Косопад - тема 15

• 61 197
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Така ще направя sharpy, после ще споделя.

# 286
Здравейте, момичета,днес след къпане положението с косопада ми беше ужасно.Никога до сега толкова косми не са падали от косата ми.Тази седмица се наложи се да пия антибиотик и смених капсулите Приорин с  Пантогар(по препоръка на дерматоложката).Помагайте,дали да не се върна отново на Приорина .От три месеца не мога да се справя с косопада ,направих куп изследвания ,само витамин Д не е в нормата .Косопада ми се появи след спазване режима на Атанас Узунов.Ослабнах с някой килограм ,но останах без коса.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 20:18 от Линна

# 287
  • София
Линна, изследванията включват ли ЩЗ и хормони?При някои жени следващи високомазнинната диета те се разбъркват, ниските или липсващи въглехидрати може да доведат до проблем с ЩЗ, а по-голямото количество животински мазнини до проблем с тестостерон и естроген.
Засилването на косопада ти в момента не вярвам да е от смяната на Приорина с Пантогар.
Преосмисли си храинителния режим, махни изцяло мазните меса, намали или спри млечните, включи повече риба и бяло месо както и големи количества зеленчуци и салати.

# 288
Аз взех витамините с екстракт от просо на Био Балев, които Магнифика показа преди няколко страници и ги започнах от днес. Ще видим дали ще съм доволна.
Днес ми пристигна и Еукапила и съм с първо намазване.
Дано помогне нещо, че вече няма надежда, а имам пълен шкаф с какво ли не и пръснах толкова много пари.

# 289
Аз взех витамините с екстракт от просо на Био Балев, които Магнифика показа преди няколко страници и ги започнах от днес. Ще видим дали ще съм доволна.
Днес ми пристигна и Еукапила и съм с първо намазване.
Дано помогне нещо, че вече няма надежда, а имам пълен шкаф с какво ли не и пръснах толкова много пари.
Сподели после дали много ти омаэнява косата Simple Smile

# 290
Засега не ми омазнява изобщо. До момента съм се мазала две вечери и две сутрини. Косата ми е същата както беше и преди, в никакъв случай не е по-мазна. Иначе консистенцията ми се струва леко спиртна и като го сложа, първите секунди малко ми пари на скалпа.
По отношение на миенето на косата смятам да си карам по обичайната схема, т.е. три пъти седмично.

# 291
  • София
Тамън щях да питам дали имате някакви усещания по скалпа след нанасянето на ампулата Simple Smile
LennyGF, интересно ми е дали правиш някаква връзка между косопада и третиноина?
Питам те защото се запасих с Ретин-А преди година, но не смея да го почна заради Вит.А, сакън да не предозирам Thinking

# 292
Не мисля, че има връзка между косопада и третиноина. Аз страдам от косопад от години, да не кажа почти от пубертета. Третиноин използвам активно от две години. Даже по пътя на логиката съм си мислила, че ако намажа третиноин на скалпа би могъл да редуцира косопада, предвид, че до известна степен премахва омазняването, но така и не се осмелих да го направя.
Аз също съм си мислила за предозиране на Вит. А, покрай третиноина, макар че не съм убедена, че когато не се приема орално е възможно.
Ще потърся дали мога да направя някакво изследване, за да проверя какво е положението.
Но съм убедена, че при мен косопада е андрогенен.

# 293
  • София
Благодаря ти! Flowers Hibiscus
Мненията и изследванията, които чета са отново тотално противоречиви.Има хора, които го комбинират с миноксидил за по-добър резултат и други, които смятат, че им е провокирал косопад.
Знам ли и аз вече...Покрай тази коса развих страхова невроза и се превърнах в параноик.Ей сега, откакто ми каза за соята и глутена в Приорина го гледам като обществен враг номер 1 Grinning Купила съм си серума Инициалист на Керастаз и въпреки множеството положителни отзиви откато прочетох, че има минерално масло и за негативите, които нанасяло върху косата не смея и него да ползвам.Егати хухавела съм станала...

