Кое е нормално и кое не?

• 16 694
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
А като се махнат бездомните кучета, домашните на тоалетна ли трябва да ходят? Ми че то като падне 2 см сняг и никой не счита за нужно да си изгребе купчинката, щото нали ще се размие от водата ... И когато се разтопи сняга не може да се ходи по тротоарите.
Една тийнейджърка остави кучето си да се изака точно в градинката пред блока, фръцна се и изчезна. Жалко, че бях далече иначе щях да я накарам с ръце да го изгребе. А още по-жалкото е, че на никой от минувачите в близост, както и на служителите на магазина /чията площ именно е градинката/ пушещи цигарки, не направи никакво впечатление!
Витошка е залята с л@йна. Докато се обърна да посрещна приятелка и детето ми нашляпа в тъкмо три до едно дърво.

# 211
Еййй, голямо порицание на две годишно, че се е изпишкало навън. Сякаш цялото семейство клечим и препикаваме улицата пред вас, та чак и обществени норми се спрягат, та възпитание, култура. Културата няма нищо общо и писаниците ви го доказват.

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 11:28 от Анонимен

# 212
  • Пловдив
Теориите са страхотно нещо. На теория стават чудеса. Практиката, от друга страна, е съвсем различно нещо. Аз също смятах, че пикаенето в тревичка (примерно) е недопустимо. Ама това го мислех, когато синът ми беше бебе с памперс. Теорията ми, че винаги има наоколо тоалетна, която може да се ползва при нужда се сгромоляса скоро след махането на памперса. Когато след  изречението "Мамо, имам пиш"  ти имаш между 30 секунди и минута да реагираш. Да, с времето това се регулира, но има една възраст, при която тези неща стават скоростно. Имам опция - или оставям детето да се напикае или да се изпишка някъде наоколо (в рамките на мах 10 крачки). Казвам това, което се е случвало на мен. Не казвам, че е нормално, но се случва. И аз смятах, че детето трябва да се научи само да спи в собствена стая. Но, след като бях сомнамбул след дълъг период на не спане, в един момент взех детето си да спи при мен. И така спах. Цяла нощ. Все ми е тая какво мислят хората за мен. Практиката те учи, не теорията

# 213
  • София
Че аз имам сума ти теории как се гледат 3-4 деца. Но съм достатъчно тактична и разумна когато се видя с братовчедка ми (с 4 деца) и най-добрата ми приятелка (с 3 деца) да си затварям устата и да не ги натоварвам излишно с моите умнотии. Щото практиката е тяхна, не моя.

# 214
По повод съседната тема, в която авторка търси помощ във връзка с мнение на мъжа й, че не е нормално две годишно дете да се целува по устата, Ви питам, кое според вас не е нормално в отношенията дете - възрастен - възрастен?
Ето и моето мнение:
1.Не е нормално който и да е от родителите да спи с детето, освен в изключителни ситуации (липса на трето легло при посещение на близки или пък при заболяване на детето, докато е малко)
2.Не е нормално дете да се целува по устата. Това води до пренасяне на бактерии и вируси.
3.Не е нормално майка, която храни малкото си дете, да гребе от храната му и да яде със същия прибор. (Виждала съм много да го правят по площадки и прочие)
4.Не е нормално родителите да къпят децата си, особено ако са на възраст над 6 години.
5.Не е нормално децата да бъдат "изпишквани" навън. Независимо дали са момчета или момичета. Има тоалетни за целта и градинките и тревните площи не са най-удачния вариант.
6.Не е нормално родителите да ходят голи пред децата си.
7.Не е нормално децата да се разхождат голи пред родителите си.

МОГА И ОЩЕ...ОЧАКВАМ ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.

За мен си е нормално, ходя си гола вкъщи пред децата от малки до сега -тинейджъри, ходили сме и на нудистки плаж

# 215
Нормалното Ми е по-добро от нормалното Ти.
В общи линии така се върти тази тема, която не предполагах, че ще навърти толкова страници. Защото няма смисъл. Съвсем нормално е моето нормално, за друг да не е нормално Joy
Изключвам общо валидните обществени правила и порядки.

# 216
И аз това се чудя-що се изписаха толкова страници...ама някои бг мами така обичат да се показват колко техния начин е най-правилния и да отказват да приемат,че има и други правилности
То и аз на какви ли не курсове за бъдещи мами ходих,що реалити документали изгледах и уж знаех всичко.Ама веднага след като родих и ми връчих абебока и се изплаших-"ОК,родих я и ся к'во да правя с нея?" По-горе са казали много правилно,че практиката учи,а не теорията.А само ще добавя,че чужди деца се гледат и възпитават много лесно Simple Smile

# 217
Аз само да кажа, че според мен е по-ненормално мъж на 30-40 години да пикае по храсти, зад гаражи и т. н. По често такива съм виждала, отколкото 3-4г. деца. Или да плюят по улиците... Ама то все такива, човешки неща

