Косопад - тема 15

• 61 761
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, изследвах вит.Д, нещата са много зле:
Витамин D total (25-OH Vitamin D)    - 21.26 nmol/L (реф:50 - 120)

Вигантол ли да започвам и каква схема ще ми препоръчате?

# 106
От тези ампули и на мен ми беше ужасна косата.Все едно беше слепнала.Не бяха моите.

И моя вит. Д беше подобни стойности.Изписаха ми по 20 капки на седмица, но аз ги разбих всеки ден по няколко.Но е хубаво да отидеш на лекар!

# 107
  • София
За такъв дефицит бих пила по 10 капки на ден. И го правя. Моят беше още малко по- нисък дори, но пак там горе- долу.

# 108
  • Близко съм
Моят е 19 и нещо и пия два пъти по 15 капки . Например днес и сряда.

# 109
Да, оказва се, че 20 капки на седмица излизат около 3 капки на ден.
3 капки са 1500 едници на ден. Четох, че 1000-2000 едници дневно е по-скоро профилактично поддържане. Лечението при дефицит трябвало да е от 2000 до 4000 единици на ден, значи 8 капки на ден. Ще се консултирам и с лекар. Иначе лично клоня към 6-7 капки дневно плюс едни мултивитамини, обогатени с D. Уплаших се да прочета, че имало риск високата доза да предизвика калциеви образувания в меките тъкани. Sad А не ми се пие вит.К2, че и там пък някакви страшни рискове от тромбози посочват.
Явно слънцето от лятото не е достатъчно, защото лятото постоянно бях в навън в движение и се излагах на слънце...

# 110
https://lekbook.com/homeopathy/shuslerova-sol-no-11-siliceya-silicea  при дефицит настъпва косопад. Бях ви писала назад в темите,че една моя приятелка е втривала тази сол под формата на крем след оплешивяване (показа ми и снимки),а сега е като Чубака в главата Joy аз го взех за плешиво петно на веждата,но мажа мнооого нередовно и нямам ефект засега

# 111
  • София
Не знаех за К2, аз от месец пия сериозно вигантола и още не съм се сдобила с К-то.
Но тези в iherb ми се струват по- скъпи. Намирам в amazon i ebay доста по- изгодни, а пак се водят МК7. Мисля от тях да си взема.

# 112
https://lekbook.com/homeopathy/shuslerova-sol-no-11-siliceya-silicea  при дефицит настъпва косопад. Бях ви писала назад в темите,че една моя приятелка е втривала тази сол под формата на крем след оплешивяване (показа ми и снимки),а сега е като Чубака в главата Joy аз го взех за плешиво петно на веждата,но мажа мнооого нередовно и нямам ефект засега

Може ли да споделиш как се приготвя този крем?

# 113
  • София
Не се, има си отделно във формата на маз.
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/8766

Активни съставки:
10g маз съдържат: Силицея (Silicea trit.) D4 0.1g.

# 114
Да,готов си е кремът. Тя първоначално си е стривала таблетки с вода,после си е купила и крема

# 115
30-40 косъма на според мен е нормално да падат. Комбинацията от шампоана на Керастаз  Bain Prevention и ампулите на Лореал с Аминексил са ме спасявали винаги при проблеми. Също съм доволна и от на Кюн Дерма Активейт.

# 116
30-40 косъма на според мен е нормално да падат. Комбинацията от шампоана на Керастаз  Bain Prevention и ампулите на Лореал с Аминексил са ме спасявали винаги при проблеми. Също съм доволна и от на Кюн Дерма Активейт.

Значи нямаш косопад и въобще не знаеш за какво става дума

# 117
Според мен проблема на косопада не е че падат косми, а че не растат нови. Преди си губех по две шепи косми и пак бях като мериносен овен в главата, сега губя по десетина косъма и ми прозира скалпа. Сега надеждата ми е maxi-hair да овладее малко нещата, шампоаните не помогнаха. Препоръчайте ми някоя по-безвредна боя, изрусявах се много години, но явно вече няма да мога да го правя и се чудя с какво да се боядисам, че да не оплешивея съвсем.

# 118
Да не те отчайвам при мен въобще не помогна.

# 119
Значи накрая ще променяме модата, с бръснати глави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт