91st Academy Awards OSCAR'2018 - Ще има ли интрига, или вече наградите станаха предсказуеми?

• 20 399
  • 240
  •   1
Отговори
# 180
Много, много се радвам за "Зелената книга"Grinning Напълно заслужени награди. Оливия Колман също, макар очакванията ми да бяха, че ще я ощетят за сметка на Глен Клоуз. Само Рами Малек стои пришит като кръпка в цялата картинка, ама нейсе, няма пълно щастие.

# 181
  • в морето до колене
Ето и наградените:

Best Picture: “Green Book”
Director: Alfonso Cuarón, “Roma”
Actor: Rami Malek, “Bohemian Rhapsody”
Actress: Olivia Colman, “The Favourite”
Supporting Actor: Mahershala Ali, “Green Book”
Supporting Actress: Regina King, “If Beale Street Could Talk”

Original Screenplay: “Green Book”
Adapted Screenplay: “BlackKklansman”
Foreign Language Film: “Roma”
Animated Feature: “Spider-Man: Into the Spider-Verse”
Cinematography: “Roma”
Film Editing: “Bohemian Rhapsody”
Animated Short: “Bao”
Live Action Short: “Skin”
Documentary Short: “Period. End of Sentence.”
Original Score: “Black Panther”
Original Song: “Shallow” from “A Star Is Born”
Production Design: “Black Panther”
Costume Design: “Black Panther”
Makeup and Hairstyling: “Vice”
Documentary Feature: “Free Solo”
Sound Mixing: “Bohemian Rhapsody”
Sound Editing: “Bohemian Rhapsody”
Visual Effects: “First Man”

И още веднъж - за желаещите да си повдигнем националното самочувствие - българският флаг на сцената на Оскарите.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 09:21 от мячик

# 182
  • Карнобат
Не успях да гледам церемонията.Не ми се чака чак до вечерта,когато ще има повторение.Искам да знам къде мога в нета да го гледам,дали го има качен някъде?

# 183
Не очаквах, но съм доволна от наградите. Харесвам и Рами Малек, и Оливия Колман; Зелената книга не съм го гледала, но е хубаво, че спечели филм с българско участие, както и че не спечели Черната пантера. Всъщност, радвам се, че последният няма награда в значимите категории Simple Smile

# 184
Не успях да гледам церемонията.Не ми се чака чак до вечерта,когато ще има повторение.Искам да знам къде мога в нета да го гледам,дали го има качен някъде?

Piratebay вероятно са го качили вече

# 185
  • София
Много се зарадвах за Оливия Колман. Стисках ѝ палци. "Зелената книга" беше моя фаворит. Единствено ме е яд за Виго, че не спечели. Според мен заслужаваше Оскар. Рами Малек не ме впечатли толкова.

# 186
Радвам се за Оливия Колман и за "Зелената книга". Рами е много добър, но можеше да направи и по-добра роля и филм.

# 187
И аз много се радвам за Зелената книга и Оливия Колман, за Димитър Маринов също.

# 188
  • срещу двата комина :)))
май всички сме доволни само от Оскара на Оливия Simple Smile Страхотна е тази жена Simple Smile За мен трябваше Виго да спечели, ама кво да правиш, очаквах да е Рами ...

# 189
Olivia първо я гледах Broadchurch, интересна е

дайте линк ако има към цялото шоу, че не намирам, очаквах да е качено вече
намерих откриването на Куин, което не ми хареса

ето го и нашият
https://www.youtube.com/watch?v=fhyyHkza-vY

# 190
Много се радвам за Рами Малек и Оливия Колман. Тя ми е направила впечатление главно от сериали, в които е участвала, сега очаквам и The Crown, въпреки, че съм резервирана към смяната на актьорите в сериала, вярвам, че ще се справи отлично.
Фаворитката като цяло беше ужасен и безсмислен филм. Доста неприятно усещане ми остави.

# 191
На мен ми хареса Фаворитката.

# 192
Харесва ми как гордо носи знаменцето Simple Smile Не всеки би го направил.

# 193
Гордост е този човек!

# 194
  • София
Тази вечер ще повтарят церемонията по Кино Нова, но е с един ужасен симултанен превод на сричащи и заекващи лайв предводачи (които поне ме върнаха в доброто старо време когато един глас дублираше всички герои от даден филм, като си променяха тембъра и интонацията според случая...  Laughing). Аз си гледах по PRO 7, че не ги издържах с този превод. Иначе студиото преди церемонията бе по-добро от това на БТВ Синема. Иначе в замунда и останалите наши тракери трябва да я има вече качена церемонията, както и в пиратския залив.

Аз се отчетох с 18 познати стауетки от 24, което като за мен си е малко слабичко, но на фона на не малкото изненади съм повече от доволен. Не бяха лесни за прогнозиране тази година. btw, не познах нито един от оскарите на Черната пантера.  Laughing
4 оскара за Бохемската рапсодия (най-много за вечерта?!)
3 оскара за Зелената книга - но и най-важният! Както и очаквах.  bowuu
3 оскара за Рома
3 оскара за Пантерата (?!)  ooooh!

Оскарите бяха постни и твърде документални, а и без водещ все едно гледаме друго шоу.
Не ми харесаха. Не съм особено впечатлен и от червения килим и дресинга. Бих отличил лейди Гага, Ейми Адамс, Ема Стоун, Джей Ло. А Джейсън Момоа се появи с некъпана от две седмици коса. Истинска гротеска.
Яд ме е за Глен Клоуз, защото едва ли ще има втори подобен шанс, а е не по-малко талантлива от Мерил Стрийп например, но специално за годината Оливия Колман заслужаваше повече. Т.е. този път изненадващо не дадоха оскар по заслуги, както много обичат да правят, а може и да има нещо повече срещу Клоуз за което не знаем и не е събрала нужните гласове...
Спайк Лий очаквано осра вечерта с мръсната си расистка уста, но това можеше да се очаква. Не отричам, че е велик, но върха на наглостта бе когато каза, че чернокожите били изградили Америка.
Политкоректността заради която гледам все по-малко филми и бойкотирах за 1 г. играта (една от многото причини) бе задушаваща. Аз лично усещах едно напрежение във въздуха и някак си всички искаха колкото се може по-бързо да свърши всичко и да се изнижат от залата. И както сме тръгнали след няколко години белите в Кодак Тиатър ще са малцинство, а официалния език ще е испанският...

Общи условия

Активация на акаунт