Кое е нормално и кое не?

• 16 694
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Ако се окажеш в спешна ситуация, без тоалетна наоколо, сложното ти възпитание ще излети през прозореца.

# 196
  • София
Не спим с тийнове и не пишкаме където сварим, Краси. Хиперболизацията е напълно излишна Simple Smile

Разбира се, че е има някакви граници на приемливо/неприемливо. Приемливо за мен е да видя майка, която си изпишква малкото дете в парка. Неприемливо би било самата майка да клекне до храста и да свърши работа. Ненормално чак не - просто неприемливо. Все пак въпросната жена не ръга минувачите с кухненския нож.

Неприемливо ми е тийн на 15 години да спи с майка си. Имаше преди години подобна тема, тогава писах за една жена, която познавах и която правеше точно това. Разведена, вкопчена в сина си, караше го да й звъни по няколко пъти на ден, тя също му звънеше постоянно. Там си беше патология и за жалост не му се отразяваше добре на момчето.

Това обаче е изключение. Масата родители са достатъчно адекватни и отделят децата когато усетят, че е дошло време или самите деца го поискат. Изобщо не се стига до някакви изкелефещени отношения дете-родител - нито при мен и щерката ще се случи, нито при Ели_Дечкин, или при когото и да било.

# 197
Китайците също се смятат за много цивилизовани, обаче децата им ходят с гащи без дънце и пишкат по улиците. Обаче се хранят правилно с клечки. Въпрос на местни настройки.

# 198
С тази разлика, че нейните усещания сега без деца са нещо имагинарно.
И на мене ми е неприемливо пишкането навън например, но непредвидено се е случвало. И на тебе се е случвало, не е нужно да го отричаш или си седите само вкъщи?

# 199
Обяснявам на детето си,че не е редно да пресича на червено.
Но то вижда как,докато ние чакаме  една жена пресича на червено .И пита защо.
Казвам,че е невъзпитана .
Няма как да обясня,че всеки може да прави каквото си иска нали?И трябва да дам определение.

За пикаенето е същото.Обяснявам на дъщеря ми защо Марийка може да се изпикае до оградата на детската площадка,а тя не.

# 200
  • Най-красивата страна
С тази разлика, че нейните усещания сега без деца са нещо имагинарно.
И на мене ми е неприемливо пишкането навън например, но непредвидено се е случвало. И на тебе се е случвало, не е нужно да го отричаш или си седите само вкъщи?

Дали е непредвидено или ти е станало навик и го приемаш за нормално са две различни неща.

# 201
  • София

Ако някой няма проблем с гореописаното, о.к., да спи с тийнове, да пишкат където сварят.....

С първото съм съгласна- какво правят вкъщи, е тяхна работа.
С втората част на изречението- категорично не.
Има цивилизационни норми, има  правила създадени, около които се е обединило мнозинството, като израз на достигнато еволюционно развитие.

И ако сред тези правила е и това- да не се осират тревните площи и да не се опикават улиците и тротоарите, то всяко безразличие или адмириране на неспазването им, просто показва, че нивото на адмириращия не е достатъчно за живот в тази общност.

Друг въпрос е, защо сме стигнали дотам, да не можем да се преборим за махането на кучетата от улиците и за осигурявавне на читави тоалетни навсякъде.

# 202
  • София
Обяснявам на детето си,че не е редно да пресича на червено.
Но то вижда как,докато ние чакаме  една жена пресича на червено .И пита защо.
Казвам,че е невъзпитана .
Няма как да обясня,че всеки може да прави каквото си иска нали?И трябва да дам определение.

За пикаенето е същото.Обяснявам на дъщеря ми защо Марийка може да се изпикае до оградата на детската площадка,а тя не.

Децата са различни, престанете да слагате всички под общ знаменател. Ако твоето още на 2-3 е могло да стиска докато намериш заведение с тоалетна, супер. Моето обаче не можеше и целият период на преминаване от памперс към гащи + приучаване към казване и стискане беше дълъг и бавен.

Вече писах, че в парка, в който ходим ние, тоалетни няма, а по заведенията се цупят - или направо отказват. Времето за отреагирване беше буквално секунди - как за секунди се сваля дете от пързалката и се търчи до някое заведение? Не се получаваше, съответно я изпишквах зад някой храст. Трябваше или това, или да не излизаме месеци наред.

Забавно е как не насочвате хейта към общината, пилееща пари за глупости, която не се сеща да направи елементарни хигиенни удобства по паркове, а по майчетата, които сърбат тая общинарска попара от първо лице.

И защо си Анонимен? Толкова ли е страшна темата, че не можеш да застанеш с ника си?

# 203
Не спим с тийнове и не пишкаме където сварим, Краси. Хиперболизацията е напълно излишна Simple Smile

Скрит текст:
Разбира се, че е има някакви граници на приемливо/неприемливо. Приемливо за мен е да видя майка, която си изпишква малкото дете в парка. Неприемливо би било самата майка да клекне до храста и да свърши работа. Ненормално чак не - просто неприемливо. Все пак въпросната жена не ръга минувачите с кухненския нож.

