91st Academy Awards OSCAR'2018 - Ще има ли интрига, или вече наградите станаха предсказуеми?

• 20 428
  • 240
  •   1
Отговори
# 135
  • До сърцето...
Копирам тук част от поста си в друга тема, за да не е гол запис и се връщам да чета. Моля да ме извините, ако нещо се повтаря.

Леките нюансчета около тазгодишните награди на Академията:

Брадли Купър не е номиниран за режисура, защото е отказал в интервю да коментира личният си живот.

Комикът Кевин Харт, определен за водещ, се отказа под натиск, заради негови изказвания от миналото, и все още не се знае новият водещ. Спрягат пак Упи да спасява положението, ще видим.

Лейди Гага ще се конкурира с филм за любимата й група (псевдонима й идва от песента на Queen Radio Gaga).

Глен Клоуз държи рекорда за актриса с най-много номинации за Оскар и без нито една награда. Има надежда тази година да грабне статуетката за най-добра актриса за ролята си в „Съпругата“ (преди това има 6 номинации).

Друга номинирана пък - Ялица Апарисио - не е била актриса, преди да участва във филма „Рома“.

И четирите статуетки за най-добри актьори в главна и поддържаща роля тази година може да отидат за пресъздаването на лесбийки, гейове или бисексуални герои. Модерни времена!

В категориите за най-добър актьор в главна и поддържаща роля четири от петте номинирани се превъплъщават в образа на реални хора - Фреди Меркюри, Винсент ван Гог, Дик Чейни и Джордж У. Буш. Само Брадли Купър и Сам Елиът играят измислени герои.

# 136
Не схващам каква е връзката между личния живот на Брадли и режисурата на филма

# 137
Няма връзка. Просто не заслужава номинация.

# 138
Изгледах "Фаворитката" и съм доста впечатлена. Напоследък почти няма филми с няколко силни женски образа, и то изиграни блестящо. Напълно си заслужават номинациите и трите, но Оливия Колман беше незабравима! Още не съм гледала Глен Клоуз в "Съпругата", но ако Колман вземе наградата ще е напълно заслужено!
Абсолютно зашеметяващи роли и за трите!
Agent Provocateur много мило ми стана, като ти прочетох последния коментар. Продължавай да показваш тази музика  на децата си, това е изкуство  и е вечно. Още си спомням как като бях малка майка ми ми пускаше песните на Куийн, разказваше ми как са съобщили по радио точката, като е починал Фреди и колко е плакала (аз тогава съм била на годинка). От както се помня обичам музиката им и винаги ми напомнят за нея, тя почина когато бях в седми клас. Както и се досещате много се вълнувах, като гледах филма. Не искам да налагам мнение на никого, не искам да убеждавам никого да го гледа или да му хареса. Мога само да споделя, че на мен страшно много ми хареса, и плаках и се смях. Надявам се да спечели всичко, за което е номиниран, най-много се надявам Рами да спечели за главна мъжка роля, защото според мен се е справил прекрасно.
Hug Hug Hug И аз! Hug Hug Hug

Снощи гледах CAN YOU EVER FORGIVE ME? - чудесен, земен, истински филм и велики Мелиса Маккарти и Ричард Е. Грант, особено той! Невероятен!
Остават ми само Клансмена и At Eternity's Gate да гледам днес преди церемонията!

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 19:27 от Agent Provocateur

# 139
Ще гледам и се надявам на Оскари за Рами Малек и "Роди се звезда".

# 140
  • София
Аз ще гледам утре, че обичам да си спя. Липсват ми и форумните номинации, награди и игри, май нямаше тази година или аз съм изпуснала всичко. Не успях да изгледам Фаворитката и Вице, мисля че ще ми харесат. От останалите харесах Зелената книга и Брадли Купър като актьор, а и като режисьор. Та за мъжка роля си ще стискам за Виго и Брадли. Надявам се единият да вземе наградата. Мисля, че за филм ще спечели Рома, въпреки, че не го харесах. За другите категории нещо не се развълнувах достатъчно и ми все тая.

# 141
  • В Космоса
"Бохемска рапсодия" и "Роди се звезда" аз ще подкрепям за награди. "Зелената книга" е приятен много. "Рома" също. "Черния клан" не го догледах. Другите не съм ги отметнала. Гледат ми се наградите, за жалост няма да мога.

