Кое е нормално и кое не?

• 16 725
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
  • Най-красивата страна
Не е нормално да се целува дете по устата.
Не е нормално детето да пикае и ака по улиците.
Не е нормално някой да облизва приборите с които детето се храни.
Не е нормално майката да облизва биберона на детето.
Нормално е детето да спи с родител,ако е болно например.
Не е нормално родителите да ходят голи пред детето.Голи по без гащи.
По гащи може.
Не е нормално голямо дете да ходи голо пред родителите си.
По гащи може.

Според мен.

# 136
За мен авторката е ненормална. Край на темата.

Точно така.

# 137
Не е нормално да се целува дете по устата.
Не е нормално детето да пикае и ака по улиците.
Не е нормално някой да облизва приборите с които детето се храни.
Не е нормално майката да облизва биберона на детето.
Нормално е детето да спи с родител,ако е болно например.

Според мен.

Тихо, че ще те обявят за ненормална след малко!

# 138
  • Най-красивата страна
Аз съм старомодна.

# 139
Ние никого не обявяваме за ненормален, авторът на темата го прави. Казахме си, че сме ненормални и сме ок с това Wink

# 140
Ние никого не обявяваме за ненормален, авторът на темата го прави. Казахме си, че сме ненормални и сме ок с това Wink

Кои Вие?

# 141
Няма нищо лошо в различните разбирания и подход към собствените деца, но без да бъдат заклеймявани хората, които постъпват по различен начин. Вслушване в нуждите и сериозно внимание към желанията на конкретното дете също са по-важни от робуването на изградени стереотипи. Много показателен беше примерът на Таис и реакцията на иначе любящите й родители, когато е искала да отиде при тях през нощта.

# 142

Аз съм консервативна.

# 143
Ние сме всички ненормални според теб майки, които намират определените от теб за ненормални неща - нормални.
Ти имаш ли деца? Просто е някак важно в случая.

# 144
  • София

Аз съм консервативна.

Аз не съм нито едното, нито другото.
Свят шарен, хора всякакви.

# 145
Ние сме всички ненормални според теб майки, които намират определените от теб за ненормални неща - нормални.
Ти имаш ли деца? Просто е някак важно в случая.

Не, бъркаш!
Не определих никого за ненормален и не нагрубих никого в темата. (а и не само в тази)
Някои хора тук сами се самоопределиха за ненормални, защото припознаха техни навици и поведение в написаното от мен.
Ако някой действа или прави нещо, което аз считам за ненормално, това не означава, че считам и самия индивид за ненормален. Разграничавам ненормалното, по моите критерии поведение, от цялостното психическо състояние на дадения човек.
Тук има хора, които са на моето мнение. Това означава ли, че вие ги определяте за ненормални, само защото не постъпват съгласно вашите принципи?
Как мислиш?

# 146
Не отговори. Деца имаш ли? Мен слабо ме интересуват хората и техните навици. Не определям хората, те сами се определиха.

# 147
      Ако повечето от точките засягат само дете и родител, изпишкването засяга доста по-голям кръг хора.
Случвало се е в заведение- градина, току пред масите майка да си изпишка детето в тревата, а тоалетната е на две стъпки, не дори две крачки. Веднъж видях и една, която както си вървеше по алеята към плажа буквално си вдигна детето и на ход го изпишка на плочките. Ама и тя сигурно си мисли "Как ли пък няма да съм ненормална, че го правя, те ще ми кажат на мене" Все пак тези деца живеят в общество, не в джунгла.

Изпишкване на тревата- само при дълъг планински поход, но не и под носа на околните.

Освен облизване на лъжица, което намирам за крайно нехигиенично, съм виждала и раздробяване , сдъвкване на храна и даване на детето.Отстрани изглежда отвратително.

И малко принос към ненормалностите, които според мен, вредят на детето, не че не съм допускала и аз някои от тях:

-Ненормално е да се насилва дете да яде. Знам каква мъка е злоядо дете, побърквала съм се, но никога не съм му бутала насила в устата или поне съм се удържала. Обаче съм виждала следната картинка- в хотел , майката седи пред мен на масата/ случайно, не се познаваме/ , пред детето някаква разбутана торта, която очевидно някой не е доял- може да е член на семейството и майката кара детето.То се дърпа, тя му бута в устата.Ама ще кажете, детето си е нейно, нейно право си е да го храни както иска.

-Ненормално е да се крещи на дете по каквато и да е причина. Също съм го правила, но не е нормално.

- Сега вече зная, че ще разбуня духовете , но колкото и да са ни мили синовете, ненормално е да се наричат с типично женски умалителни имена.Бях изумена, когато чух на момче да се вика "Мими".
Или пък с окончание -Че

# 148
  • Най-красивата страна
Съгласна съм със Светкавица ,че е отвратително майката да сдъвче храната,да я извади от устата си и да я даде на детето.
Както и да оближе лъжицата на бебето.
За умалителните имена на момченцата-Мими,Еми,Сиси -да наричаш сина си с женско име не е нормално.
Чувала съм на Станислав майка му да го нарича Сиси.А на Емилиян да му викат Еми.

Аз имам дете и го целувам всеки ден,но не и по устата.По устата целувам единствено мъжа си.

# 149
  • София
Добре де, с какво ви пречи, че Ганка е решила да спи със сина си Гошко в едно легло? Или че му облизва лъжицата? За мен не е нормално да квалифицирам тесни отношения, каквито са между родителя и детето. Със същия успех ще квалифицирам как Ганка се целува с мъжа си, дали яде с неговите прибори и пр.
Изключвам случаите, в които проявлението е сред обществото и носи дискомфорт на околните.

Общи условия

Активация на акаунт