# 294
Аз да се похваля, след повече от година опити най-накрая виждам някакъв положителен резултат и косопада се поовладя след като тотално се бях отчаяла, че ще си оплешивея. Ползвам Фитовал, магнезий гел като маска и магнезий на хапчета (редувам ги), алма за балсам, маска със свинска мас и пия maxi-hair от малко повече от месец. И дълбоко съжалявам, че първо се хвърлих само на уж професионални продукти и загубих толкова време и пари. Аз съм с автоимунно и предполагам косопада е от него.
Сега си търся някоя готова маска, която е безвредна и хидратира, защото Фитовала ми изсушава много косата. Така беше и с Парусан и Ревалид, не знам защо. Взех си една гръмко рекламирана за био, която като и погледнах съдържанието на английски,  се хванах за главата и не смея да я ползвам Simple Smile

# 295
Магнифика, според мен си доизпий Приорина, вероятно количествата са нищожни. А и кой знае какви количества соя и глутен сме погълнали през живота си, преди да започнем да спазваме тези хранителни режими. Няма как да изключим абсолютно всичко вредно от менюто си.
А от продуктите на Керастаз, които съм ползвала до момента, съм доста доволна.

# 296
Момичета здравейте! Днес бях в близката лаборатория да си пусна антителата. Имаше някаква промоция и реших да се възползвам. Нали не съм ги пускала, а само тсх. Токущо ми излязоха резулататите. Честито на печелившите! Antitg  е 545 при до 115. Другото е добре, даже ниско. TSH  и то се е завишило спрямо лятото, отива към 3. Голяма грешка че не съм ги изследвала накуп всички досега. А сега ще трябва да търся и свестен ендо, а в Бургас такъв НЯМА. Май ще ми предстои ходене до Сф. Доста неочаквано, бях сигурна че всичко с ЩЖ е
наред. Сега ще трябва да лекувам това.
Да вмъкна само за магнезия нещо. От прочетено някъде останах с впечатление , че той оказва влияние върху твстостерона и то към увеличаването му. Но май не е така. Приема на магнезий всъщност помага за  покачването на ВитД. Това е от човек, който е бил с витД под норма и след мгнезия се е покчил с 10единици.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 14:37 от Petya Lefterova

# 297
От това, което аз четох, при автоимунните има в повечто случаи дефицит на магнезий, затова трябва да се добавя. А за ендокринолог в Бс, преди идваше Лозанов син от Сф, моя близка беше доволна за щ.з.

# 298
  • София
LennyGF, ще си го изпия Приорина, малко ми остана. Simple Smile Просто се изненадвам колко неуверена и страхлива съм станала по отношение на косата...

staliq, аз съм доволна от тази маска https://www.zlatnaribka.com/lalga/maska-s-algae-za-iztoshtena-ko … lgaseacure-100-ml

Ех, Петя, съжалявам..За показателите на ЩЗ не знам почти нищо, но съм чела, че е нормално ТСХ-то да се покачи през зимните месеци.Аз също искам да пусна всички изследвания отново, но чакам малко да се затопли.Първите, които съм правила и публикувах тук бяха точно преди началото на косопада, тях ги направих защото имах всички симптоми, че нещо не е наред, а се оказаха Ок.
Споделяла съм ви вече съм ходила при доц.Еленкова и никога няма да повторя заради отвратителното й, и тотално непрофесионално отношение..И два пъти съм ходила при Начев, втория път само за ехограф.За него имам смесени впечатления, последния път ми каза, че не би ми изписал лечение ако не целя забременяване независимо какви са резултатите от изследването, което искам да пусна... Thinking

В интерес на истината напоследък все повече се замислях над това, че ние жените страдаме от косопад най-вече при проблем с ЩЗ, а не от андрогените.Но добрата новина е, че косата се възобновява когато хормони и антитела влезнат в норма или поне така твърдят.

# 299
  • Близко съм
Петя, освен това, имаш ли проблем с ЩЖ? Аз сега съм с висок ТSH  и пия еутирокс юни на профилактичен. Други оплаквания имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт