Кое е нормално и кое не?

• 16 722
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Ако раздават определения и квалификации на килограм - не, не им се доверявам. Невъзпитано е. Не си бил в ситуацията - замълчи.

Работя в магазин за хранителни стоки. Всеки ден виждам ревящи и тръшкащи се деца, които манипулират родителите си, да им купят нещо. Под този терор те получават това, което искат а мама и тати спокойствие. Какво ще стане после от тези деца обаче никой не знае. Как аз бих реагирала в ситуацията, като майка? Не знам. От страни си мисля: Леле такъв шамар ще му отпера (нали все пак това не е моето дете).
Свекър ми казва, че чуждите деца по принцип дразнят - но докато ТИ лично не станеш родител няма как да разбереш за какво точно става дума.

# 166
Въпрос на елементарно възпитание ,хигиенни навици....

# 167
  • София
В нашия квартал, а даже и в Борисовата нямаше никакви тоалетни, когато моите деца бяха малки. Ама никакви!

# 168
  • София
В нашия квартал, а даже и в Борисовата нямаше никакви тоалетни, когато моите деца бяха малки. Ама никакви!
В Заимов и досега няма. Химическите не ги броя, отврат са. Сега ходя с дребната в 2-3 заведения, които са в парка - еми като съм и с кучето, не ми е комфортно. Връзвам я отпред, влетяваме вътре с детето, излизам - кучето се дърпа отчаяно щото има поне няколко души, спрели се да я галят, а тя не обича. Все съм на тръни. В Скарабара веднъж ми отказаха да ни пуснат защото не сме консумирали нищо. Това при условие, че до този момент поне 2-3 месечно хапвахме там. Абе.. Rolling Eyes

# 169
По повод изпишкването и аз имам прясна случка от преди няколко месеца. Ходихме до поликлиниката с моята госпожица да вземем бележка, като винаги преди да излезем пишка вкъщи. Но тъкмо стигаме и тя - Мамо, пишка ми се ... Търсим тоалетните и се оказва, че за цялата сграда има само 2 /две/ кабинки, които бяха заети и от миризмата, която се носеше не по малка нужда. Оставям другата миризма настрана, то мен ме е гнус да вляза, камо ли детето да вкарам. Почакахме малко отвън, никой не излиза. Е, познайте къде отидохме - между дърветата през сградата и съдейки по нахвърлените кърпички нито сме първите, нито последните ...
За майките на момченца все си мисля, че им е лесно и все тая каква е чистотата в тоалетната навън, но когато си с момиче въобще не е розово.
В Южния също химични някакви има само на входа на парка.

# 170
Аз пък не мога да разбера за какви се изживявате, че да решавате за другите хора кое е нормално и кое не? Всеки си живее живота, както сметне за добре и никой, ама абсолютно никой няма право да го съди.

# 171
За тоалетните - с момче съм, но дори и него не мога да го оставя да влезе в химическите в Заимов или Борисовата. Ами то трябва да гази в л...на, с извинение. За момиче пък съвсем. И ние ползваме заведенията, но например в Борисовата на детската площадка са само будки и са ме препращали към химическата. Повдигало ми се е като мина покрай нея. Само в Южния парк платената тоалетна е чиста, но работи до седем лятото.
 Ходим на почивка в Гърция в съвсем малко курортно градче. Ами там има няколко химически тоалетни в близост до плажа и главната. Светят от чистота, миришат на ароматизатор и дори има тоалетна хартия. Естествено,че няма да се ходи по храстите.

# 172
Много важно, че някоя дребна душица ще ме помисли за невъзпитана, защото има в главата си някакви щури представи за нормално.

Не ближа лъжици, но дори и да видя някой да го прави, не бих се впечатлила. Свят широк, привички разни. Гледам мене си.

# 173
  • Най-красивата страна
Да,хората са различни.С различно възпитание и хигиенни навици.Както спомена някой по-назад.

