Косопад - тема 15

• 61 116
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Близко съм
Не съм изследвала само TSH,всички хормони на щж полови и надбъбречни просто доуточних.

# 466
  • Бургас
Високи андрогени, ИР, косопад,веждопад. Нисък витамин Д. Но сега в края ще пускам пак изследвания да видят как са и витамините. TSH mi  беше 5.30 пих еутироск сега е 1.1 каза да продължавам да го пия до края на този месец но по половин таблетка. И така.
Кофти, много кофти! А какви ти бяха симптомите за ИР? Изтъняване на косата  в андрогените зони имаш ли? ТСХ ти е добре сега, може косопада да спре  и ако правиш лечението за ИР, нещата трябва да се оправят!
При мен жалкото е че само пада, но не никне нова коса... Имам цялостно разреждане на косата и отделно в андрогенните  зони
Magnifika  защо не пробваш лечение на щитовидната с пресен копър  на гладно. Сваля ТСХ има много доволни.

# 467
  • София
При мен не е проблем ТСХ-то, проблема е в конверсията на Т4 в Т3.Всички симптоми ми идват от ниския Т3.Сега се образовам какво мога да направя по този въпрос Simple Smile Отворена съм към почти всички методи, защото доколкото разбирам приема на хормон не е панацея..Имам и записан час за ендокринолог, и ще обсъдя какви са възможностите.
И нали съм “късметлийка” не ми излезнаха резултатите нито на Селен, нито на Мед.. Grinningпоне видях, че Цинка ми е към горна граница, та него няма да го пия.

pyypi, аз съм много против противозачатъчните, но при теб може би се налагат.Защо докторите отказват да ти ги назначат?

Пп.Имам резултат от Селен -116 при горна граница 120...добре, че изпих само 3 хапчета Селен.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 10:21 от S.Magnifica

# 468
  • Бургас
За хормонална терапия ми било рано, но и имам гинекологични проблеми отделно та за това. Иначе нямам нито окосмяване нито други симптоми, освен косопад и изтъняване на косата. Аз не зная как можеш да покачиш Т3 . Моя проблем е същия в конвертирането, до сега не съм намерила панацея.
При кой ендокринолог записа час? Сподели после инфо след прегледа.

# 469
  • София
Явно са преценили, че не си за терапия за момента, пък само за един косопад щом липсват други белези андрогенезация (или както там се нарича) не си и струва товаренето с хормони.
Действително може да пробваш с Еукапил, а ако не даде резултат да обмислиш пак Миноксидила, като междувременно приемаш някакви добавки за естрогена.
За Т3 пише , че помагат добрите нива на Желязо, Феритин, Селен...и 3-те излизат перфектни при мен и остават само червата, с които определено имам проблем.
Записах си час при др.Яначкова за другата седмица.Ще питам какво още може да изследвам и какво още може да се направи, и ще споделя.

Пп.Черен дроб също, ако той не е Ок конверсията между т4 и т3  се прецаква.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 11:08 от S.Magnifica

# 470
  • Бургас
Явно са преценили, че не си за терапия за момента, пък само за един косопад щом липсват други белези андрогенезация (или както там се нарича) не си и струва товаренето с хормони.
Действително може да пробваш с Еукапил, а ако не даде резултат да обмислиш пак Миноксидила, като междувременно приемаш някакви добавки за естрогена.
За Т3 пише , че помагат добрите нива на Желязо, Феритин, Селен...и 3-те излизат перфектни при мен и остават само червата, с които определено имам проблем.
Записах си час при др.Яначкова за другата седмица.Ще питам какво още може да изследвам и какво още може да се направи, и ще споделя.

