Косопад - тема 15

• 61 128
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
sharpy не е от кичурите,сигурна съм, блондора по никакъв начин не е докосвал скалпа ми...а симптомите ми започнаха малко след грипа и сега пак се повтаря същата схема както в началото-сърцебиене, проблеми със стомаха, проблеми със скалпа и ужасяващ косопад.Откакто започна засилването на косопада се задържах в рамките на 25-30 косъма без миене и 50-тина когато я мия, а днес само сутринта смъкнах 30...
Когато беше спрял бяха по 15-20 и 30 с миене.

# 436
  • Бургас
sharpy не е от кичурите,сигурна съм, блондора по никакъв начин не е докосвал скалпа ми...а симптомите ми започнаха малко след грипа и сега пак се повтаря същата схема както в началото-сърцебиене, проблеми със стомаха, проблеми със скалпа и ужасяващ косопад.Откакто започна засилването на косопада се задържах в рамките на 25-30 косъма без миене и 50-тина когато я мия, а днес само сутринта смъкнах 30...
Когато беше спрял бяха по 15-20 и 30 с миене.
Да не би да си по слаба от нормалното за ръста и годините? Ако правиш диети без млечни, глутен, захар знай че и от там организма също се стресирва.

# 437
  • София
pyypi, не съм слаба 167 съм висока 56кг в момента, като телосложението ми е нормално, никога не съм залитала по крайностите.В момента избягвам млечни ,глутен и соя, но не на 100% А и когато косопада ми започна бях 64кг. без каквито и да е ограничения в храненето, та не мисля, че има връзка в моя случай.
Винаги съм имала доволно количество мазнини по тялото, дори и през годините, в които тренирах всекидневно силово.

# 438
И аз съм с хишимо,с високи ТАТ и мат....отдавна чета за този лактоферин.Нищо не можах да намеря в нета -приложим ли е при хашимо,как ще повлияе на хормоните?И аз съм с косопад от дълго време,не се повлиява от нищо.Желязо,феритин,Вит.В,Вит.Д-бяха на долна граница.Не посмях да рискувам с лактоферина,так и не го купих.

# 439
  • София
happy_mama, не помня да съм попадала на информация дали е, или не е подходящ за Хашимото.
Четох, че Изабела Уенц препоръчва прием на желязо, но приема на желязо не винаги се отразява на нивата на Феритина.Ако има бактерии в червата, които изяждат желязото и пречат на усвояването му, приема на железен препарат е безмислен.И тук идва ролята на Лактоферина, който се захваща за желязото и го пренася където трябва, като междувременно унищожава тези бактерии, ако ги има.
Но това е моя свободен преразказ по спомени.Това е най-подробната статия, която съм чела за него http://yourfunctionalmedicine.com/lactoferrin-iron-deficiency-ir … unity-gut-part-1/

# 440
  • София
Е как само две седмици, на мен феритинът ми е 20 Laughing
Има много мегдан за качване. Ще си го взема.
Даже вече си направих схема в главата как всяка година ще правя по 2 курса с него, за да имам добър феритин и желязо, хаха.

# 441
  • Бургас
На мен пък, желязото ми е добре но феретина нисък!
Аз за желязото съм пила сорбифер и успях да го покача  от 7.0 до 20.0
за 6 месеца.

# 442
  • София
Е как само две седмици, на мен феритинът ми е 20 Laughing
Има много мегдан за качване. Ще си го взема.
Даже вече си направих схема в главата как всяка година ще правя по 2 курса с него, за да имам добър феритин и желязо, хаха.
Не, не 2 седмици Grinning 1месец да пиеш и да починеш 2 седмици, за да изследваш и да видиш какво става.
Иначе добър план си замислила Grinning

Ето втора част от статията, намерих я само на немски, но с преводача се разбира всичко http://yourfunctionalmedicine.com/lactoferrin-eisenmangel-eisenu … -was-noch-teil-2/

# 443
  • София
Мерси, аз говоря немски, така че ще я прочета Simple Smile

Едит: пише, че и при излишък на желязо може да се пие и пак ще регулира нещата до оптималните им нива, което е супер

# 444
  • София
Да, така пише за желязото, но при мен го повиши...или пък е било нещо моментно Thinking

# 445
  • София
Да де, твоето не е било оптимално (феритинът в частност) и затова го е качил.

# 446
  • София
Имам предвид, че ми покачи желязото над горна граница.Това ми е и спирачката да го почна в момента, а за Феритина имам мегдан за повишаване и сега.
А как се изкушавам...Grinning

# 447
  • Бургас
Момичета след боядисване колко косъма ви падат?Аз съм забелязала, че винаги след боядисване при мен опадалите косми са двойно повече от при обикновенно измиване на косата

# 448
Не се боядисваме, докато разрешим проблема с косопада.

# 449
  • София
pyypi според мен това са косми, които така или иначе са щели да опадат.
На мен много ми се искаше да се боядисам, но не посмях заради скалпа...
Иначе смятам, че при здрав скалп и хормонален косопад боята ще е най-малкия проблем, ако изобщо е проблем..но може и да не съм права.
Най-добре е всеки да си преценява според състоянието, дали е оправдан този риск.

Общи условия

Активация на акаунт