91st Academy Awards OSCAR'2018 - Ще има ли интрига, или вече наградите станаха предсказуеми?

• 20 395
  • 240
  •   1
Отговори
# 195
Свалих от пиратите, то излиза на academy awards, а не   oscars Smile

страшна скука, не се получава без водещ, стигнах до речта на Бардем на испански и ще си почина преди да продължа...

# 196
  • София
Много се зарадвах за Оливия Колман. Стисках ѝ палци. "Зелената книга" беше моя фаворит. Единствено ме е яд за Виго, че не спечели. Според мен заслужаваше Оскар. Рами Малек не ме впечатли толкова.

Да, общо взето такова е и моето мнение. Искрено ме е яд за наградата за мъжка роля.
От замунда си свалих церемонията аз, приятен е файла, няма реклами, няма дублаж, первърташ си Спайк Лее - най-хубавия начин да гледаш.
(опитах се да го разбера какво казва, ама ядец, нищичко не разбрах от първите 4-5 изречения и превъртях. Какво каза, разбра ли се?).

# 197
Не помня вече точно, но беше свързано с това, че преди 400 години цветнокожите са докарани от Африка, отношението към тях и дрън дрън.
Честно казано ми идват в повече такива речи, идва ми в повече лансирането на цветнокожи по такива големи събития. Не мисля, че мястото за такива речи е по тези церемонии.
Рами Малек и той обяснява, че семейството му са бежанци от Египет и т.н.

Имам чувството, че след 5 години на тези награди, няма да се дават повече награди на бели, ако изобщо такива присъстват на Оскарите.

# 198
А казаха ли, че отношението към цветнокожите е било същото и от собствените им хора? Т.е. че е имало робство още преди да дойде лошият бял човек?

Не мисля, че мястото на тези речи е по такива събития, затова и вече чакам Оскарите и другите подобни с идеята да се подигравам после.

# 199
  • София
Аха, на Спайк Лий някой да му пусне Шака Зулу  Laughing

# 200
Simple Smile))))))))))) e, то и в Европа е имало крепостничество, но като гледам или малко бели хора знаят за това или изобщо не го приемат като недостатък на бялата раса! Но разбира се, че черните трябва да се засрамят, че са практикували подобни практики.

Сцената на Оскарите винаги е била един добре осветен и често доста гледан подиум от който да си натъртиш собствената кауза в прайм тайма, без значение какъв е цвета на кожата ти - дали ще е Лео, дали ще е Боно или Спайк Лий. Но доколкото разбирам има хора които предпочитат Спайк Лий да е само черен шут ("entertainer") без кауза Wink

https://www.hollywoodreporter.com/lists/oscars-10-winners-presen … s-a-cause-1083819

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 16:22 от Agent Provocateur

# 201
Рами Малек и той обяснява, че семейството му са бежанци от Египет и т.н.

Може би имаме нужда от малко контекст Wink

Когато едно семейство избяга от собствената си страна и се озове на другия край на света, където ги считат за трета класа хора и започне да гради бъдеще от нулата и детето им реши да се посвети на актьорство, а не на солидна професия, и години наред не може да пробие (той е на 37, не съвсем младеж!), то може би е разбираемо вълнението на това дете, когато печели такава награда при такава конкуренция и каже на майка си от сцената на Оскарите "аз сбъднах моята мечта, това не беше вашата мечта, надявам се, че не ви разочаровах и се гордеете с мен и моето постижение"

Аналогично при награждането за документален (май) един от създателите каза "аз дойдох в Америка преди 7 год от Израел..."

Разбира се, не подценявам труда на актьори, родени в актьорски династии или деца на продуценти-милионери. Но нека да отдадем дължимото уважение на Рами за това, което постигна!

PS Пояснявам, че съм слушала негово интервю и много ме беше впечатлил с думите си, че първите години са били трудни за него не само защото изобщо не са го забелязвали, а и заради голямото разочарование на родителите му, които са били много против избора му на кариера.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 18:22 от Agent Provocateur

# 202
Рами Малек не беше ли на 20-тина години в Нощ в музея? Това е известен филм, дори и да не е кой знае какво. Не бих казала, че е пробил трудно. А във Войната в къщи, е тийн.

# 203
Simple Smile))))))))))) e, то и в Европа е имало крепостничество, но като гледам или малко бели хора знаят за това или изобщо не го приемат като недостатък на бялата раса! Но разбира се, че черните трябва да се засрамят, че са практикували подобни практики.

Сцената на Оскарите винаги е била един добре осветен и често доста гледан подиум от който да си натъртиш собствената кауза в прайм тайма, без значение какъв е цвета на кожата ти - дали ще е Лео, дали ще е Боно или Спайк Лий. Но доколкото разбирам има хора които предпочитат Спайк Лий да е само черен шут ("entertainer") без кауза Wink

https://www.hollywoodreporter.com/lists/oscars-10-winners-presen … s-a-cause-1083819

Всяка раса си има кирливите ризи, време е да продължим напред, а не да се сочим с пръст при всяка възможност. Оскарите е място за възнаграждаване на изключителен талант и труд, а не място за политика. Затова много хора вече не ги взимат насериозно.