Пп.Черен дроб също, ако той не е Ок конверсията между т4 и т3  се прецаква.
Черния дроб и всички там холестероли и пр. са си добре.
Какви проблеми със червата имаш? Вчера бях на гастроентеролог. След един антибиотик ми се разказа играта на червата. Клиндамицин  никой да не пие!!!! На който, доктор да кажа какво ми бяха изписали за лечение, се хващат за главата

# 471
  • София
Минавам на лични, че съвсем ще изместим темата Simple Smile

# 472
Момичета, здравейте! Не съм писала, първо защото имам грижи , по-важни от косата, а и защото нямам какво да споделя. Но да, ходих на гинеколог по препоръка на позната в сф. Обмисляхме нови изследвания, но човека направо си го каза, чувствителни фоликули. Предписа ми Диане 35 + Андрокур. Естествено диането няма да го коментирам, знаем че само по себе си не помага, но прогестерон/ естроген продукт + антиандроген е маалко по различно. Не съм изпълнила рецептата все още, но я обмислям. Попитах за Спироланктона, каза че изобщо не е подходящ вариант. Тази комбинация за 3м. Това е. Помеждувременно тези дни бях при ендо за щитовидната. Естествено каза Хашимото заради високия ТАТ. На ехографията странно за самия него, каза че няма вид на болна от Х.Не съм ходила при слуаен ендо, професор е, голям специалист на щж. Ще поживеем ще видим. Каза безглутеново хранене. Изпълнявам го още отпреди, но обмислям АИП. Не ми изписа хормон. Т3 т4 са добре, имат добра конверсия.
Магнификатвоя косопад е истинска загадка, ту гу има ту изчезва не мога да го разбера🤔.
Добавих и див ямс, но не виждам никаква полза за момента.
Ще се включвам когато мога, от мен засега толкова.

# 473
Petуа, можеш ли да споделиш кой е ендокринологът? Аз отдавна търся добър специалист, но все не попадам на моя лекар. Сега се записах при д-р Начев, но часът ми е за края на месеца.

# 474
  • София
Петя, твоя тестостерон не беше ли близо до долна граница?Много радикален ми се струва този Андрокур.
Не знам, аз съм ти казвала, че според мен нямаш андрогенен косопад на базата на изследванията, които сме обсъждали.За чувствителността на фоликулите....имам чувството, че докторите пробутват това обяснение когато не знаят какво друго да кажат, понеже това твърдение няма как да се провери.
За Антителата..заровила съм се сега из старите теми за Хашимото и чета, че премахването на глутена евентуално е помогнало за понижаването им, при някои от момичетата.Но има и такива, които са споделили, че след спирането му антителата са се повишили...та и там е мътна и кървава.
Според мен обаче, този автоимунен процес е по-скоро причината за твоя косопад.
Но това са моите размисли и страсти..
Ти си познаваш тялото най-добре и Вярвам, че ще вземеш най-добрите решения за себе си! Kissing Heart

При мен скоро ще се разбере от антибиотика ли ми се разбута жлезата или от Витекса...този месец започвам постепенно да го спирам.Знаех още от началото, че един възможните му странични ефекти е косопад...
Но пък по отношение на симптомите ми от високия Пролактин съм супер доволна, нямам и следа от тях.
Едно напред, две назад..явно това ще е моята игра Simple Smile

# 475
Ендокринологът е проф Пандев. Къде преглежда в сф не мога да кажа, аз бях в Хасково.
Какво д ти кажа Магнифика, нисък беше да ама то и при sharpy  беше нисък ама виж как добре се поввлиява от еукапила. Тестостеронът не е единствен, виж андросъендиона ми е 2.55 при горна 3.10 най вероятно оттам идва проблема, иначе има толкова жени с ПКЯ и висок тесто и никой не се оплаква. Андрокур ми е изписан на най ниската доза половината т.е 25мг за 10дни всеки месец. Едно хапче е 50мг. Освен това колкото и да си зарварям очите мазната себорея е симптом който също потвърждава диагнозата. По скоро ме протеснява диането как би реагирал организма ми.  Идеята на Андрокур е точно да потисне андрогените, но се приема с прогестерон/естроген продукт, затова е и ОК. Тревожи ме и резултатът след спирането им. Изобщо мн въпросителни.
Питах и за косопада дали е от щж, отсече: НЕ. Може би ако са разбутани т3 и т4 би следвало да има някакъв косопад , но при мен е само Тат(някакъв белтък каза). А и ехогтафията не показа увредена жлеза, така че не се надявам проблема да е оттам, но ще работя по въпроса.
И аз прочетох че Витекса може да
Предизвика косопад, антибиотика също. Не знам какво да кажа, наблюденията ми са такива че имали косопад над 1г- задължително хормонален, над 2 год- андрогенен.
Магнифика резултатите от витамини и минерали са ти мн добри, според мен няма нужда да наблягаш повече там. Изследвай хормоните- там е истината. Помня че имаше един 17ОНprogesterone беше на горна граница, но ти не му обърна внимание.

