Бебета, родени в чужбина - Нова тема

• 21 315
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря Simple Smile
Относно имената, аз харесвам Дамян ( Damian ), тук ще се произнася Деймиън. Второто име беше Raphael, (него го хареса ), и третото Адриан ( Adrian ), което тук ще е Ейдриън.
Каза, че Деймиън и Ейдриън били типични имена за афро хората, с което не съм съгласна.
Той има двама такива колеги с тези имена и си прави изводи.. Афро имена са Прешъс, Дестъни, Пейшънт, Джеремая и от този род.
Други, които мислех, но не му споменах са Lucas, Thomas, Matias..но сякаш не ми стоят добре с фамилното име.
Сноуче, той не даде предложения, но сигурно ще изскочи с някой Джеймс...ще го питам.
Има време, аз ще продължавам да подхвърлям Дамян 😉

# 61
Момичета, надявам се да приемате нови членове😊
Наскоро се преместихме в Англия . Имаме си малка дъщеричка (на 8 месеца), а аз съм изненадващо бременна с второ бебче , което чакаме декември! Малката я пуснахме на нърсери , за което ни дерат не малка сума всеки месец , но решихме , че ще ни е много по-изгодно ако и аз работя. Така караме вече няколко месеца и се справяме.🙂

Хубав уикенд🌺

# 62
Две в едно, камък ти е паднал от сърцето! Много се радвам ❤ Ние сме що-годе добре. Бебето е с много сериозна ушна инфекция и се наложи да сменим два АБ, сега разви и гъбички на дупето заради АБ, но няма как. Инфекцията е сериозна. Плаче денонощно и е изключително трудно с нея 😩 А вие как сте?

Алекс, добре дошла! Ще видите зор с две бебета, но поне ще израстнат заедно.

Веджи, Томас много ми харесва. И се произнася еднакво в Бг и Англия. А защо не му го предложи?

# 63
Веджи, ти си около мен. Аз съм за 5-ти август и ще сме с момиче. И име още нямаме никакво. Аз имам някакви идеи, но изчаквам да сме насаме с ММ че да ги обсъдим. Аз измислих Сия, Мона, Инна, а едно време имахме и двамата любимо име Жад (Jade), ама нали с това пусто БГ гражданство ...как ще изглежда Жад в БГ.....

Alex, добре дошла в групата. Аз съм постоянно работеща майка и съм напълно за социализирането от ранна възраст. Сина ми тръгна на 6 месеца на ясла и като че ли това му се отрази страхотно и на имунитет и на характер. Честито за бременността. Спокойна да е и със здраво бебче декември.

# 64
Сноуче, ще му го предложа, но негови близки приятели така кръстиха първият си син и може да изглежда сякаш ги копираме.
Алекс, добре дошла, трудно ще е с две бебета, но поне ще са с много малка разлика и ще се заиграват заедно.
Bruxelles, помня те аз от августовската тема, но май те издразниха Бг мамите и спря да пишеш, там наистина третират бременността като болест и се ходи на изследвания за Добро утро Simple Smile Аз вече свикнах, че всичко си варира според държавата. Мона ми харесва от споменатите имена, както и Мина ( но то май е мъжко по света).

Много неприятно с тези болести...Маги откакто тръгна на градина и не спира да боледува, после и аз хващам всичко...в момента сме с ужасна суха кашлица и конюктивит. Красота.

# 65
Благодаря много , момичета😊!

На мен ми се искаше да съм си вкъщи още малко с дъщеря ми, но щях да изпусна страхотен шанс за работа и сега щеше да ме е яд сигурно.

Веджи аз предлагам Ноа(Noah).
Вие ще слагате ли втори имена на децата или ще си ги записвате както в България? Аз съм в пълна чуденка какво ще правя с името, нищо , че още не знаем пол. Някак си Джеймс Димитров(примерно) ми звучи странно.

# 66
Доцре дошла, Алекс, и лека бременност! Моите деца са само с едно първо име и фамилия, но и нямат българско гражданство.

