Кое е нормално и кое не?

• 16 723
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Хубаво де, дъщерята тъкмо беше проходила, върви по плажа, спира се изведнъж и се изпишка на пясъка. Ами дай да я убием. И аз се дразня на фасовете в пясъка, на кого да се оплача. Колко от вас смеят да направят забележка на майка, която пуши около детето си, или даже не се мърда да отиде до кошчето и там да си изхвърли фасовете, а не да ги тъпче в пясъка. Мен повече ме напрягат някакви констатации кое Е правилно. И понеже авторката отвори цяла тема, която е продължение на предишната, и там ставаше дума за 2г дете. Аз лично не смятам, че едно дете на 2г е голямо, че да не ходи голо пред майка си и баща си. Моята дето е на 1г5м, вечер като стане от гърнето отива до банята без гащи. А пък и няма какво да се лъжем, малки деца да ходят вкъщи голи постоянно, клони към минус безкрайност. Не сме племе в Амазония. Просто авторката, особено ако няма деца, живее с някакви критерии и мечти, които я останат същите, я не, като един ден има дете.
И аз като Кактусчето да питам, авторката има ли всъщност деца, защото иначе само приказки без покритие никой не взема насериозно.

# 151
Това за женските умалителни имена е много тесногръдо и грозно изказване. Мълчанието е злато са казали хората, ама де акъл.

По без гащи не може, а по цици може ли?

# 152
  • София
Във форум сме и обсъждаме различни неща, та винаги ми е била интересна този тип реакция.
"Какво ви интересува Пенка и Глогинка какво правят?".

Ми, не, не ни интересува кой го прави, а изразяваме отношението си към действието.
Защото, поне за мен, то отразява манталитет, цивилизованост ако щеш и тъй като улиците и градинките, например, са за общо ползване, няма как да не се изисква от всички социално поносимо държание.

# 153
Така е. За едни е просташко да изпикаваш детето в градинките, за друг да сочиш хората с пръст, че и да им слагаш определения. Ако в тези градинки имаше тоалетни или пък в заведенията не те гледаха на кръв, ако попиташ за тоалетна (демек бяхме цивилизована държава), със сигурност пикаещите деца навън щяха да са по-малко. А жена, която няма деца и пише фермани за ненормалност е много, много цивилизована.

А спането с детето, пак ли изразява манталитет и липса на цивилизованост?

# 154
Просто авторката, особено ако няма деца, живее с някакви критерии и мечти, които я останат същите, я не, като един ден има дете.
И аз като Кактусчето да питам, авторката има ли всъщност деца, защото иначе само приказки без покритие никой не взема насериозно.
Няма деца. Ще я четем и нея след време колко е ненормална.

# 155
Е, като няма, какво се прави тук на много компетентна. Като роди 1-2-3 деца, да ги отгледа, пък тогава пак ще си приказваме.

# 156
Авторката, ако не си промени възгледите, по-добре да няма деца. Децата са малки, егоистични зверчета, които имат нужда от цялото ти внимание и обич за да се превърнат във възпитани и приятни хора, заслужаващи вниманието и любовта на бъдещите си приятели и партньори.

Само с близост и обич може да се получи това, а не с хокане да стиска, да си ляга в леглото, да не се вре да се гушка/целува и т.н.

Аз в тези изброени "ненормалности" виждам само стени, прегради и дистанция, които авторката сама поставя между себе си околните. С дете обаче няма да стане, децата не търпят прегради и дистанции, някой ден ще й го върнат с лихвите.

# 157
  • Fort Worth, TX
А какво ще кажете за отделянето на бебето от първия ден в друга стая? Нормално ли е да спи в обща стая с родителите до 2 години,например?

Моята е на 8, още спи при мен. Извратена съм, знам.
Нашият почти на 9 също спи при нас.На всичкото отгоре когато баща му е в командировка се намества на спалнята ни.Редовно заспиваме гушнати.Аз май съм по-извратена от теб.

# 158
аз съм все с болно гърло. тази година 2 пъти АБ заради него. може би заради това не искам да целувам по уста или да дъвча храна на детето.  защо да я дъвча, като може с вилица да се намачка примерно. има и всякакви машинки за кухня.
вече казах, че като малка спяхме с мама в една стая, но на отделно легло и казах защо. мисля, че от 4-ти клас когато се изместихме в къща вече бях в отделна стая. само веднъж бях много болна и няколко вечери спах при майка ми, да ме наблюдава. майка ми хъркаше, така че ми беше по добре сама. за бебета, болно/уплашено дете е ОК да спи при родителите си.
за страха от тъмното - имах нощна лампа.

# 159
Чакайте малко?! Значи авторката няма деца, ама се изказва по непонятни за нея теми? Ако като малка с нея са се държали по начина по който описва нищо чудно, че се е превърнала в емоционално увреден индивид. Когато аз бях дете получавах цялата обич на родителите си (и авторке дръж се да не паднеш) както съм на 30 години все още ги гушкам и целувам нищо, че не съм дете.  И както казаха другите преди мен - ако смяташ мисленето си за правилно, по-добре не създавай деца. Един ден ще плащаш за това.

# 160
  • София
Аз ли съм била куку като бездетна младеж, не знам, но преди да родя никога не ми е хрумвало да обсъждам майки и бащи и кой как си гледа децата. Имах съвсем съвсем други теми на размисъл и разговор. Без да звуча грубо, но извън племенниците ми, останалите деца даже не ги забелязвах, родителите им също.

# 161
Много далече отидох те.
Само защото някой няма деца към момента и защото му се виждат не едни определени нагласи, грандиозни изводи се направиха
Вие не се ли доверяват на учителки без деца, на лекарски, на треньори без деца?

Таис, вероятно не е имало популярни форуми тогава
На пикаещи по улиците и паркове деца съм се дразнела винаги

Даже тук имаше една тема как една майка изпикала детето си пред магазина на друга, от собственичка та на магазина беше темата, големи драми имаше

# 162
Ако раздават определения и квалификации на килограм - не, не им се доверявам. Невъзпитано е. Не си бил в ситуацията - замълчи.

# 163
  • Най-красивата страна

На мен специално изобщо не ми пречи факта ,че Ганка облизала лъжицата на детето си и после го нахранила със същата лъжица.
И да видя такава сцена не бих казала нищо на Ганка.Но ще си направя съответния извод за нея.

Тук  обаче имаме право да напишем мнението си.Това е форум все пак.

# 164
  • София
Светкавица, не знам. Аз родих 2010-та - преди да забременея никога не ми беше хрумвало да търся каквото и да било, свързано с майки и деца. Сега като се замисля, всъщност не знам от кога датира форумът и изобщо каква му е историята. Все тая ми е.

Аз пикаещи по улиците деца не съм виждала. Виж, чичковци, които си свалят панталоните до някое дърво на тротоара - неведнъж. Виждала съм последните години деца, изпишквани в парковете. И с моето съм го правила. Съжалявам, но не навсякъде е имало читава тоалетна.

Общи условия

Активация на акаунт