Неприемливо ми е тийн на 15 години да спи с майка си. Имаше преди години подобна тема, тогава писах за една жена, която познавах и която правеше точно това. Разведена, вкопчена в сина си, караше го да й звъни по няколко пъти на ден, тя също му звънеше постоянно. Там си беше патология и за жалост не му се отразяваше добре на момчето.

Това обаче е изключение. Масата родители са достатъчно адекватни и отделят децата когато усетят, че е дошло време или самите деца го поискат. Изобщо не се стига до някакви изкелефещени отношения дете-родител - нито при мен и щерката ще се случи, нито при Ели_Дечкин, или при когото и да било.
За мен, спането с 9-10 годишно дете е спане с тийн.
4-5 годишно дете да пишка където свари , е обществено неприемливо.
Колко пъти още трябва да го напиша, за да се прочете най-накрая?   Smiley

# 204
  • Най-красивата страна
Таис,има и деца на 10 години ,които не се притесняват да се изпикаят в градинката.Както е дал пример Анонимния.
Не става въпрос само за бебета.

# 205
  • София

Скрит текст:

За мен, спането с 9-10 годишно дете е спане с тийн.
4-5 годишно дете да пишка където свари , е обществено неприемливо.
Колко пъти още трябва да го напиша, за да се прочете най-накрая?   Smiley

Значи имаме различни възприятия за приемливо и неприемливо Simple Smile

Ели_Дечкин е достатъчно адекватна като родител, за да знае кое е допустимо спрямо сина й. 4-5 годишни деца, изпишквани в парка? Даже няма да ги отразя. Забелязвам възрастните, които се държат като деца - не само онези, които свалят панталони до някой храст, а и тия, които мислят, че е много фън да се накачулят върху детски люлки и клатушки, въпреки че няколко пъти надвишават допустимото тегло. Съответно те се чупят и хлапетата трябва да чакат общината да благоволи да ги оправи. После историята се повтаря.

# 206
Най-близната ми приятелка тук в Германия също беше твърдо на мнение, че детето още от бебе трябва да спо в собствена спалня. Изкараха така 4 години някъде, изкл. че ходеше като вампир посред нощите като плачеше бебето. Обаче, като се почнаха едни крясъци и писъци посред нощ, така няколко седмици, те самите като родители бяха на ръба, а лекарите им казаха, че става дума за нощен терор. Не само, че преместиха леглото на Макс в тяхната спалня, ами някой път го вземаха при тях ако се събуди през нощт, с надеждата да има спокойствие. Тоест, авторката може да се мисли едно сега, но не се знае как ще я притиснат обстоятелствата някои ден.
Допреди да се роди брат ми, тоест докато направя 6, баща ми или майка лягаха някои път в моето легло, докато заспя, и после се преместваха на тяхната спалня. То излиза, че и те не са били много нормални, а аз даже ги считам за консервативни в много отношения Grinning Но за сметка на това татко всяка вечер ми разказваше за Маша и мечока и четяхме по 1-2стр. от една енциклопедия, и дали е нормално или не, важното е, че ни беше кеф и до днес ми е изключително мил спомен, особено като вече го няма.

# 207
Не коментирам конкретни потребители, защото не ги познавам.
А описани ситуации/действия.

Да, 4-5 годишно дете отдавна би трябвало да е научено къде се ходи до тоалетна, също е достатъчно и физически "зряло" за да не чака последната секунда, а навреме да каже, че му се ходи до тоалетна.Съответно, да "стиска" 1-2 минути, докато намерят такава.
Не става въпрос за 2-3 годишно, което още не е "излязло" съвсем от памперса....
Имам 9 годишна племенница.И през ум няма да ми мине да спя в едно легло с толкова пораснало дете вече.
Аз, не друг.
Едно е да спиш няколко нощи с дете на 1-2-3 годинки, защото е болно/нервно последните дни/уплашено от нещо, и съвсем друго е да спиш с детето си 24/7/365 докато стане на възраст за гаджета.

# 208
  • София - Варна
Цитат
Забавно е как не насочвате хейта към общината, пилееща пари за глупости, която не се сеща да направи елементарни хигиенни удобства по паркове, а по майчетата, които сърбат тая общинарска попара от първо лице.
Ама разбира се... Майките и децата винаги са първият таргет на хейта. Ако вместо с едно-две деца, излезеш с едно-две кучета по-малко хейт ще обереш. Изумителен е и хейтът от майки към майки.

Цитат
Таис,има и деца на 10 години ,които не се притесняват да се изпикаят в градинката.Както е дал пример Анонимния.
Не става въпрос само за бебета.
Мен и 10-годишни, пишкащи зад някое храстче не ме смущават.
Като сте играли навън като малки, всеки път ли сте се прибирали до вас или сте намирали цивилизовано място да извършите нуждата си?
Ами ако и на вас сега ви се доходи по малка нужда и просто няма къде?

# 209
Е, как, на село на поляната като се събирахме като деца да изграем, във всеки край бяха сложили по една химическа тоалетна. Какви храсти, какви дървета?!? Мен ме беше срам и никога не съм го правила, ама момчетата редовно.

Общи условия

Активация на акаунт