Косопад - тема 15

• 61 122
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
sharpy, но знам, че не си даваш картофките Grinning и аз съм така, ама с цигарките... Grinning
Ти беше ли изследвала цинк?Той има отношение към мастната секреция.
GrinGrinGrinGrinGrin Ах, ти, как помниш! Те са моето второ аз! Grin И аз съм пушач и то лош пушач - кутия на ден. Но пък и двете неща ги ям и пуша редовно от 15 години.
Цинк не съм изследвала, но пих в един период около 2-2.5 месеца на своя глава точно за кожата. Мисля, че имаше някакъв мноооооооого минимален ефект.

# 496
Да, аз не твърдя, че точно там е проблема. Просто ми направи впечатление, както и на Петя, че и при трите е най-висок и се чудя ако хипотетично се свали, дали няма да има подобрение... ДХТ наистина няма смисъл да изследваш, то като няма компетентен човек за това... ще получиш една цифра, ще ти стане лошо или не, и до там.
Аз за себе си се чудя просто какво мога да пия антиандрогенно, да сваля малко тея мъжки хормони, и да ми се пооправи малко и кожата на лицето от това прекомерно омазняване.
Кечър, пиленце жълтичко, сподели при теб с каква стойност е този андростендион?
Сестра ми с високи андрогени,засилено окосмяване,пред очите ми се справи с отвари от джоджен.След това ми беше попаднало изследване на мъжкото население в някаква турска област,където се употребявал джоджена традиционно в големи количества .Наблюдавало се масово безплодие и различни сексуални дисфункции,които бяха обяснени със занижени андрогени,поради интензивната му употреба.

# 497
thion..,  точно преди малко за джоджен четох.
Как го е използвала сестра ти? Колко време й отне това? И имала ли е някакви други проблеми, освен засиленото окосмяване?

# 498
Пиеше поне 3 чаени чашки на ден.Приготвя го както е описано на пакетите,като за отвара.За около година изчезна окосмяването под брадичката,беше доста видимо.Трудно забременя,нестабилен цикъл,понякога липсваше с месеци.Поли-кистоза на яйчниците.След лечение с хиляди препарати,тя се кълне в джоджена и белия равнец.

# 499
Здравейте ,момичета!
Моят косопад продължава вече 6 месец.Ходих на преглед при няколко дерматолози,но така и не получих отговор какъв вид е.От направените изследвания витамин Д ми беше в границите на недостатъчност,хормони не са ми изследвани до сега.Молбата ми е да ме ориентирате какви хормони да изследвам,за да разбера дали имам андрогенен  косопад.Косата ми се разреди точно в теменната част и това е повода за моите съмнения.Преди 3 месеца си правих изследвания поради болки в краката и изследването на антителата (АНА скрининг )беше1.320,което е позитивен резултат.Възможно ли е това отклонение да е причина за косопада?

# 500
Пиеше поне 3 чаени чашки на ден.Приготвя го както е описано на пакетите,като за отвара.За около година изчезна окосмяването под брадичката,беше доста видимо.Трудно забременя,нестабилен цикъл,понякога липсваше с месеци.Поли-кистоза на яйчниците.След лечение с хиляди препарати,тя се кълне в джоджена и белия равнец.
Благодаря за отговора, ще прочета повече за него и ще започна да го пия.

# 501
Андростендиона има отношение към  регулиране на себума. Завишението му би трябвало да се отрази или към увеличаване на тесто или към естрогените. Е, не знам за вас ама при мен нито едно, нито другото са завишени.
Все си мисля че ЩЖ е виновна. Една хиперфункция, предхождаща Хашимото напълно вероятно е да обърка хормоналния баланс. Много често жени не мога да забременеят именно заради Хашимото. Никъде обаче не е описана връзката ЩЖ и др хормони. Или поне не съм открила досега. Освен shbg се повишава при хиперфункция на жлезата. Което значи високи високи естрогени и нисък тесто...... не знам мн е объркващо

# 502
  • София
thion..., радвам се, че сестра ти е решила проблема си успешно!При нея е имало доста симптоми на повишени андрогени, но правилно ли подразбирам, че не е имала проблем с косопада?

Линна, не съм запозната с изследването, за което споменаваш и не мога да дам мнение.
Изследванията, които можеш да си пуснеш на 3-ти-5-ти ден от месечния цикъл са:
LH, FSH, Estradiol, Prolactin, 17OH Progesterone, DHEA’S, SHBG, Testosterone, Androstendion
Също е хубаво да изследваш щитовидните хормони TSH, T4, T3, TAT, MAT
И витамини и минерали Железен панел, Феритин, Вит.Б12, Фолиева киселина, Цинк и Мед.
Ще хубаво да започнеш прием на Вит,Д  щом ти е в недостатъчност.

