Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 467
  • 414
  •   1
Отговори
# 285
  • София
ЯННА, и моят мъник на никъде не се върти в момента. Аз се бях похвалила, че няколко дни преди да стане на два месеца започна да се върти от корем на гръб, прави го седмица и сякаш забрави как става. Сега е на 4 и половина и не се върти.

# 286
И аз мисля да пропусна сравняването с други деца Simple Smile С голямата само четях и дебнех дали и какво умее, сега съм по-лежерна. Савина се върти, което ме изненада (като за недоносено бебе), но "по учебник" го дават в пети месец, не по-рано.
Бебчетата, които са били болни - отрази ли им се на килограмите. За две седмици е свалила 100 гр и ми е доста тъпо Sad Последните дни вече хапва нормално, но още не може да тръгне пак нагоре.

# 287
  • София
Калин беше болен две седмици и в резултат за месец беше качил между 200-300 грама. Ама после си навакса, отделно от както се захранваме яде като змей и мляко. Simple Smile

# 288
Скоро не съм писала , нямам много , но имам един въпрос. Кога мога да си направя тест за бременност ?😃 След лохиите не ми е идвало и го дължа на това че кърмя , но миналия месец не се пазихме и знам че може и да се забременее , въпреки кърменето

# 289
  • Bарна, морето, сините вълни
Аууу, ужас. Недей така, жИна. Аз не ща да чувам за необезопасен секс. Grinning
На мен след лохиите ми дойде веднъж и повече не е, но се пазим.
Честно, идея нямам кога да се направи тест. Аз сигурно ще се будя всяка сутрин с теста. Joy След 3-4 години искаме второ дете.

# 290
11-14 дни след последния акт би трябвало да отчете ако има нещо. Тъй като не знаем началото на цикъла, евентуално ако си била в овулация по време на секс, около 11-12 дни след това тестът би отчел, но за по-сигурно 14дни.

# 291
Скоро не съм писала , нямам много , но имам един въпрос. Кога мога да си направя тест за бременност ?😃 След лохиите не ми е идвало и го дължа на това че кърмя , но миналия месец не се пазихме и знам че може и да се забременее , въпреки кърменето
За жалост няма да мога да ти отговоря, т. к. не знам, но не мога да разбера защо все още се смята, че кърмеща жена не може да забременее? Мога да дам поне 200 примера от моето обкръжение, че това не е така. Рената, пожелавам ти теста да отчете както искаш ти Simple Smile Simple Smile

# 292
Ехо много е мълчалива нашата групичка . Не съм бременна , направих тест Smiley Как върви захранването ,ние започнахме с морков .

# 293
  • Стара Загора
Онзи ден сънувах, че раждам другото близначе момче, тъй като моята мома се роди месец по- рано,  та братчето се роди на термина си....  напълно се побърках!!!Вече имам нужда от баба да помага.
Белослава е на 5,5 м и постоянно се обръща по корем, пърха с ръце и крака, естествено повръща задължително. Захранването ни върви добре, харесват й оранжевите пюрета. Картоф, пъщърнак и броколи не ги одобри. Започнах да давам следобед и ябълка, следва банан. Не искам да бързам с плодовите, но по инструкциите на моята педи, при заместено обедно хранене, трябва да започваме с безглутенова безмлечна каша. То добре, но те са в съчетание с плодове,та реших да давам по малко плодове пюре, за да познава поне вкуса им.
Бяхме в болница 10 дни заради бронхиолит, изградихме си страхотен режим там. След като се прибрахме и всичко се обърка пак, защо така?!?

# 294
  • Bарна, морето, сините вълни
Мълчаливо е тук, защото се изнесохме във Facebook. Grinning
Защо не се присъединиш и ти, Рената?
Бебешка дружина, родени 2018 година.
Аз ще захраня след като навърши 6м месеца, което ще е преез юни. По ЗВБ. Като мисля първо да предложа сладък картоф, морков и ябълка на пара, пък ще видим. Няма да следя стриктно схеми и т.н. Ще се водя по малката.

