Кое е нормално и кое не?

• 16 702
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Добре,де щом тази жена няма деца значи и темата и е нерелевантна Simple Smile То какво има да се обсъжда тогава още.
Детето ми никога не  е пикало навън,но като майка знам,че има ситуации,в които нещата са супер спешни и няма начин.Вярнбо,че  евъпрос на усет и възпитание от страна на родителя,ако няма друг начин,то поне да е на скрито място.Наистина и аз съм виждала повече мъже,отколкото деца да се облекчават навън Sad Манталитет. Тук също на близката площадка се случваше децата да отскачат до храстите,но мин година сложиха хим.тоалетни и въпроса се реши.В БГ досега не са ми отказвали да ползвам тоалетна в заведенията,когато става въпрос за детето.Лъжици не облизвам,ама аз съм гнуслива/въпреки,че мога да доям порцията само и единствено от детето/
Често виждам родители,които облизват беберона на бебето,преди да му го дадат.Аз не съм си и помисляла д аго правя.Ама,какво от това-това са си техните деца и техните разбирания за правилност.И докато това не застрашава живота на децата им или тези около тях/сиреч мен Simple Smile/ изобщо и не ме интересува,а какво остава дадавам класификации нормални ли са или не.

# 181
Аз само да предупредя авторката да не посещава сауна в Германия, че тук е наистина нормално, не се шегувам, да се влиза без дрехи, само с една кърпа да не сядаш баш на пейката гол. Ние първия път влизаме с мъжа ми и леко се стъписахме, чак излязохме Joy

# 182
Интересно ми е колко деца има авторката. По тези критерии не съм съвсем нормална. Преди да родя имах корено различни представи.

# 183
Интересно ми е колко деца има авторката. По тези критерии не съм съвсем нормална. Преди да родя имах корено различни представи.
Няма нито едно.

# 184
Ясно. И само да добавя - преди да имам дете ми беше супер ненормално душенето на дупето. Ех, пълно е с ненормални майки Simple Smile

# 185
И аз не разбирам, кое е ненормално на 99% от изброените неща.

Децата ТРЯБВА да ги изпишкаш дори изакаш навън, когато са малки, защото нямат контро за това и съзнателност да те предопредят достатъчно време по-рано, за да си намериш тоалетна.
Не разбирам защо кучетата не ви дразнят а малко дете,да.

Защо децата да не спят с родителите си и да не ходят голи също не го разбирам... Какво точно не е както трябва?

За бактериите при малките деца съм съгласна, въпреки, че на тази възраст наистина ти се иска да ги целуваш навсякъде❤️

Разбира се не виня авторката, защото няма деца и много неща се променят когато ги имаш, но пак тия стари предрасъдаци, кой какво ще каже, какво ще помисли, кое е прилично.

# 186
Всичките тези ненормалности за мен са нормални и човешки неща. Но разбирам, че всеки  чувства нещата различно и това си е негово право - след като това са ненормални за теб неща просто не ги прави.  Едно време бабите ни са спали цялото семейство на едно легло - верно заради условията, но все пак не е да е съвсем ненормално. Днес можем да си позволим не само отдлено легло, но и отделна стая (в нас всички спим в отделни стаи, наскоро изгоних мъжа ми от спалнята). И това е нормално - правим го защото сам човек спи най-добре, а за нас сънят е нещо важно. Утре заминаваме на ски с каравана - ще спим всички в нея. И това е съвсем нормално. Мъжът ми редовно препикава дръвчета - никакъв проблем щом така му харесва и на никой не пречи. Ние сме си така - аз още си ходя гола пред сина ми тийнейджър. Той вече ме гледа малко странно ама ако му пречи да не ме гледа бе - не го карам. Та така Simple Smile

# 187
Аз видях една жена клекнала между две барачки да си върши работата и не беше клошарка определено, с токчета беше и това до Варненския съд, вие тука се чудите дали децата да пикаят по ъглите 😂

# 188
  • Най-красивата страна
Това,че авторката няма деца не означава,че няма право на мнение.
Има и майки,които са съгласни с нея за повечето неща.
Всеки има право на мнение.

# 189
Оф Божке, ма може да дава мнение жената, щом толкова я напъва да си показва КПД-то. Да говориш за чужда култура и възпитание е признак за твоята култура и възпитание. Изпишкването на малко дете в градинката е нищо, сравнение с навирането на носа в чужди работи и соченето с пръст!

# 190
Аз например имам страшно много мнения по отношение на космическата програма на НАСА.

Все още не съм космонавт.

# 191
Ами да, всеки може да си мисли каквото си иска. Но винаги ми е било интересно как хора, които нямат представа от първо лице се изказват убедително кое е правилно и кое не. Иначе да, много е лесно да говориш отстрани. 

# 192
  • София
За финал: Не е нормално някой да слага норми, за нещо, от което представа си няма!

Все едно аз да отида да давам акъл на мм как да си оправя машините!
Или като скъпия ми брат, дето ми дава акъл за децата и къщата ми.

# 193
За финал: Не е нормално някой да слага норми, за нещо, от което представа си няма!
Тя не налага норми, а казва кое според нейните усещания за нещата не й се струва нормално.За нея, не за теб, Пенка, Генка или Драганка.
Писах го вече веднъж, ама явно масата е писателЬ, не читателЬ.Та:
Аз отгледах две деца и също смятам спането на дете-родител заедно, яденето от обща лъжица, пишкането където те напъне зора и т.н., за неприемливи.
За мен, лично, са Неприемливи.
Ако някой няма проблем с гореописаното, о.к., да спи с тийнове, да пишкат където сварят.....

# 194
  • Най-красивата страна
Живеем в цивилизовано общество.Има си някакви общоприети норми на поведение.
За повечето хора да  пикаеш по улици и градинки означава,че ти липсва елементарно възпитание.

Общи условия

Активация на акаунт