# 476
  • София
Точно Андростендиона ми е бил на горна граница- 3.997 Simple Smile и въпреки това аз не мисля, че съм андрогенен косопад.
Андростендионът е андрогенен хормон, предшественик на тестостерона при мъже и естрогените при жени.
Което ми потвърди до някаква степен, че проблема ми е и в естрогена.
При sharpy DHT- беше над горна граница...тя е споделяла, че никой доктор не е могъл да го разчете и да и каже нещо по въпроса.
След като приключа с Витекса ще ги изследвам отново мъжките и женските хормони.
За дефицитите за сега ще продължа да наваксвам Вит.Д и Б12.Все го избягвах тоя Б12 и аз не знам защо, но от днес го почнах, пък да видим.Резултатите ми показват, че съм в сивата зона, демек няма да ми трябва много.

При този курс на лечение, който ти е изписан действително по-притеснителното е какво ще е положението след спирането.Знам ли и аз, но защо не прочетеш повече за Витекса, при много повече жени косопада е спрял от него, или го имай предвид като помощник след спирането на Диането, ако решиш да го почнеш.
Или пък пробвай и ти първо Еукапил.

Може и да не съм права, но съм много, много против синтетичните хормони.Разбирам, че има състояния, които ги налагат и няма как да се избегнат, тогава е оправдано.
Обаче само заради пуст косопад-дявол да го вземе!положението ми е да избодем очи, вместо да изрисуваме вежди....

# 477
За Андростендиона не те разбрах мн добре. По високия би следвало да е от високи естрогени при жени така ли? Не съм попадала на такава информация, доколкото знам си е чист мъжки хормон с по слабо действие спрямо тестостерона.
При моя естрадиол, който също е нисък как да търся причината там!?!?Пффф пуста бременност, как ми обърка хормоните.
Според вас каква е връзката ЩЖ полови хормони, търсих инфо но не намерих нищо съществено.
Магнифика за Витекса както ти каза има пряко действие на пролактина към намаляне и индиректно влияе на половите, но защо предизвиква косопад не разбирам? По скоро бих се ориентирала към див ямс. В момемта го пия, мислв че има леко действие като на противозачатъчни, то и принципа на пиене е подобен. Но ми липсва антиандроген, за да е пълна картинката😄.
Еукапила мн искам да пробвам ама пуста себорея. Не знам какво ще стане.

# 478

Magnifika  защо не пробваш лечение на щитовидната с пресен копър  на гладно. Сваля ТСХ има много доволни.
А какво е лечението с пресен копър?

# 479
Да кажа и аз нещо. Имах мнение от жена също със себорея и косопад, която пробва Еукапил и каза, че не се е влошила себореята.
И друго - и аз също съм с висок андростендион /или поне беше висок, когато го изследвах/, защото не съм пускала нови изследвания. Моя беше 10,8 при референтни 1,00 - 11,5.
И трето се сещам - днес случайно попаднах на статия, че най-мощния природен антиандроген била билката женско биле. https://revita.bg/43001/jensko-bile-pri-hormonalen-disbalans/
Утре ще прочета повече за нея.

Общи условия

Активация на акаунт