Косопад - тема 15

• 61 102
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Подкъсих си косата. Така поне като събирам това, което пада поне визуално по-леко се възприема.

# 511
  • София
vici75, хубавата новина е, че си като гора в корените и ти расте нова коса Simple Smile
При теб най-вероятно има скъсена фаза на растеж, в смисъл дългите косми падат по-рано отколкото трябва.
Чела съм, че по-ниски нива на Вит.Д може да са причина за това, но пък ти казваш, че нямаш дефицит.
Оптималните стойности са 50-70ng/ml.
Може да прочетеш повече за фазата Анаген и да видиш еветнтуално с какво да я удължиш.

Мигла, как си? Simple Smile Мислех си, че при теб този кошмар е вече в миналото.

# 512
Добро утро, момичета! Идвам с въпрос.
Снощи се зачетох нещо по форума и ми попадна информация за мио инозитол. Четох само хубави неща за него, независимо, че не съм със СПКЯ.  Пише, че регулирало хормоните и на тези с по-високи андрогени, ги сваляло. Една друга дама пише, че й е изчистило пъпките по лицето. Магнифика, видях, че и ти си го споменавала, както и Кечър, но въоще ни съм обърнала внимание на това, тъй като изобщо не знаех какво е.
Та... мислиш ли, че би могло да ми навреди, ако го пия? Да пробвам поне за тази пуста пъпкомазна кожа.

# 513
  • София
Не, sharpy, няма да ти навреди Simple Smile Даже се чудя как не се сетих за него, той е супер за хормоните.Но да, гледай да е МИО инозитол, на Нау и Джароу са такива.Към него, ако имаш възможност  може да добавиш и NAC антиоксидант, който подпомага черния дроб.Най-просто казано, когато черния дроб функционира добре, изхвърля лошите хормони.

# 514
Не, sharpy, няма да ти навреди Simple Smile Даже се чудя как не се сетих за него, той е супер за хормоните.Но да, гледай да е МИО инозитол, на Нау и Джароу са такива.Към него, ако имаш възможност  може да добавиш и NAC антиоксидант, който подпомага черния дроб.Най-просто казано, когато черния дроб функционира добре, изхвърля лошите хормони.
Цунки Kissing Face
Аз си харесах ей това https://apteka.framar.bg/30054957/%D0%BC%D0%B8%D0%BE-%D0%B8%D0%B … -120-%D0%B3%D1%80
Надявам се да е добър избор.
Дори сега се сещам, че на последното изследване фолиевата киселина ми беше на долна граница.

# 515
  • София
Попадала съм на тази марка, но не съм я проучвала.Ти ще си усетиш най-добре дали ти действа Simple Smile за съжаление с добавките е така, проба-грешка на наш гръб.Дозите на инозитола са супер.За фолиевата киселина знам, че е най-добре да е Фолат и естествено се заредих Grinning но на последните изследвания излезна, че и тя ми е към горна граница, та и нея не я пия....иии вече съм се зарекла нищо да не купувам без да изследвам!

# 516
S.Magnifica вит. Д ми е: 42 (реф. ст-ти 30 - 80 ng/mL)

И да сега ме подсетихте, наред с другите витамини пия и Инозитол+Аргинин+Нак, по 3 месеца. И нищо. Направо така ми е писнало. Сега ви прочетох за тоя лактоферин. Само него не съм пила. Освен да взема и от него. Бихте ли ми казали по колко мг, колко пъти на ден, на гладно ли се взема и колко дълго. Благодаря ви.

Чета за него но не срещнах да го дават за косопад, освен индиректно да помага. Аз нямам дефицит на желязо или феритин, но кой знае....

# 517
  • София
,

Мигла, как си? Simple Smile Мислех си, че при теб този кошмар е вече в миналото.

Благодрая ти! Имам напредък- Слава Богу! Но чакам да е трайно. Ти как си?! Правиш ли сега нещо? А имаш ли наблюдение от специалист?