# 204
За да сме коректни бил е на 25 год и доколкото може да се дарече пробив дребна роля на египетски фараон в сетски филм, когато си първо поколение американец от египетски произход.
Големият му пробив е с Mr. Robot за телевизията.

И ще е срамно да не отдадем дължимото на един друг емигрант, почнал от нулата в нова страна - Димитър Маринов!
Беше страхотен и в интерес на истината, аз отказвах да повярвам първоначално, че е българин, защото не само защото руският му е БЕЗУПРЕЧЕН (аз съм Магистър по руска филология, та правя разликата), даже маниерите му бяха на "руснак"

Elunaria - за мен изкуството е неразривно свързано и е отражение на реалността; реалността е и политика (а в САЩ в момента политическото напрежение е много високо). За мен присъствието на политиката в американско шоу в настоящия момент изглежда съвсем естествена и нормална. Разбира се, не задължавам с мнението си никой! Но все пак свобода на словото, конституционални права и етц. етц Wink

# 205
  • САЩ
Рами каза, че е първо поколение американец и, че е син на имигранти - не е казвал, че са бежанци.

Иначе ето я "речта" на Спайк Лий транскрибирана:

The word today is “irony.” The date, the 24th. The month, February, which also happens to be the shortest month of the year, which also happens to be Black History month. The year, 2019. The year, 1619. History. Her story. 1619. 2019. 400 years.

Four hundred years. Our ancestors were stolen from Mother Africa and bought to Jamestown, Virginia, enslaved. Our ancestors worked the land from can’t see in the morning to can’t see at night. My grandmother, Zimmie Shelton Retha, who lived to be 100 years young, who was a Spelman College graduate even though her mother was a slave. My grandmother who saved 50 years of Social Security checks to put her first grandchild — she called me Spikie-poo — she put me through Morehouse College and NYU grad film. NYU!

Before the world tonight, I give praise to our ancestors who have built this country into what it is today along with the genocide of its native people. We all connect with our ancestors. We will have love and wisdom regained, we will regain our humanity. It will be a powerful moment. The 2020 presidential election is around the corner. Let’s all mobilize. Let’s all be on the right side of history. Make the moral choice between love versus hate. Let’s do the right thing! You know I had to get that in there.

# 206
Главният ми проблем с това е, че поставя под съмнение истинността както на номинациите, така и на самите награди по-късно. И в тази тема се вижда, че много хора не разбират как изобщо филм като Черната пантера е попаднал там.
Ениуей... честито на победителите!

# 207
Актьорите от Черната пантера просто са били поканени на парти, за да не се обидят.
За мен, един актьор има успешна кариера, когато редовно го дават в различни проекти и има запомнящи се и харесвани роли, не само когато участва в награждавани филми/сериали.  Щом е забелязан и името му се знае, значи е пробил. Не смятам, че телевизионните актьори са по-малко талантливи от кино актьорите. Например, Брадли Купър е симпатяга, но не е велик талант, а очевидно в живота му се е случило нещо, което му е позволило да стане огромна звезда (нещото за мен е късмет и/или връзки).

# 208
Ог репортажите, които видях, нямам ищак да гледам цялата церемония!
Честито на победителите!
Въпреки, че като цяло не съм много доволна - моята фаворитка беше Глен Клоуз, и филма ми хареса и нейната игра беше точно игра - с езика на тялото, на лицето, тя направи филма толкова добър.
Единственото, което харесах от "Фаворитката", беше играта на Оливия Колман, изобщо не съм фен на Ема, като цяло и филма ми беше доста скучен, и въпреки че харесвам жанра, не казвам, че Оскара на Оливия е незаслужен, но не беше моя избор,
За мен най-силния филм от номинираните беше "Зеленият път" /превода не е точен обаче/. Брилянтна игра и на Виго , и на Али, и като сценарий, и като история, беше най-стойностният от така избраните. Не бях впечатлена от Вицето като филм, нещо ми беше хаотичен, като фен много харесах Роди се звезда и Бохемска рапсодия. Радвам се за Рами Малек, въпреки критиките, които имат към него, смятам че се справи доста добре. Който актьор и да беше в главната роля, никой никога не може да бъде Фреди!
И най-хубавото за мен на тази церемония - нашият човек Димитър Маринов с Оскар и с БГ флаг, навсякъде спомена родината си, въпреки че май има не толкова хубави спомени от България.
Да допълня, че освен че говореше безупречен руски, той е учил и Махершала Али за репликите му на руски във филма и много му е помогнал, за да ги изговори.
Мнението ми е на фен, защото иначе трябваше подобаващо да оценя "Рома", ама тц, гледах го цели 3 пъти, докато го изгледам и пак ми беше скучен!

# 209
Не разбирам каква му е тежката житейска драма на Спайк Лий...ама се държи като невротичен клоун...

продължавам да гледам...жестоко изпълнение на Shallow

Общи условия

Активация на акаунт