Петя, Щитовидната жлеза и Хипофизата управляват процесите и хормоните ни в цялото тяло.Индивидуално е обаче кой, какви симптоми ще усети, къде ще го удари и кога и от тук идва обърквацията.
Започнах да чета темите за Хашимото от 2016год. и сега съм към края на 2017год.Момичетата са споделили изключително полезна информация по отношение на лечение и симптоми.
Лошата новина е, че никой не може да ни гарантира, че косопада ни ще спре след започване на лечение, а още по-лошата новина е, че дори може да се увеличи...А аз съм вече на 100% сигурна, че това е проблема ми.
Не искам да те плаша или да омаловажавам мнението на професора, при който си била, но действително е твърде вероятно и при теб това да е проблема.

Пп
Алоевера също е пример за високи андрогени без наличен косопад и после когато и се обърка ЩЗ, косопада се появи...
Алоевера, как си мило дете?имаш ли подобрение от терапията?

# 503
thion..., радвам се, че сестра ти е решила проблема си успешно!При нея е имало доста симптоми на повишени андрогени, но правилно ли подразбирам, че не е имала проблем с косопада?

Линна, не съм запозната с изследването, за което споменаваш и не мога да дам мнение.
Изследванията, които можеш да си пуснеш на 3-ти-5-ти ден от месечния цикъл са:
LH, FSH, Estradiol, Prolactin, 17OH Progesterone, DHEA’S, SHBG, Testosterone, Androstendion
Също е хубаво да изследваш щитовидните хормони TSH, T4, T3, TAT, MAT
И витамини и минерали Железен панел, Феритин, Вит.Б12, Фолиева киселина, Цинк и Мед.
Ще хубаво да започнеш прием на Вит,Д  щом ти е в недостатъчност.

Петя, Щитовидната жлеза и Хипофизата управляват процесите и хормоните ни в цялото тяло.Индивидуално е обаче кой, какви симптоми ще усети, къде ще го удари и кога и от тук идва обърквацията.
Започнах да чета темите за Хашимото от 2016год. и сега съм към края на 2017год.Момичетата са споделили изключително полезна информация по отношение на лечение и симптоми.
Лошата новина е, че никой не може да ни гарантира, че косопада ни ще спре след започване на лечение, а още по-лошата новина е, че дори може да се увеличи...А аз съм вече на 100% сигурна, че това е проблема ми.
Не искам да те плаша или да омаловажавам мнението на професора, при който си била, но действително е твърде вероятно и при теб това да е проблема.

Пп
Алоевера също е пример за високи андрогени без наличен косопад и после когато и се обърка ЩЗ, косопада се появи...
Алоевера, как си мило дете?имаш ли подобрение от терапията?

Magnifica    ,благодаря за бързия отговор!Витамини,минерали и щитовидни хормони съм изследвала.Само витамин Д ми е в недостатъчност,за което започнах да пия Вигантол.Косата ми доста оредя и не знам падането на 30 косъма при къпане дали е в границите на нормалното?Следващата седмица имам час при дерматоложката,но се притеснявам ,защото  ми предлага  да включа Миноксидил  към капсулите Анакпс,които пия в момента.Накой пробвал ли е Миноксидила?

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 23:44 от Линна

# 504
S.Magnifica, сестра ми определено има дифузно разреждане на косата,не знам дали го е свързвала  с повишените андрогени.Не мисля,че косата и видимо се е повлияла от джоджена.

# 505
  • София
thion..., за съжаление при нея е най-вероятно да е от андрогените.

Линна, дано действително показателите ти на витамини, минерали и ЩЗ да са оптимални, защото често не е достатъчно да са в референтни граници..
Падането на 30 косъма при миене за моята коса е тревожен сигнал, но не е задължително да е така за всички.
Ти обаче споделяш за оредяване, та явно и при теб са много.
Дерматолог няма да ти помогне или поне това е горчивия опит на всички в темата.Аз лично съм ходила при няколко, всички изписват Дюкре витамини, лосиони и Миноксидил.
Ако се докаже чрез половите хормони, че имаш проблем с андрогените, мазането с Миноксидил е вариант, но той не работи при всички.Аз не съм го ползвала, споделям само каквото съм чела.
Прочети последните 2-3 теми, в които се обсъждат ампулите Еукапил, те също се водят за андрогенен косопад и може да пробваш на първо време с тях.

# 506
Ей това го изкарах от един "мъжки" сайт.  Там има най-вече съвети за повишаване на тестостерона и като цяло на адрогените.