Веджи, чудесна новина! Това с повтарящите се имена ни спря и вас при избора за сина ни. На мен Адриан и Дамян много ми харесват, но пък не обичам да се произнасят различно в различните страни. Имате време, ще изберете вашето име.

Сноуче, бързо оправяне на бебка. И ние цялото семейство караме вирус, но за щастие без да се налага прием ва лекарства. В яслата имаше скарлатина, сега уста-ръце-крак, дано поне те ни подминат, че са по-неприятни.

2в1, много се радвам за твоето момче. С наближавено на 3-ия рожден ден е започнал да говори. А разбира ли български или засега сте само на шведски?

И моето тригодишно говори все повече, но много смесва езиците и все още само кратки изречения ползва. И има звуци, които не произнася. Например О'кей е о'тей.

Илейн, Софи как прие промяната - нов дом, държава? И ние се местим този месец, но само в по-голямо жилише на 2 км от сегашното, така че промяната няма да е толкова голяма, надявам се.

Тео, много съжалявам за загубата. Но това се случва на много двойки и е част от пътя на родителството. ❤

Кала отадвна не е писала? Щях да питам дали ще се прибират в България лятото? Какви са плановете и на останалити?
Честит рожден ден със закъснение на двете Софи и Анджи. Много здраве и весели безгрижни игри!

# 67
Ние тази година ще се прибираме лятото. Мислим да си направим една почивка в Гърция ако всичко е наред с бременноста ми и по път ще се отбием за няколко дни. Тогава може би и ще съобщим новината.

# 68
Ще има средно име, но не фамилно, а неутрално....и него трябва да измислим. Португалците дават собствено, после фамилията на майката и накрая на бащата, което би звучало абсолютно нелепо в нашия случай, с моята Бг фамилия. Simple Smile
Ноа е хубаво, но в Бг сякаш ще е странно, имаше подобна тема в Имена, и не бяха ласкави отзивите. Аз трябва да намеря име, което да е окей за 3 страни. Тази промяна в имената ( Адриан - Ейдриан, Давид - Дейвид и т.н) и на мен не ми харесва Sad

# 69
  • На остров
Веджи от споменатите от теб най ми харесаха Лукас и Матиас !

Аяа на шведски говори, български разбира малко и може да казва няколко думи но не на нивото на тригодишно българско дете. Най голямата промяна на тема говорене при нас дойде след 2.6 г.

Сноуче и Аяа и всички болни бързо оздравяване !

Добре дошла на новата мама ! Чудесно е деца с малка разлика, аз много исках ...
Лека бременност и много весели моменти !

Нашето дете е с 3 първи имена и фамилия. Но едно се ползва за повиквателно, другите две фигурират в документите му. Тук е стандартно две или три имена плюс фамилия.

Аз обмислям може би една кратка визита до София през юли (3-4дена), но още не съм взела билети.

# 70
  • Истински се вижда само със сърцето.
Айа благодаря, че питаш  Hug Мисля, че много добре се справя с промяната, която все пак не е драстична, освен че на всички ни май малко ни идва трудно с шотландския акцент, но се разбираме  Laughing

Много се радвам че и Лео и Рами вече много бърборят, за съжаление при Софи напредъка е много малък, въпреки, че ходеше и на градина до скоро. Мисля да поискам направление за speech and language therapy.Имам и още някои притеснения все още с памперса и категоричния и отказ да сяда на гърне и да го махнем, но ще я изчакам още месец и смятам пак да опитаме, не че сега спирам да и предлагам, но при нея ината и своенравието е огромен.

