Кое е нормално и кое не?

• 16 740
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
И аз намирам много хора за ненормални, но е въпрос на възпитание да си премълча. Или “нормалните” родители се притесняват, че моите “ненормални” деца като общуват с тях, и те ще станат “ненормални”.

# 121
  • Terra incognita
Чувствам се като на сбирка на анонимните ненормалници 😂
Промяната започва с откритото признаване на проблема. Напредъкът е очевиден, браво, момичета 🙄🤗

# 122
  • София
За мен пък беше супер нормално и даже инстинктивно да опитвам всяка хапка, преди да я дам на децата като бебета. Ами ако е топла, горчива, отровна?😜
Между другото, целуването също е инстинкт - така майката проверява без да иска даже температура, влажност и т.н.
Спането заедно или поне в една стая също е нужно при бебета и малки деца.

# 123
  • София - Варна
Аз винаги опитвам всяко нещо, само че или с друга лъжица, или си капвам на ръката.

# 124
За мен пък беше супер нормално и даже инстинктивно да опитвам всяка хапка, преди да я дам на децата като бебета. Ами ако е топла, горчива, отровна?😜
Това ме подсети за една майка в градинката. Детето беше на около година и му даваше някакво пюре, обаче загребва с лъжицата, облизва я отдолу /предполагам да не капне/, пъха в бебешката уста, вади и облизва щателно. После пак така до края.
Честно казано понавдигна ми се на няколко пъти, обаче не отидох да кажа на жената че е куку. После си помислих, че ако детето е злоядо пък може да им е някакъв ритуал това за ядене, знам ли...

# 125
О, това е нищо! Една позната си сложи детето на масата отгоре да лази, докато сме на заведение. Да, беше открито заведение, но...и малката хвана пепелника и тръгна да го лапа...ужас. Потресена бях. Ама...разни хора.

# 126
  • София
И аз го правех това с лъжицата. Сега да ме питаш защо - не знам.

# 127
  • out of space
В тази тема само ненормални сме се събрали.
При нас е забранено пикаенето на магистрали , паркове, поляни и т.н.Нямаш право да спреш на магистралата в аварийната лента, освен ако не си с проблем.Пикае ли му се на детето трябва да стиска иначе рискуваш да изскочи полиция и да те пита за кво си спрял и къв ти е дерта.Ходи обяснявай после, че на детето му се е пикаело.

Явно си нямаш на представа какви здравословни проблеми може да доведе стискането. Доживотни, болезнени и опасни.

Чукай на дърво и се информирай!

# 128
Сега видях, че авторката е същата, според която децата манипулирали родителите си, за да задоволяват потребностите им от гушкане, което трябва да е мярка, че иначе било егоистично. Леле, сега разбирам, защо всичко това е НЕНОРМАЛНО за нея.

# 129
Да сетих се коя е, ужас. Дано още е в теоретичната фаза и да няма деца.

# 130
О и гушкането ли е ненормално 😂 мен значи и кучетата ме манипулират и тях гушкам 😂

# 131
  • София
Не съм чела авторката досега, но от последните постове стигам до извода, че не съм изпуснала.
Гушкането е един от най-големите кефове от това да имаш дете, куче, коте, заек, патка. И мъж.

# 132
Ако е тази с гушкането, и за мен нейните разбирания за живота не са нормални, ама какво да се прави. Разни хора, разни идеали.

# 133
  • Sofia
Не съм прочела цялата тема, отговарям на първия пост. Не смятам, че някой може да каже кое е нормално и кое не. Критериите и разбиранията на хората са различни и имат право да живеят както намерят за добре, до колкото не пречат на останалите.
От посочените в първия пост намирам за абсолютно нормално детето да спи в леглото на родителите си (стига майката да успява да се наспи), да ползват общ прибор (нищо добро не излиза от прекалената стерилизация) и родители и деца да се разхождат голи един пред друг, до тогава докато една от страните не се почувства неудобно. Изпишкването навън също го намирам за нормално. Малките деца пишкат по 2-3 и повече пъти на една разходка. Как ли пък няма да тичам 1 км до в къщи за едното пишкане. За акането обаче - намирам за нормално майките да си събират произведенията на децата, както кучкарите (или поне съзнателните) го правят.
Единствено целуването по устата някак си не ми е комфортно да го правиш с дете, независимо от възрастта. Не поради хигиенни съображения, а защото за мен целувката по устата има сексуален смисъл. Но това си е мое усещане. Ако друг го възприема по друг начин и го прави с детето си, не бих го приела за "ненормално".

# 134
За мен авторката е ненормална. Край на темата.

Общи условия

Активация на акаунт