Та... аз по обратната логика се зачетох за тези неща и си "харесах " женско биле и ленено семе. За лененото семе пише - източник на омега 3 мастни киселини, пълни с антиандрогенни киселини PUFA. PUFA разбрах, че означава полиненаситни мастни киселини. Чета, че се съдържат най-много в рибата и във въпросното ленено семе. Да разбирам ли тогава, че тези киселини , могат да свалят андрогените?
Като се замисля, аз риба не обичам и не съм яла от поне 20 години. Нито риба, нито нищо "водно".  Само като я помириша и ми се гади.
Ако си купя да пия омега 3, дали това ще повлияе на андрогените?

# 507
Писах писах и накрая всичко изчезна.
Виждам билките на sharpy  и мога да кажа само, че с тях се стреля на сляпо. Най-често изречения от типа:”може да помогне” Няма данни за действията му”. Има доза риск. За омегата 3 толкова много съм изпила и полза нулева. С разликата че сега също пия , но е от дроб на треска. Също приемам и Алоевера , пробиотик и Вигантол 20к ама май са малко( вит Д ми беше 26 посл). Храня се безглутен, безмлелно, без полуфабрикати и сладко, заради жлезата. Обмислям АИП режим, но е мн строг и не знам дали ще се справя.
При едни завишени андрогени и липса на косопад възможно ли е дисбалнс на жлезата да активира андрогените или пък обратно. Високи андрогени-> боледуваща жлеза т.е кое на кое оказва влияние?Пак мн въпросителни станаха.

# 508
  • София
sharpy, честно да ти кажа не ми се вярва, че тия неща ще свършат някаква работа..
Омега 3 е Ок, тя намалява възпаленията в тялото, особено когато има хранене, в което преобладава омега 6.Но няма как да повлияе на андрогените.
И аз като Петя пия от време на време от дроб на треска.Имам и олио от ленено семе...но не го ползвам, защото пак прочетох нещо дето не ми се връзваше със състоянието ми.
Аз вчера се пошегувах за картофките Grinning , но ако си говориме сериозно, един хубав хранителен режим ще даде по-голямо отражение върху хормоните, отколкото тия бръмбъзлъци.

Петя, няма пряка връзка между андрогени и ЩЗ.Ако обаче заедно с ЩЗ имаш съпътстваща ИР, то тогава може да се говори за проблем с тях, но те ще са повишени не заради ЩЗ, а заради ИР.Като отново не е задължително, а само се предполага, че ИР води до повишени андрогени.Както и, че ИР и ЩЗ вървят често заедно.
Много е индивидуално, много.

Пак ще ви споделя, че съм пила в продължение на месеци анаболни стероиди с цел да повиша андрогените...Не по медицински причини, а от суета...Еми по-хубава коса не съм имала никога!Независимо, че имах почти всички симптоми за повишаването им,Това е преди 15-ина години.След като ги спрях не само, че не съм имала косопад, ами и косата ми за първи път израстна до кръста и дори са ме питали дали имам екстеншъни...

# 509
Чета ви от доста време защото съм със отвратителен досден косопад години вече. Ами нито дефицити имам, половите хормони проверявах, щитовидните проверявах, желязо, феритини, Б12, витамин Д, нямам ИР, храня се главно протеиново защото спортувам....Тоя скалп какво ли не му намазах за толкова години, какви ли не стимуланти, серуми хвалени и прехвалени, сега съм минала на масла. От нищо нищо. Не знам и аз какво да правя вече. На ендокринолог ходих, той ми казва това не било косопад, т.к. косата ми била дълга нормално било. Добре но аз като се къпя цели кичури падат, отделно при ресане сутрин и вечер същата работа. През деня иначе верно по 1-2 косъма на ресане. Но сутрин и вечер е страшно. Вече не знам какво да изследвам, да мажа и да пия. Гледам доста нови растежи. КАто гора съм в корена, но останалото просто оредява, както виждам и доста падане от новопоникналите късичките. Пия омега 3, протеин, аминокиселини заради спорта, колаген, вечерна иглика, омега 7, вит. Е, ресвератрол, корени от коприва, масло от пореч, като на 3 месеца правя почивка по месец. Няма лек и това е. Постригах се предния месец над една педя. И пак същата работа. Единствено с хубава гъста, не падаща коса съм се виждала като бях бременна и година след като родих. Не знам какви процеси са протичали, но ми се отразиха чудесно на косата, въпреки оскъдното хранене поради факта че 9 месеца повръщах. От къде съм черпила витамини идея си нямам, но имах разкошна коса.

Общи условия

Активация на акаунт