# 295
  • София
Аз също захранвам от както сме навършили 5 месеца. Не мисля да замествам обедно още, той яде най-много по 30 гр. пюре и после си търси млякото. Въвела съм морков, картоф, тиква, пащърнак, карфиол, броколи, тиквички, като любимото му е пащърнак и тиква. От няколко дни давам оризова каша, но без плодове и нея харесва, обаче забелязвам, че го запича и няма да давам всеки ден. Следват месните, после жълтък и плодове. Така се разбрахме с нашата педи, че плодовете са след месните. Като направи 6 месеца започвам месните. Също се върти като пумпал и от няколко дни пружинира на крака, много се кефи. Чудя се с това шаване кога ще го изпусна. Много го мъчат зъбите горкия и само се нерви.. мажа с Генгигел бебе и давам Осадент ама ефекта е много краткотраен. Имам малко кърма, колкото да стига за десерт Grinning Бяхме болни март месец много лошо и правих инхалации с Пулмикорт, но не исках да влизаме в болница заради морбилито. Понеделник бяхме за втори прием на синфлорикс и 6 валентната и много добре го приехме, за кратко вдига 37,5 втория ден, но нищо не съм давала. Тежи 8 кг и е 70 см дълъг.

# 296
И ние сме в клуба на пумпалите и озъбените, започнах да захранвам, ама го давам малко по-лежерно. От няколко седмици съм сама с каката и има някой друг ден, в който пропускам пюрето. Като навърши 6 мес. по-настоятелна ще бъда, за сега я привиквам към лъжицата и отварянето на уста. Най се услади, сякаш, пащърнака. Нямам идея колко тежи и колко см. е, чак др. седмица сме на преглед и живот и здраве ваксина. Ние ваксините ще си ги влачим дълго, защото ги разделих, постоянно ги отлагаме и изобщо... Видимо е голяма и гледа влюбено кака си Heart

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 22:46 от Fossy

# 297
Аз захранвам от началото на месец април. Тогава бебе навърши 5 месеца. Започнахме с морков. В началото правеше едни много стресирани физиономии 😀 но това беше само първите няколко пъти. После вече си хапва добре, харесва ѝ. Днес ѝ направих пюре само от пащърнак и също се хареса много.Преди това го смесвах, но не беше пълнила памперса от 3 дни и реших да дам само него - свърши работа Wink Утре ще дам батат, тъй като тиква не успях да открия. Общо взето по-страшно си го представях това захранване, за сега върви добре.
Понякога е крива, но не знам дали се дължи на зъбки или по-скоро на бебешки настроения.
За двигателното развитие не мога да кажа нищо, тъй като носи стремена на Павлик, които ѝ пречат да си движи свободно краката.

# 298
Жалко за това че сте по активни в фейсбук , аз там влизам много рядко .Аз започнах да захранвам на своя глава наистина не съм наясно тук в Англия дали дават съвети , ще проверя .
На 5 месеца е няколко дена е Алекс и много гледаше като ядем и викаше "еее " 😃 нахвърля се на лъжицата , но не знам как да процедирам от 4 дена яде морков и увеличих до 5 лъжички само на обяд и продължавам с кърмене , но той сякаш се сърди че му прекъсвам обяда . Дали да му давам повече и кога да въведа друг зеленчук ?

# 299
Аз ще захранвам от утре, на 5 мес и 12 дни ще е. Ще започна с каша.
Девойката вече го приема като лична обида ако я оставя по гръб, моментално се завърта по корем, напълва се да сяда, не иска да стои в шезлонг, нито на активната гимнастика вече. Трябва да ги продам, че само място заемат.
Renata, можеш да си по-смела с количеството, щом му харесва и му понася добре. Можеш например да дадеш повече лъжички морков + 1 лъжичка от следващото, което си планирала да дадеш. Така хем увеличаващ количеството, хем въвеждаш следващ зеленчук.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 07:46 от JT

Общи условия

Активация на акаунт