# 518
  • София
S.Magnifica вит. Д ми е: 42 (реф. ст-ти 30 - 80 ng/mL)

И да сега ме подсетихте, наред с другите витамини пия и Инозитол+Аргинин+Нак, по 3 месеца. И нищо. Направо така ми е писнало. Сега ви прочетох за тоя лактоферин. Само него не съм пила. Освен да взема и от него. Бихте ли ми казали по колко мг, колко пъти на ден, на гладно ли се взема и колко дълго. Благодаря ви.

Чета за него но не срещнах да го дават за косопад, освен индиректно да помага. Аз нямам дефицит на желязо или феритин, но кой знае....
vici75, сега чета темите за Хашимото и видях и твоето включване там.Не знам дали си правила нови изследвания от тогава.Най-вероятно коспада ти е от ниските Т3 и Т4, при мен положението е същото с тази разлика, че само Т3 ми е занижено и ТСХ завишен.Аз имах доста витамини и минерали, които не бяха в оптималните граници, повечето ги наваксах и косопада ми беше спрял за около 3месеца и сега започна наново.Явно жлезата изнемогва въпреки, че гледам да се погрижа максимално за себе си.
За Феритина е хубаво да е около 40-50, за да спре косопада и 70, за да започне да расте нова коса.А според Изабела Уенц трябва да е 90 за оптимална работа на ЩЗ.
Аз пих Лактоферин на Джароу от 250мг, пие се по 1 таблетка на ден.
Но ако нямаш проблем с желязото и феритина, не бих ти го препоръчала.По време на приема му желязото ми се беше вдигнало над горна граница, възможно е да е било и съвпадение, но винаги го споделям, за да се има предвид, че може и да се случи.
,

Благодрая ти! Имам напредък- Слава Богу! Но чакам да е трайно. Ти как си?! Правиш ли сега нещо? А имаш ли наблюдение от специалист?
Радвам се, че имаш напредък!Пу-ПУ!Дано да става все по-добре! Hug
При мен се оказа щитовидната жлеза, за съжаление сама стигнах до този извод...Имам записан час за ендокринолог, но с него и без него вече съм решила, че ще започна лечение и се надявам да имам успех Simple Smile

# 519
Magnifica би ли споделила, може би на лични какви са резултатите ти на ЩЖ, да не отмествам повече темата. Моите също са актуални. Само ще споделя че тсх от 2.05 за половин година е нараснал на 2.9

# 520
Magnifica аз повторих щитовидните и излязоха наред. Правих и разширено изследване на кортизол понеже първия път излезе нисък. Втория път и той излезе наред.

А за лактоферина четох че балансира желязото и не може да се предозира, но пък виж ти си го вдигнала. Чудя се дали фа не прибвам месец. Дали може да навреди?  Феритина ми беше 50.

# 521
  • София
Да, навсякъде пише, че регулира желязото и дори да е повишено го смъква в граници и разпределя.
При мен се случи така, че случайно засякох повишения резултат, направих изследвания на 4-тия ден след началото на приема, ако не се бях изследвала нямаше и да разбера.Сега 4 месеца по-късно желязото ми е над средната граница(преди се движеше към долна), а феритина 76.15, но имам засилен косопад.
Не знам какво да те посъветвам...самата аз се изкушавам да го пия, за да докарам феритина към 90, спира ме само факта, че и двата показателя над горна граница са опасни и токсични за тялото.

# 522
  • София
S.Magnifica Успех с прегледа! Дай Боже е най-добрият ендокринолог!

# 523
  • София
S.Magnifica Успех с прегледа! Дай Боже е най-добрият ендокринолог!
Благодаря ти Мигла! Kissing Heart
За съжаление нямах успех и с дози доктор..Имам структурни изменения на жлезата, които говорят за Хашимото, но на хартия съм супер, тъй като антителата и другите показатели са ми в “норма”...
Извинете ме, че ви занимавам, но имах нужда да споделя.
Спокойна и успешна седмица ви пожелавам! Hug

# 524
  • Бургас
Познавам жена, която цял живот си е така. С Хашимото но с нормални показатели и не взима медикаменти

Общи условия

Активация на акаунт