Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 481
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Какви капки ползвате за нос, доктора ми изписа ксилометазолин, но мисля да взема някои по безвредни ако има такива. Носа ми е ужасно запушен постоянно и не мога да спя от него. Отделно прочиствам редовно и с стеримар но без ефект. Също така с кашлицата как се справяте, ако има кашлящи?

Аз ходих на консултация с УНГ, заради запушения нос...изписа ми Куикс спрей за промивки и Фитоназал

# 106
Кръстът никога не се масажира по време на бременност, може да се предизвикат контракции и то сериозни.
Бела Ми, как ти е кръвната захар?
Капки за нос ползвам Куикс, съдържат само антлантическа вода, отпушват ефикасно и са подходящи за бременни.
Нямам идея за кръвната...казаха,че са ок изследванията. Но пък ми предстои термин за диабет...
А за кръста, ако не може да се масажира и да се затопля, какво може са се прави ? Че АГ вика -нормално е , пий магнезий 😁

# 107
Бела Ми, точно така пиеш магнезий и чакаш да мине 😁.

# 108
И аз съм с постоянно запушен нос. Пръска Куикс 3 пъти по 2 впръсквания в ноздра. Помага, а е напълно безвреден.
Мен пък при по-резки движения и в определени пози ме придърпва и поболява много ниско долу. Повече вдясно, понякога и вляво. От няколко дни е. Някой с подобни оплаквания?

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 10:36 от New B

# 109
Аз, но го отдавам на нарастването на матката, бебето и т.н. Не е нетърпимо или кой знае колко болезнено, но ако за всяко малко придърпване ходя до болницата, направо трябва да се пренеса там. По принцип мисля да коментирам с док на прегледа след 2 седмици, но не мисля, че е притеснително.

# 110
Здравейте,не съм писала скоро,та идвам и аз с оплакванията.Утре и аз ще правя обременяване с глюкоза,на 24 ще правя ФМ.Като легна и аз не мога да дишам,но поне като съм права мога,не мога да спя и си имам чисто нови стрии по корема,все още ми се повръща по някога,та май ще си е до края,ама хич не ми пука.Списъка продължава,но спирам до тук,че мога да мрънкам до утре,но пък всичко това си заслужава,дай Боже да гушкаме живи и здрави бебоци на края.С предна плацента съм и очаквах,че няма да усещам много движения,обаче бебока е дивак от което хич не се оплаквам.Движенията в началото ги пропуснах и чаках пеперудите,а то направо започна с шутовете.Четох,че с предна плацента бебетата обикновенно са с лицето на пред,което за нормално раждане било по-болезнено и по-бавно,та ще видим.Първото ми раждане беше предизвикано и беше 4 часа от началото на контракциите до изгонване на плода,та ще видим как ще е този път.Макар,че май клоня към секцио този път,та да опитам от всичко.Само всичко да е наред с нас и бебоците.

# 111
Също така с кашлицата как се справяте, ако има кашлящи?
За каишлица пих Стодал. Доволна съм от този сироп.
Бързо оздравяване, момичета!

# 112
През миналата бременност страдах много от болки в гърба. Аз попринцип си имах дископатия, която се обаждаше от време на време, но тогава ме блокира тотално. Естествено, бременна в 7м никой не искаше да ме пипне. Накрая ме оправи физиотерапия. При силни болки може да се взима и парацетамол -това е единственото обезболяващо, което се дава на бременни.

# 113
  • София
Леле какви сте мрънкала 😂😂😂
Аз си мислех, че е от годинките, а то вие млади гаджета пък със 100 болежки. 😁 Шегата на страна, но когато бях бременна на 27 г. Нищо не ми тежеше и не ги разбирах тези, дето се оплакват. А сега на 36г. една вечеря в заведение не мога да изтърпя. Ям и викам “ Аре, че ме боли дупето”, а хората пийват и им се седи 😁

# 114
  • София
Хич не ми тежи. Нито не боли нещо, нито се уморявам, нито (за щастие) имам сериозни проблеми с износването (шийки, захар, контракции и всякакви такива). Вдигам си детето, чистя си, готвя си, пазарувам си, работя си, няма проблеми. На 35 съм иначе. Да не кажете, че само мрънкане има тука JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 115
Не е до годините. Бременността е кофти период за мен. Нито физически, нито емоционално се чувствам добре. Да не говорим, че като се погледна в огледалото виждам друга жена. Ще се изтърпи, здраве да е.

# 116
Хоп и аз в темичката, че я изпуснах. Чудесна, какво винаги! Благодаря, Съни Hug
Относно болките в кръста, и аз и ги имам още от началото, но си ги търпя. Не са ми предлагали физиотерапия. Карам ММ да ми прави масажи. Прочетох, че не трябвало да се масажира кръста, не знаех Hushed Мен много ме облекчава.
Относно запушения нос, много ми помага Фитоназал. Препоръчвам!

Ходих на ФМ, всичко е наред и няма нужда да ходя на ФЕ и 3-та ФМ Hearts.  Ходя само на ЖК, въпреки че трудно се удържам да ходя и на частни прегледи за по-сигурно... Просто не искам да се филмирам излишно, а съм склонна Rolling Eyes  Като чета в чужбина колко неглижирано се преглеждат бременните и се ужасявам, но най-вероятно е Божа работа. Дано всички ни подминават лошите неща и да си имаме чудесни хепиенди Revolving Hearts

# 117
Аз мисля, че до сега карам лека бременност, имала съм няколко пъти стягания в корема от преумора, взимала съм нош-па.Гадене и повръщане нямах никакво.Сега обаче от вчера момичета, пазарувахме с мъжът ми, прибрахме се и започна болка в десния яйчник, случвало ми се е преди когато съм настинала, стояла на течение.Ако съм седнала или легнала и не шавам няма болка, мръдна ли УЖАС☹Оплаках се и аз...

# 118
Аз раждах преди година и девет месеца там. Нямам забележки. Колкото пъти съм се качила горе в неонатологията да питам нещо, никога не са ме върнали. Признавам имаше една много не лпбезна госпожа, но аз изобщо не се впечатлявам на такива, не съм им длъжна с нищо, та да страдам от подобно отношение. Веднага обаче дойде нейна колежка и ми обърна нужното внимание и внимателно ми отговори на въпросите. Детето ми винаги е било преобуто и чисто като са ми го носили.
А с избор на екип ли бяхте и колко горе-долу като пари Ви излезе?

# 119
  • София
Без избор на екип. Просто отидох като дойде момента. Съответно не ми е струвало нищо. Сега мисля да си платя само за упойка 300 лева струва.

Общи условия

Активация на акаунт