Косопад - тема 15

• 61 215
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
sharpy, искрено се радвам за успеха ти!!! Hug 20 косъма са нищо, но ти пожелавам да падат все по-малко и по-малко, а новите косички да се множат и израстват все повече!
А Биозин мама колко време го пи?Питам защото при теб и феритина и желязото бяха ниски, и може и това да е дало отражение.

LennyGF, флуридила е нестероиден  анти-андроген https://en.m.wikipedia.org/wiki/Topilutamide
Topilutamide, known more commonly as fluridil and sold under the brand name Eucapil.
Topilutamide is a nonsteroidal antiandrogen (NSAA), or an antagonist of the androgen receptor (AR), the biological target of androgens like testosterone and dihydrotestosterone (DHT)

Искам да ви похваля тази серия от рибката https://www.zlatnaribka.com/lalga
Пратиха ми тестер на шампоана и ефекта ме срази, страхотна коса с огромен обем.После си купих в пълен размер шампоана и маската, която може да се нанася в корените.Не съдържат парабени и SLS и грам не дразнят скалпа ми.

# 226
Прави ми впечатление, че при някои от нас косопада се е отключим именно след силен стрес. При мен също този период ми беше най-стресовия в живота. Тогава започна и косопада, като съвпадна със следродилен период и проблем с  ЩЖ. И аз доста клоня към АА, но съм решила да направя някои заключителни изследвания преди да съм сигурна.
Все забравям да споделя,но преди седмица се свързах с момиче, което има диагноза АА следствие на хормонален дисбаланс- нередовен цикъл, висок тесто и съотв. ИР. След дълги години борба зс наместване на хормоните косопадът вече е овладян, но косата е повече от оредяла, девойката се бори за възстановяване на изгубената коса и леко полеко има напредък. Това което искам да кажа е към тези, които имат объркани хормони ИЗОБЩО да не се отчайват. Добрата новина при вас е че има ясно изразен проблем, който с правилно лечение, повечко тръпение ще дадат добри резултати. И най-важното е че с упорство и постоянство може да се възстанови коса.

# 227
И аз доста клоня към АА, но съм решила да направя някои заключителни изследвания преди да съм сигурна.
Не знам кои изследвания смяташ на правиш, но се убедих след изчетеното за АА, че в 95% от случаите при жени, които я имат, хормоните са им в норма. Диагнозата я поставят на база снимки с микрокамера, и колко косми са в процеси анаген, телоген. Както и каква е дебелината им. Това поне го четох в изследване на мисля 30 броя жени, с диагноза АА, лекувани с Еукапил. Само при 1 от тях имаше разбъркани хормони, всички други бяха в норма.
S.Magnifica, Биозина го пих 1 месец /1 опаковка/ и го спрях. Не съм правила нови изследвания на желязо и феритин. Много разходи ми станаха напоследък и гледам приоритетните. То не, че това не е приоритетно, ама ако не си платя тока, ще ми го спрат. Ето и онзи ден пак 140 лв за новия Еукапил + Алайв.
За Алайв също да наблегна /бях писала, когато го започнах/, но имаше рязко намаляне на падналите косми още от другия ден. От 2 месеца съм само на тези две неща и ще продължавам така. А, и чат пак пия по няколко капки витамин Д.

# 228
При мен започна след отслабване и пълни упойки. Но при мен го има и наследствения фактор, майка ми също е така. Хормоните ми винаги са били в норма

# 229
  • София
При стрес механизма за отключване на косопад е следния- висок кортизол, нисък прогестерон, високи естрогени и андрогени.Хормонални изследвания месеци или години по-късно няма как да покажат реалната картинка, хормоните може вече да са се наместили, но механизма се е задействал...И тук пак стигаме до чувствителността на фоликулите.
Аз заради това съм решила вече да изследвам само Вит.Д , желязо и феритин.Евентуално може и да пусна Андростендион и Пролактин защото първия ми беше граничен, а втория над горна граница и това е.

Петя, интересно ми е дали жената ти е споделила как се бори за възстановяването на изгубената коса?

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 11:20 от S.Magnifica

# 230
Здравейте, отзивите за Фитовал шампоан какви са? Има отделна тема, там са само положителни?

# 231
Здравейте, отзивите за Фитовал шампоан какви са? Има отделна тема, там са само положителни?
На моя косопад ,този шампоан изобщо не повлия  Close

# 232
Имам някои съмнения относно достоверността на резултатите. Високият ми SHBG някак не го вързвам с дори ниския естрадиол. Що статии съм изчела и висок SHBG значи висок естрадиол. Но ще видим какво ше покаже. Лабораторията, в която се изследвах хич не беше от добрите  знам за случаи с потресаващи грешки. Ще пусна също и селен, феритин и витД. Последните ще направя тези дни, за хормоните ще се наложи да почакам. И приключвам с изследвания, защото наистина ми писна да харча пари, а насреща....нищо.
Magnifica момичето ползва определена козметика, от която и е тръгнала нова коса. Спомена че пие магнезий от време на време. Препоръча ми ендокринолог, който работи в Detox център. Има такъв център в София и Бургас. Др Стойков мисля беше. Това е.
Прави си sharpy за омазняването. Допреди 5,6 месеца изобщо нямах такова нещо, но действително за това време косата е оредяла още и себума дава отражение.
Ох не знам вече. Накрая ще премина на тежката артилерия от еукапил и лекарства, които да подтиснат този Дхт. Избор голям няма!

# 233
  • София
Момичета, омазняването е от мъжките хормони както през пубертета, явно оредяването допълнително подсилва усещането за мазна коса.В периода с най-засилен косопад косата ми също се омазняваше зверски,  даже на мъжа ми му направи впечатление, тогава и себореята беше в апогея си.
За Еукапила, веднага щях да си поръчам ако не беше предупреждението за себореята, тамън съм я укротила и определено ме е страх да не я провокирам пак...

Не съм чела много детайлно за SHBG, но ако действително повишените му нива са свързани с висок естроген, то тогава е възможно този естроген да се превръща в свободен тестостерон.Обаче пък това би било тотално противоречие, защото високи нива на SHBG всъщност показват, че няма свободен тестостерон.
Петя, на твое място също бих повторила изследването.

Подсети ме за Мед и Селен, май няма да е зле и аз да ги изследвам...Хвърлила съм око на един течен Хлорофил, който съдържа мед, ама не смея да го пия ей така.
От днес започвам Токотриенолите, взех си и течно Омега 3...аптекарския ми склад расте Sad

# 234
Точно за това се въздържам. При мен може да не е силно изразена себореята, но косопада е налице и не знам дали ампулите няма да влошат нещата откъм себум и не само.
Magnifica има една статия, която много подробно описва shbg и зависимостите и с хормоните-тестостерон и естрогени. Връзката shbg-естро е права. Колкото нараства shbg, с толкова повече тестостерон се свърза и по малко свободен остава , за да се превръща в dht. И оттам  естрогени остават несвързани и съответно нивата им се покачват.И ето ти я естрогеновата доминантност. А  моя 146 при горна 128 мисля че имам основание поне да повторя 1,2 хормона и вече да се кротна🙂SHBG може да е само един протеин, но всъщност играе доста голяма роля откъм хормони. Отговаря именно за трансфера на тесто и естрад., свързвайки се с тях. Това е последното нещо, което искам да потвърдя или отхвърля преди АА. Иначе за витамини минерли не съм убедена че изиграват някаква роля. Дори и феритина, за който толкова се пише, еми не вярвам. Имам позната с анемия и пак няма косопад, да не говорим феритина  и сигурно е под долна граница. Селенът искам да го проверя заради проблема с жлезата, който съм имала. Макар да пише че той вдига тестостерона съм чела добри отзиви.
Ще чакам отзиви от alovera за лечението със спироланкрон тък като е възможно и до там да стигна.... въпреки липсата на основание за това.

# 235
Правилно ли разбирам, че е възможно Еукапила да отключи себорея?

# 236
  • Близко съм
Петя, юни месец съм на профилактичен и с нови изследвания и ще пиша. Но мога да ти кажа от минарата година тъй като тогава имах прекрасна коса и нямах косопад пак бях на терапията с преднизолон и спироналактон 4 месеца и бях чук. Но нали съм специалист и ги спрях та ето какво стана ще слагаме перуки скоро. Като гледам това хебаво време и се побърквам щото косата мазна няма как да излезна , няма как да я вържа реша я никак не стой и така. Зятворен изолирян живот.

# 237
  • Близко съм
и аз така разбрах , че отключва себорея и затова ме е страх да го поръчам. Че тя сега лъщи като луда

# 238
И моят скалп е мазен, но засега го овладявам. Аз ще ги поръчам ампулите и ще опитам. Смятам да се мажа вечер, а сутрин да измивам косата, пък да видим. Може би ще започна с три пъти в седмицата, да не е всеки ден, че толкова често миене....

# 239
Не не отключва. По скоро би влошила вече съществуваща или поне така мисля. Общо взето лекуваш едно, влошаваш друго. Дори и само пърхот да има човек дали би се влошил от еукапила?
Да не говоря за веждите си. Имам гъсти вежди, посл месец обаче мн мн падат и те. Благодарение на себореята там, която се е активизирала , и вече ясно се вижда че има проблем. Да не говорим за оръфания и леко оплешивяващ вид. Добре че има микроблейдинг. Но при такива вежди да стигна до това.....трягедията ще е пълна.
Щях дс забравя...... преди няколко седмици си писах с една жена, която преди около 10г е писала тук във форума за косопада. Днес след толкова време , жената ми каза че не само не се е преборила с проблема, а сподели че е има алопеция на цялото тяло. Каза че имунната система атакува тялото + Хашимото,В първия момент леко се шокирах. Но тя каза, че просто “вече не ми пука”. Ето на такива хора се възхищавам и трябва да взимаме пример. Каквото и да става не трябва да спираме да живеем.

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 14:15 от Petya Lefterova

Общи условия

Активация на акаунт