Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 481
  • 414
  •   1
Отговори
# 255
  • Стара Загора
момичета, кой трябва да ми изпише достинекс?-гинеколог ли?
Може и мамолог.

# 256
  • Варна
И ендокринолог.

# 257
момичета, кой трябва да ми изпише достинекс?-гинеколог ли?

Да, гинеколог.

# 258
Аз имам странно, неуспешен опит с хапчетата за спиране на кърма ,но при нормалните хора действат почти веднага...,конкретно достинексът.

# 259
Мами отдавна не съм писала. Направо бях забравила за форума.
Моята беба е 7кг и 65см на 4+  поне беше толкова.
Захранвам вече от 7мица. Картофче и морков вкарах. Утре ще дам и тиква за сега всичко добре понася. Другия месец ни е последната ваксина и се надявам да я понесе добре.
При нас лошото стана с коликите бяха критични за НЕЯ. И свикнахме на ръце. Та сега спим само на ръце. Стои навсякъде докато не и се доспи,тогава почва едно викане от нейна страна и е страшно.

# 260
Здравейте, момичета.

Да се отчета. Пак съм на антибиотик. Баткото се грижи да ме снабдява с вируси, а аз не пропускам да вдигна 39 градуса (поне не е като миналия път 41). Този път обаче отказах да влизам в болница и си самоназначих аугоментин. Знам, че е съвместим с кърменето и ... продължавам и да кърмя. Някой да има опит в това съчетание, дали трябва  да давам на бебка пробиотик? Страх ме е да не гъбясаме. Тя кашля, има цифки, ореди два дни вдигна и температура 37,8. Водихме я на лекар, гърлото чисто, дробчета чисти, но ни изписаха за всеки случай антибиотик - пак аугоментин с уговорката да го дам ако пак вдигне температура и кашлицата се засили, като своевременно да давам АЦЦ (или Проспан, Стодал), витамин Ц и Калциев глюконат. Крепим положението без да й давам антибитоик, ще видим, може и зъби да са, защото докато суче често ме сгризва.

Д-р Алексиев сме посещавали с баткото два пъти, сега на 3 години като стане ще се видим отново. Бързо преглежда (аз съм ходила частно), отговаря на всичките ми въпроси, хареса ми, че не е изтръпнал в някакви крайности. Беше ме посъветвал да пускам сина ми да прохожда бос, да купувам качествени обувки и да не взимам носени обувки от по-големи деца. Средата на април ще водя Рада при него.

# 261
Аз също се разболях - имах хрема и кашлица. Малката се зарази от мен и също е с хрема. Ние се лекуваме с хомеопатия. Аз се оправих за 3 дни. Тя все още има сополки, но е доста по-добре (от нейното лечение са изминали 4 дни). Защо не опиташ с този вид лечение? Аз бях много скептична относно хомеопатията въобще не вярвах, че това може да ми помогне, но откакто забременях се принудих и честно казано съм изненадана.

# 262
В интерес на истината прилагам хомеопатия за зъби например. Даже сега пия Стодал. Но, за кашлица и пр. не смея да разчитам основно, струва ми се несериозно, един вид пия го защото знам, че няма да ми навреди, а дали ще помогне, кой знае. Свекърва ми е фармацевт и постоянно обяснява, че хомеопатията е измишльотина. Други пък хора изпатили и препатили са ми разказвали как точно хомеопатията ги е извадила от сериозни състояния... иди разбери.

# 263
Мъжът ми се лекува от години с хомеопатия, не е пил антибиотик не помни от кога. В началото много му се смеех за това 😋 но сега и аз така се лекувам. Има значение обаче от хомеопата - трябва да е добър и да е с медицинско образование.

# 264
  • В сърцето на любимия човек
Ние сме втора седмица болни цялото семейство + 2те баби и единия дядо. Някакъв ад е, направо не ми се говори. Йоан беше 2 седмици на ясла, след като не ходи цяла зима и донесе този мутант. Сега последно малката вече 5ти ден вдига температура, утре пак сме на лекар и ще видим дали и тя ще пие антибиотик.

# 265
Аз затова сериозно обмислям изобщо да не я пускам на градина до лятото, колкото и да си е зор с двете заедно по цял ден. Не че и неходейки не забърсва по нещо, но тези в градината са наистина мутантн
и. Ние се разминахме само с хрема и кашлица от нея (гърдите бяха чисти) и капахме антибиотични капки. Лошото е, че и мен от днес май ме тръшна.

# 266
  • Стара Загора
Ние сме с бронхиолит в болница вече 5 ден. Надявам се утре да ни пуснат. Пълно е с бебета в отделението и всички с еднакви симптоми.

# 267
Муколитици и сиропи не се дават на бебета. Ние също сме болни (кашлица и хрема), лекуваме се само с промивки на носа.

# 268
Yakamoz как промиваш нослето?

# 269
Промивам много хубаво с назален душ. Моето момче прекара бронхиолит (беше хванал синчициален вирус) когато беше на месец, лечението беше пак такова. Промивки, но тогава със спринцовка защото беше много малък, плюс изсмукване на секрета. Тогава лежа в болницата и беше на кислород, но откъм медикаменти нищо не му е давано.

Общи условия

Активация на акаунт