# 142
  • София
Аз съм гледала само Зелена книга и Роди се звезда. И двата много ми харесаха и като история, и като игра на актьорите. Ще се радвам ако спечели някой от тях. Не знам дали е възможно на Гага да дадат оскар от първия опит, но е разкошна във филма. Сега мисля да си пусна Съпругата, защото много харесвам Глен Клоуз, предполагам, че тя също ще е блестяща.
Вице също изглежда интригуващ, в замунда ми попадна коментар, че главният актьор на наградите Златен глобус благодарил на сатаната, странна работа Smirk

# 143
  • Once there was a Hushpuppy...
Кой, липсваха игри и въобще коментари.... Но, то май отдавна е така. Някои от тук пишем в една група, там е интересно. Засега. Аз, лично нямам време напоследък нито за тук, нито за там. Надявам се това да се промени.
С вас ще съм, ако се събудя по някое време. Иначе смятам да спя Laughing
Който и да вземе ще е заслужено.
Само дано Рома не става филм на годината. Иначе да взима за каквото искат Crazy

# 144
  • София
Твърдо съм за "Фаворитката", всичко друго ми бледнее пред този филм и ако може и трите актриси да вземат по един Оскар, толкова са добри и Глен Клоуз да вземе награда за цялостно творчество, напълно го заслужава, и в Wife е прекрасна, една такава сдържана и фина едновременно, много добър филм. Също съм и за Green book  и това е.
Общо взето като цяло слаба година, примерно 2015 г беше изключително силна.
Някакви нови тенденции се прехвърлят , някаква политика на неоправдани полове и раси,  изобщо не го одобрявам, не ми харесва да ми се завират из очите, кой както иска да си прави секса и любовта, но защо трябва да ми се повтаря, натяква и подобни.

# 145
  • София
Аз ще гледам утре, че обичам да си спя. Липсват ми и форумните номинации, награди и игри, май нямаше тази година или аз съм изпуснала всичко.

Дяволчето си даде малко почивка с един бойкот на оскарите. По ред причини. Повръща ми се от простотиите с които съсипаха тази церемония. За първи път ще гледам без тръпка и без желание, но все пак съм на линия.
А и Мячик и Джой не са активни. Няма ги темите за филм на годината и малинка на годината, не се включиха в играта миналата година, като цяло позамряха някои теми и реших да не правя игра заради всичко това накуп. Иначе аз нямам намерение да напускам Бг мама заради скапаните Фейсбук групи, които са толкова скучни и унищожиха форумите, така че живот и здраве догодина играта може да се завърне. Но за това се иска и вашата помощ, а не да пишат трима човека на кръст.
Спомням си как преди години тази тема се изписваше за няколко часа и се пускаха по 2 теми за един ден, а сега виждате какво е...
Та така. Малко Релакс, без игра и хамалогии, пък догодина ще видим. Simple Smile

# 146
  • Down south
 Предполагам, че "Roma" ще има очакван успех.
90 секунди време за всеки получаващ награда. Ще бъде интересно как ще се вмъкнат.

# 147
Не успях да изгледам Вице, но ще поправя и доста ме заинтригува Can you ever forgive me? Някой даде ли му шанс? За наградите тази година я отписах направо...надявам се Фаворитката, Брадли Купър да вземат по нещо. Дъщерята на Глен Клоуз ми хареса много в "Съпругата".
За мен голямото разочарование беше "Рома" и чисто визуално какво направиха с Фреди Меркюри, Предполагам обаче, че точно тези ленти ще оберат призовете. "Черната пантера" се опитвам да не я мисля, така и не разбрах защо и как попадна тук...

# 148
Направих опит да гледам по Кино Нова, но не мога да ги изтърпя!! Безумни коментари, водещите и гостите дори не са подготвени добре, не познават даже актьорите.. Преводачите са много зле също!
Единственото ценно беше, че улучих интервю с Димитър Маринов, който си е взел българското знае във вътрешния джоб на сакото! Дано го видим на сцената!

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 02:30 от Сиси ♥♥

# 149
  • addicted
Ако на някого му се разглеждат тоалети - този линк се обновява периодично:

https://www.elle.com/fashion/celebrity-style/g26391279/oscars-re … pet-dresses-2019/

Глен Клоуз е с кралска одежда Heart

Общи условия

Активация на акаунт