Веджи интересни имена Simple Smile вярвам ще изберете такова, което и двамата много да харесвате. Маги щастлива ли е, че ще има братче Simple Smile

Добре дошла на ноавата мама и лека бременност Simple Smile

# 71
Илейн, като я питам къде е бебето посочва корема, но не мисля че реално осъзнава какво се случва. Ние също късно махнахме памперса, въпреки че съм я почнала откакто навърши 2. На 2.4г беше 100% окей вкъщи, но като тръгна на градина направих грешката да сложа памперс и от тогава реши, че щом там може, и у дома е окей да се напикава. Почнахме всичко отначало, и сега е добре. Не казвам, че няма инциденти, но не са умишлени или да прави напук. В градината уж обещаха да помагат, ама им беше лесно да е с памперс, докато един ден не и сложих бельо и допълнителни дрехи в чантата и им заявих, че от днес памперса се маха, категорично. Да я водят на всеки 30-40мин в тоалетната, бързо се научи.
Предполагам си пробвала доста методи, и Маги отказваше да сяда на гърнето, купихме стълбичка за тоалетната и какво ли не..Лятото я оставях само с рокля, без гащи, видя че прави локви и най-накрая нещо кликна.
За съжаление е вярно каквото прочетох някъде, че децата на тази възраст имат контрол и владеят две неща, дали и кога да ходят до тоалетна и дали да се хранят.
Сигурна съм, че скоро сама ще се реши:)

# 72
Илейн, сякаш описваш моето дете. Дали не е от рождената дата? Напълно отказва да ползва тоалетна или гърне. И то защото е решил, че всичко се върши в памперса - точно от инат и своенравие имам чувството че е. В яслата още октоммри казаха, че според тях е готов за махане откъм контрол, и рочнаха да го подпитват дали иска да иде на тоалетна, но и там отказва. Вкъщи също. Пробвахме да купим заедно бельо, да си избере гърне или седалка - не. Сега съм решила известно време да не го питам дали иска на тоалетна, защото постоянното питане може би събужда инат у него.

А за говореното, дърдори, но не всекш го разбира зарадипсмесването на езиците и нецъзможнаст дахизговаля някои звуци, а и е много по-назад от връстниците си. Според възпитателката яслата е за логопед, но педиатърката не е на това мнение. След 6 месеца сме на контролен преглед. Моето усещане е също, че просто му трябва време. Знае думите, но му трябва време да реши коя да каже, отделно и граматиката е различна при различните езици и май това го бърка допълнително и за това само кратки изрази ползва.
А Софи и другите тлигодишни какви интереси имат в момента? Р.обича да кара триколка, да рита топка и всичко свързано с превозни средства (влак, автобус, коли, багери). Рисуването и творчеството за момента са на заден план. Вашите деца ходят ли на спорт , музика или танци? На нас не ни остава време. На ясла е до 15 и след това искам да прекарваме време заедно.

# 73
Веджи, на мен най - много ми харесва Рафаел, както може да си представиш, защото ние така кръстихме нашето момченце. Дамян ми беше също в списъка, но не можах да харесам галено име и затова се отказах от него.

Моето тригодишно момиче обича да кара тронитека, баланс колело, напоследък си играе много на докторка, а от няколко дни съм ѝ дала един мой стар апарат и само ходи из къщи и снима. За съжаление сме болни от доста време и затова не излизаме.

Пс
Ние в крайна сметка избрахме името, което е типично за страната (Рафаеле), точно за да няма някакви промени в произношението. Аз харесвам повече Рафаел или Рафаил, но не е чак такава разликата. А и за бг не мисля, че ще е проблем, в крайна сметка фамилията му е достатъчно кофти за произнасяне в България ако някой ден реши да живее там (едва ли).

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 16:20 от Yakamoz

# 74
  • Истински се вижда само със сърцето.
Моето дете обича да играе на топка, да кара тротинетка, да играе на детските площадки или с камъчета и пръчки когато се разхождаме сред природата. В къщи понякога си взима блокчето и рисува/драска Simple Smile, понякога, но рядко се занимава с легото, много си обича плюшените играчки и много играе с тях. Най-любимо обаче от всичко и е да строи, не с конструктор, а с всички налични възглавници, одеяла, играчки и подобни, прави огромни инсталации и много интересни мостове  Laughing

Якамоз да оздравявате  Hug

Общи условия

Активация на акаунт