# 174
Проблемът е по-скоро, че да кажеш, че за теб не е нормално дете да пишка в градинката, при условие, че никога не ти се е налагало да отреагираш скорострелно като ти се заяви в магазина “Мамо, пишка ми се/ака ми се” (това преди 20г, казано от брат ми), не навсякъде има инсталирани чисти тоалетни. То в болницата само от вида на тоалетните може човек да припадне, камо ли да ги използва. Може ама 30сек трябва да не дишаш. Разбирам всичко да е устроено като хората и чак тогава да се търсят кусури.
Вени, ти в някакви по-специални навици ли възпитаваш или искаш да кажеш, че ще кажеш на детето си да се стиска N-минути, докато се намери подходящо място за целта, дори и това да отнеме доста време? Я те пуснат в заведение, я не. Имам усещането, че вече и в заведенията не всички са много въодушевени като видят семейство с деца (тук не претендирам да съм права).

# 175
  • София
За тоалетните - с момче съм, но дори и него не мога да го оставя да влезе в химическите в Заимов или Борисовата. Ами то трябва да гази в л...на, с извинение. За момиче пък съвсем. И ние ползваме заведенията, но например в Борисовата на детската площадка са само будки и са ме препращали към химическата. Повдигало ми се е като мина покрай нея. Само в Южния парк платената тоалетна е чиста, но работи до седем лятото.
 Ходим на почивка в Гърция в съвсем малко курортно градче. Ами там има няколко химически тоалетни в близост до плажа и главната. Светят от чистота, миришат на ароматизатор и дори има тоалетна хартия. Естествено,че няма да се ходи по храстите.
В Борисовата и Южния парк пак добре, че направиха читави тоалетни, вече не ми се налага да се моля по заведения. Заимов обаче изостава, а на нас това ни е най-близкият парк.

В Гърция ходим от години, вече 25+ острова - особено из Цикладите и Додеканезите навсякъде е чисто и приятно, точно както казваш. След всяко море от по 2-3 седмици ми се реве като се заприбираме. Веднъж на Лерос щерката писна, че й се пишка насред столицата на острова и я набухах в първия ресторант. Не само, че отказаха да ми вземат пари, ами настояха да я почерпят със сладолед и ни изпратиха с усмивка. След няколко дни специално се върнахме, за да хапнем - еми то кеф да ти стане как третират децата там. Онези идиоти в Скарабара, които ни се озъбиха, много хляб има още да изядат докато се цивилизоват.

# 176
  • Най-красивата страна
Никога не ми се е случвало да ми откажат да ползвам тоалетна в заведение.Плащам някакви стотинки и влизам с детето.
В нашия град заведения има навсякъде и обществени тоалетни има.
На плажа също има достатъчно тоалетни.Дъщеря ми като беше бебе, на плажа седеше по памперс.

В болницата няма как да не ползваме обществената тоалетна, ако се налага.Не мога да си представя някой да се изпикае в двора на болница.

На детето обяснявам,че не е възпитано да пикае в градинката.

За облизването на лъжицата и целувките по устата -ами не  мога да приема това.Смятам,че не е хигиенично.
Всъщност не съм виждала някой да го прави...

# 177
Аз бях редовен посетител на Дървено в горния край на Заимов, откакто го направиха По няколко причини от няколко години вече рядко ходя там, но едната беше точно подобен фасон за ползване на тоалетната от детето. Донякъде ги разбирам, не им се чисти за всички от парка, но просто да сложат едва такса и готово.

# 178
  • Mediterraneo
Обожавам да си целувам децата по устата. Откакто ги имам, го правя. Сега и бебето на сестра ми почвам така, вече е на година, стига ми толкова въздържание.

# 179
  • София
Аз бях редовен посетител на Дървено в горния край на Заимов, откакто го направиха По няколко причини от няколко години вече рядко ходя там, но едната беше точно подобен фасон за ползване на тоалетната от детето. Донякъде ги разбирам, не им се чисти за всички от парка, но просто да сложат едва такса и готово.
Дървеното при пирамидата за катерене ли? О, и там ходим. Все фасони, дори когато предложа да платя 1 лев.

Общи условия

Активация на акаунт