Кое е нормално и кое не?

• 16 734
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
А какво общо има спането с отделни завивки с интимността? Ние винаги сме спали така, но никога не ни е пречило. Все пак хората не правят секс само вечер като си легнат... А и не е задължително да си лягат по едно и също време.
Не знам защо, но останах с впечатлението, че в първия пост става въпрос за деца над 2 г. Естествено, че креватчето на бебето ще е в спалнята при родителите, особено докато се кърми и се буди много. А после ако го е страх от тъмното или сънува кошмар, разбира се, че няма да го изгоня.
За изпишкването навън, също - ако тъкмо се учи да казва и скоро му е махнат памперса, няма как да стиска и да чака за тоалетната в парка. На мен ми е странно за по-големи деца, виждала съм за 5-6 годишни да се практикува.
Според мен е трябвало авторката да уточни възрастта, за която става въпрос.

# 106
Така е, здрав сън - здраво семейство. Кое как се случва не е толкова важно.
И 5 завивки да има все ще намеря как да се омотам във всичките. Горкият ми мъж си я стиска като златно кюлче вече.

# 107
  • София - Варна
По повод съседната тема, в която авторка търси помощ във връзка с мнение на мъжа й, че не е нормално две годишно дете да се целува по устата, Ви питам, кое според вас не е нормално в отношенията дете - възрастен - възрастен?
Ето и моето мнение:
1.Не е нормално който и да е от родителите да спи с детето, освен в изключителни ситуации (липса на трето легло при посещение на близки или пък при заболяване на детето, докато е малко)
2.Не е нормално дете да се целува по устата. Това води до пренасяне на бактерии и вируси.
3.Не е нормално майка, която храни малкото си дете, да гребе от храната му и да яде със същия прибор. (Виждала съм много да го правят по площадки и прочие)
4.Не е нормално родителите да къпят децата си, особено ако са на възраст над 6 години.
5.Не е нормално децата да бъдат "изпишквани" навън. Независимо дали са момчета или момичета. Има тоалетни за целта и градинките и тревните площи не са най-удачния вариант.
6.Не е нормално родителите да ходят голи пред децата си.
7.Не е нормално децата да се разхождат голи пред родителите си.

МОГА И ОЩЕ...ОЧАКВАМ ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.

Само точка 2 и 3 са ми леко неприемливи, на мен лично, и то защото си падам малко маниак, не че не съм ги правила и не ги правя понякога тия неща.

От всичко най-обичам да спя сама, минимум в леглото да съм сама, за да мога да се наспя като бял човек /не че се случва, докато децата са малки/. Това е единствената причина, поради която много рядко съм спала заедно с някое от децата директно до себе си. Те ме ритат, въртят се, будят ме, някак като не са в техните си легла, са по-неспокойни. Абе, ужас е.

Какви общи завивки с мъжа ми, ще се побъркам! Спалнята ни е специално 2 на 2 м, за да не се бутаме един в друг; също и в случай, че се наложи някое дете или и двете да спят там. А единичното ни легло е 140 см широко пак поради същите причини.

Цитат
За изпишкването навън, също - ако тъкмо се учи да казва и скоро му е махнат памперса, няма как да стиска и да чака за тоалетната в парка. На мен ми е странно за по-големи деца, виждала съм за 5-6 годишни да се практикува.
И за 5-6-годишни не намирам нищо странно.
Изобщо нищо не ми е странно.
На някои мои приятелки децата на 5-6-7 години още спят с тях на голяма спалня.

# 108
  • София
Мъжът ми не понася общи завивки. Следователно е трябвало да се разведем още преди да сме били женени.
Моят изобщо не търпи завивки. Слага там един чаршаф зимата, по скоро от кумова срама, защото все го гледам с облещен поглед. Спира си радиатора и спи като пън. Боледувал е 2-3 пъти за 10+ години брак.
С него сме израснали в различни климатични пояси - аз от дете съм свикнала да ми е топло и сухо, и досега мразя зимата и снега. Увивам се в юргана като пашкул Smile

Най-обичам да спя сама, за щастие спалнята ни е голяма и детето дори не го усещам през нощта.

# 109
Ние от 10 години спим с различни завивки. И то защото малкото е между нас.
Кога да се готвя за развод и дали трябва да мина през психиатър?

Joy
Спите тримата на спалнята, с 10 годишен тийн между вас? Това сериозно ли?

# 110
  • Русе
Да.
Знам, че не съм нормална и съм за психото. Обещавам скоро да отида.

# 111
Вярно, че се развиват по-бързо, ама 10-годишният още не е тийн.

# 112
  • Русе
А моето съвсем ама ....

# 113
Моя навърши 10 през пролетта и горе-долу в този период реши,че ще спи в неговата си стая.Цялото лято беше "иди-дойди"и есента вече окончателно спря да идва да спи при мен.

Същото лято забелязах и първите признаци на пубертета,като се почна с рев за всяко нещо,някоя и друга пъпка изби и на финала,когато  тръгнах да му обяснявам,че ще му поникнат косми на пубиса,той отвърна,че вече си имал няколко..
Сега ще навърши 12 и очаквам тва лято окончателно да го залюлее..

# 114
  • София
Уфф как не ми се занимава с пубер Rolling Eyes
Моята на 8 си е дечко още, тя и без това е шепа месо.

# 115
Тези "ненормалности" може да ги е писал само някой, който няма деца. Всеки сам си преценява как да се държи и как да си гледа детето. Не мисля, че някой има право да съди другия, или да му казва кое е нормално и кое не. Както са казали и другите едно за едни е нормално, за други не. Различни хора сме, мислим различно.
Пишкането навън ми се струва съвсем нормално за децата. Не винаги има тоалетни наблизо( и да има обществените са супер мизерни) и естествено, че няма да го оставиш да се напикае. Кучетата и котките си вършат работата навсякъде, пък децата не можело да пишкат навън, да да, глупости.

# 116
Тези "ненормалности" може да ги е писал само някой, който няма деца.
То ако имаше и един ред нямаше да напише. Нищо де, простено й е, всички сме минали оттам.

# 117
Тези "ненормалности" може да ги е писал само някой, който няма деца.
Скрит текст:
Всеки сам си преценява как да се държи и как да си гледа детето. Не мисля, че някой има право да съди другия, или да му казва кое е нормално и кое не. Както са казали и другите едно за едни е нормално, за други не. Различни хора сме, мислим различно.
Пишкането навън ми се струва съвсем нормално за децата. Не винаги има тоалетни наблизо( и да има обществените са супер мизерни) и естествено, че няма да го оставиш да се напикае
. Кучетата и котките си вършат работата навсякъде, пък децата не можело да пишкат навън, да да, глупости.
Сравняваш децата с кучета и котки?   Smiley
Ами, поне ги научете като котките тогава да си зариват "съкровището" дето го сътворяват....   Laughing
Аз отгледах две, но пак съм съгласна с "ненормалностите", поне с повечето.
Аз лично споменах 5-6 годишни деца, те вече би трябвало да са научени да казват доста по-рано, че им се ходи до тоалетна, а не като 2-3 годишните да чакат да се напишкат, та да "изреват".

# 118
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Аз като имам над 20 г. брак с един мъж и винаги сме спали с различни завивки, на спалня широка 2м., значи ли, че съм разведена и не съм разбрала?
Авторката колко деца е изгледала "нормално"?

# 119
  • София
Авторката утихна, без съмнение ужасена от всеобщата ненормалност.

Общи условия

Активация на акаунт