или ака, и подсъзнателно свързва тоалетната си с болката, и се опитва да я избягва, като търси нови места за тоалетна. Заведете котето на вет, с натриване на муцунката няма да се реши проблема, а освен това може да стане късно и за лечение. Супер тъпо е да вменяваш на котката злоба и тем подобни глупости. Това само показва, че мислещите по този начин нямат и грам представа по въпроса.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 23:33 от detelistna.4etirilinka

# 488
Реших да работя от лаптопа:
Скрит текст:

Понеже работата беше спешна го оставих да лежи, а аз се прехвърлих на таблета, след около минута:
Скрит текст:

И си продължава да спи. Joy

# 489
  • SHOOT ME 10 $
Приемам разясненията.
И забележката също. Можеше да не е толкова грубо. Сега олекна ли Ви?
detelistna.4etirilinka

# 490
  • София
Приемам разясненията.
И забележката също. Можеше да не е толкова грубо. Сега олекна ли Ви?
detelistna.4etirilinka

Забележката не беше насочена към Вас... Не понасям, когато се вменяват човешки чувства на животни. Това е чиста проба предпоставка за лошо отношение към животни, в смисъл, щом ми злобееш, ще те накажа. От момента, в който видях една (бивша вече) приятелка да бие кучето си с кожен колан, защото било й правело напук, направо се изприщвам, като чуя подобни ТЪПОТИИ.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 23:31 от detelistna.4etirilinka

# 491
  • София
Абе на мен Сиси ми прави баш на пук, като събаря неща от етажерката. Прави го само, когато иска да се събудя и да и дам.да яде.

# 492
  • SHOOT ME 10 $
Споделям чувствата Ви относно боя и малтретирането на животни. Едва ли има някой повече от менда ги обича. Писах, че я ступах СИМВОЛИЧНО за да разбере че е виновна. Обикновено и се карам само. Тя разбира. Тук не се сдържах. Сега и аз съжалявам...много

# 493
  • София
Имай предвид, че може да е и нещо психологическо, не само физическо. Нещо да я стресира и тн.

# 494
Аз наминавам да споделя разочарованието си от Стефанов - поръчах храна за диетата на котката. В понеделник ми се обадиха да кажат, че всичко е налично. Всичко налично се оказа половината от поръчаното. Можеха да ме предупредят, че невсичко го има.

Няколко пъти ми правеха този номер да няма буквално половината поръчка. Вече нищичко не купувам от тях, нищо, че 17% отстъпка имам.

midkoo, разбирам реакцията ти в отчаянието, но е е било правилно. В такива ситуации най-много да разбере, че ѝ се караш, че е ходила до тоалетна, а не, че е било на грешното място. Ако няма някаква промяна като миризми, предмети, стрес, страх и т.н., най-вероятно е някакъв здравословен проблем. Трябва преглед от добър лекар, който да е готов и по-обстойно да потърси, ако причината не излезе веднага. Задължително пкк, биохимия и ехограф. Ако трябва и тестове за инфекциозни и паразитни заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт