Косопад - тема 15

• 61 210
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Каквото и да става не трябва да спираме да живеем.
Да, но колко качествен би бил животът ни? Както съм казвала и преди, един такъв проблем за една жена, може да бъде катастрофален за психиката й. Да не дава, Господ!

Еукапила не е казано, че ще отключи себорея. "Нежелани ефекти: До момента не са наблюдавани никакви странични ефекти. Изопропанолът в състава на EUCAPIL може да предизвика локално кожно раздразнение и да обостри налични вече състояния (себореен дерматит, екзема и др.)

LennyGF, ако ги ползваш, както го описваш, по-добре не ги купувай. Само ще си дадеш парите на вятъра. Излишно казват колкото може по-рядко миене, за да може да се "наслагва" лекарството. Аз съм писала и преди, че използвах сега зимата, и не свалях шапката от главата си. По този начин прикривах мръсните си корени и я миех по 2 пъти в седмицата. Отделно при започването поне първият месец си трябва ежедневна употреба, всяка вечер мажеш и лягаш. Просто, при описаната от теб употреба, няма да имаш задоволителен ефект, и ще решиш че не са ти помогнали, а всъщност ще е неправилно използване.

# 241
Ех, много ми се иска да опитам, но работя с хора и постоянно ще се чувствам дискомфортно. И без това имам фобия на тема коса, ако изглежда и мръсна съвсем.
А колко време в началото е нужно да се ползва всяка вечер? Дали ще бъде достатъчно да мажа всяка вечер само първите две-три седмици? И после да мина на три пъти седмично.

# 242
  • София
Колкото нараства shbg, с толкова повече тестостерон се свърза и по малко свободен остава , за да се превръща в dht. И оттам  естрогени остават несвързани и съответно нивата им се покачват.И ето ти я естрогеновата доминантност. тестостерона съм чела добри отзиви.
Това би трябвало да потвърждава диагнозата, която си самопоставих.При мен SHBG e над средните стойности.
Благодаря за обяснението!

Относно Феритина, вече съм споделяла, че при мен беше 67 след началото на косопада и знаех, че не ми е там проблема.Започнах Лактоферина най-вече заради свойствата му на симбиотик в помощ на пробиотика.Аз все още вярвам, че всичко започва с проблеми в червата.
За Селена си купих бразилски орех и хапвам по 1 на ден, не вярвам да ми навреди.

От листовката на Еукапил- Нежелани ефекти: До момента не са наблюдавани никакви странични ефекти. Изопропанолът в състава на EUCAPIL може да предизвика локално кожно раздразнение и да обостри налични вече състояния (себореен дерматит, екзема и др.).
Като се сетя какво раздразнение на скалпа влачих цяла година с възпаление, зверски болки и себорея, да не се заричам, но положението ми трябва да стане свръх критично, за да ги пробвам.За сега продължавам с това, което не ме дразни и не ми влошава състоянието, пък дали ще ми помогне времето ще покаже.

През уикенда трамбовах из Витошка и Патриарха, изключително много жени са почти без коса над слепоочията...
Аз все още ходя с шапка...вече не знам кое ме притеснява повече, оплешивялата глава или побелялата коса...кобминацията е покъртителна!На ръба съм да се боядисам и не знам колко време още ще издържа.
Меджувременно си взех по пролено-летни шапки Disappointed Relieved

# 243
Така е sharpy! Като чувствителен човек с крехка психика сегашното ми състояние ме убива всяка минута и не ми дава миг покой. Това означава да изпадна в трайна дупка и да остана там завинаги. Това е най-лошият вариант! Труден би бил живота без коса, да не говорим с колко неща сигурно трябва да се съобразяваш, но щом някои могат значи не е невъзможно. Вътрешната нагласа е от голямо значение! Ако повтаряме колко сме зле, еми по добре няма да стане.
Бях споменаха за една жена, която от младини си има такъв проблем. Какво да кажа, жената води 100% пълноценен начин на живот. При това заема и ръководна длъжност. Виждала съм я с перука и без. Забавлява се, излиза повече от мен. Да не говорим за моята позната, която въпреки проблема си намери мъж и в момента се радва на хубаво детенце. Идеята ми е не проблемът с косата да контролира нас и нашия живот, а ние него, търсейки правилния подход.

# 244
Казах ти - поне месец. Ако трябва да съм честна, през цялото лечение си е ежедневно ползване. И аз работя с хора, с доста хора при това. Знам какво е. Но... ако искаш ефект от дадено лекарство - трябва да спазваш точната дозировка. А тя е по 1 ампула на ден. Има и хора, които позват сутрин и вечер х 1.
Това е малко като да ти предпишат антибиотик на 8 часа, а ти да го пиеш веднъж на 2 дни. Няма да има ефект от лечението.
В крайна сметка - ти си решаваш, аз само те предупреждавам.

# 245
Благодаря за съветите! Може би ще започна лятото, когато съм в по-продължителен отпуск.

# 246
MagnificaЕто за това говоря! Струва си да опитам! Ако пък естрадиола ми е в норма или нисък тогава ще приема, че просто черния дроб отделя повече от този протеин и няма да търся защо. Чудя ти се само защо не изследваш прогестерон? Тогава напълно ще отпаднат или потвърдят съмненията за естрогенова. Има начини да се увериш за овулация.

# 247
  • София
Не изследвам Прогестерона защото съм убедена, че знам какво се случва.Може би ще прозвучи налудничаво, но аз наистина познавам тялото си много добре и усещам всеки един сигнал, свикнала съм да се самонаблюдавам  покрай дългогодишните тренировки и хранителни режими.Там е и грешката ми, че когато преди години усетих на къде са тръгнали нещата не взех мерки, а последвалия стрес ме довърши.
Например в момента косопада ми е засилен, но аз го очаквах защото през ноември имах отново проблеми с цикъла.Както вече съм ви споделяла косата ми реагира 3 месеца след някакъв проблем или подобрение и може би заради това се изненадвам, че вие наблюдавате много по-бързо промените, но явно си е до организъм.

# 248
През уикенда трамбовах из Витошка и Патриарха, изключително много жени са почти без коса над слепоочията...
При мен там също е най-силно изразено. Качвам ви 5 снимки, току що направени. Моля, не ме цитирайте, за да ги махна довечера.

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 19:29 от sharpy

# 249
Шарпи, та ти не си толкова зле! Но пожелавам пълно овладяване.
Не мога да си позволя в момента Еукапила, иначе съм сигурна, че той е най- доброто от всичко изчетено и от мен

# 250
  • София
sharpy, ти знаеш най-добре каква е била косата ти преди, но мило момиче според мен ти нямаш никакъв проблем!Имаш страшно много коса пу-пу!Пътя ти е като конец.
Жените, за които аз говоря наистина бяха тотално оплешивели в тази област.

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 18:37 от S.Magnifica

# 251
Ооо, проблем имам и то доста голям. Както казваш и ти, на снимка не се вижда баш като в реалността. Косата ми беше 3 пъти повече, никъде не прозираше, а сега....
Преди от само себе си "набухваше" и имаше обем, а сега ми стои залепена за главата. Снимката с пътя стана мътна и не се личи добре, ще гледам да направя по-добра. А слепоочията са ми направо оплешивяли. Там най-не иска да се уплътни. М/у другото и сега е една идея по-добре, отколкото беше преди 2 години. Ама то, що помади измазох и що хапове изпих....
А и ти имаш страаааашна грива. Пу, пу. Но наистина, ако те видя на улицата, никога няма да предположа, че имаш косопад! Flowers Hibiscus

# 252
Sharpy, Magnifica не е толкова страшно положението, момичета, имате си коса.
Може би нещо в начален стадий, но при толкова грижи ще се повлияе.
Sharpy извини ме за въпроса, но дали на някоя от снимките си намазана с Еукапил, за да се ориентирам горе долу колко сериозно е омазняването?

# 253
  • София
Но наистина, ако те видя на улицата, никога няма да предположа, че имаш косопад! Flowers Hibiscus

Но само в гръб, ако ме погледнеш в 10-ката веднага ще се усетиш Grinning
1/3 от косата ми я няма...но малко да се позапълни отпред и да спре да капе съм си казала, че приключвам с тази психария нищо, че няма да ми е каквато беше.

# 254
  • Близко съм
Боже момичета , не умаловажавам проблема ви, но само като ви гледам и се радвам много за вас. Моят път е 3пръста и не само отгоре отттрани навсякъде. Аз толкова коса отгоре нямам вече и със замятане не мога да скрия излишъка.

Общи условия

Активация на акаунт