# 218
Ех добре  ,че е бг мама да разбера ,че съм ненормална Joy

# 219
Не коментирам конкретни потребители, защото не ги познавам.
А описани ситуации/действия.

Да, 4-5 годишно дете отдавна би трябвало да е научено къде се ходи до тоалетна, също е достатъчно и физически "зряло" за да не чака последната секунда, а навреме да каже, че му се ходи до тоалетна.Съответно, да "стиска" 1-2 минути, докато намерят такава.
Не става въпрос за 2-3 годишно, което още не е "излязло" съвсем от памперса....
Имам 9 годишна племенница.И през ум няма да ми мине да спя в едно легло с толкова пораснало дете вече.
Аз, не друг.
Едно е да спиш няколко нощи с дете на 1-2-3 годинки, защото е болно/нервно последните дни/уплашено от нещо, и съвсем друго е да спиш с детето си 24/7/365 докато стане на възраст за гаджета.

Още се чудя дали мислиш това сериозно...или е някаква трудно разбираема ирония...
Също виждам, че и много опит нямаш с 4-5 годишните.
И извинявай за коментара, но ако мислиш че спането в едно легло с 9г дете има нещо нередно, извратени са твоите мисли, а не ситуацията..

# 220
Че аз имам сума ти теории как се гледат 3-4 деца. Но съм достатъчно тактична и разумна когато се видя с братовчедка ми (с 4 деца) и най-добрата ми приятелка (с 3 деца) да си затварям устата и да не ги натоварвам излишно с моите умнотии. Щото практиката е тяхна, не моя.
На мен ми е много любимо майки с едно дете и две баби да ми дават съвети как да си гледам близнаците. Явно съм много зла, защото поспряха.

# 221
На мен ми е много любимо майки с едно дете и две баби да ми дават съвети как да си гледам близнаците. Явно съм много зла, защото поспряха.

Има едно реалити за едно семейство в щатите. Имат 1 момиченце на 4г и им се раждат 5 момиченца на веднъж. Много ми беше интересно особено в началото.
Като цяло мамата си гигледаше практически сама вкъщи, особено като поотрастнаха.

Когато някой споменеше как така им дава да разхвърлят или да се мажвт си мисля, как някой смее да каже нещо за тази жена и мъжа и́. Да видят как се отглеждат 5 бебета на веднъж, без да забравят за голямото си дете...

# 222

Да, 4-5 годишно дете отдавна би трябвало да е научено къде се ходи до тоалетна, също е достатъчно и физически "зряло" за да не чака последната секунда, а навреме да каже, че му се ходи до тоалетна.Съответно, да "стиска" 1-2 минути, докато намерят такава.
Имам 9 годишна племенница.И през ум няма да ми мине да спя в едно легло с толкова пораснало дете вече.
Аз, не друг.
Едно е да спиш няколко нощи с дете на 1-2-3 годинки, защото е болно/нервно последните дни/уплашено от нещо, и съвсем друго е да спиш с детето си 24/7/365 докато стане на възраст за гаджета.

Още се чудя дали мислиш това сериозно...или е някаква трудно разбираема ирония...
И извинявай за коментара, но ако мислиш че спането в едно легло с 9г дете има нещо нередно, извратени са твоите мисли, а не ситуацията..
Не е ирония. Имам две деца, вече големи, та не е като да нямам опит. Аз и баща им сме ги гледали, не са пораснали при баби... Спането с тийн /почти тийн, в едно легло не е нередно, а необяснимо. За Мен. Не мога да намеря /измисля нито една съществена и важна причина, която да налага да спя (аз, не някой друг) с детето си в едно легло от раждането му докато почне да се заглежда по гаджета.

# 223

Аз, не друг.

Не е ирония. Имам две деца, вече големи, та не е като да нямам опит. Аз и баща им сме ги гледали, не са пораснали при баби... Спането с тийн /почти тийн, в едно легло не е нередно, а необяснимо. За Мен. Не мога да намеря /измисля нито една съществена и важна причина, която да налага да спя (аз, не някой друг) с детето си в едно легло от раждането му докато почне да се заглежда по гаджета.

Какъв е проблема да спиш в едно легло с детето си дори и да е на 20г? Не мога да разбера, наистина!
Не е удобно и за всеки ден, не е практично, но защо е проблем??
Може някъде да пътувате, може да има здравословен проблем.( Аз до 14-15г имах халюцинации когато вдигах температура и това е най безумно кошмарното физическо и психическо усещане,  което съм имала някога),може да останете някъде на гости..

# 224
  • София
Въобще не става въпрос за инцидентно спане в едно легло с голямо дете, а за практика от бебешка възраст още.
Това бистрим- за кого е приемливо да спи вместо с мъжа си в едно легло, с детето, което вече е на 7- 10 години?

Общи условия

Активация на акаунт