В момента чета... 60

• 77 418
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И аз я одобрих, въпреки че рано-рано се сетих кой е убиеца. Simple Smile Свалила съм и следващата от потредицата. Като свърша с Дума Ки, я почвам. Не знам защо толкова дълго отлагах Дума Ки, нещо в описанието и ме спираше и мислех, че няма д ами хареса, но Кралят не ме разочарова. Simple Smile

# 691
Започнах книгата на Антон Дончев- "Време разделно". Винаги съм била на мнение, че в повечето случаи четивото винаги задминава екранизацията, така че реших, че е крайно време да посегна към книгата.
Лично за мен е изключително въздействащо, пълно с напрежение четиво. Няма как да не се разчувстваш от някои глави.
Мисля, че е книга, която всеки би трябвало да прочете.

# 692
  • Варна
Започнах книгата на Антон Дончев- "Време разделно". Винаги съм била на мнение, че в повечето случаи четивото винаги задминава екранизацията, така че реших, че е крайно време да посегна към книгата.
Лично за мен е изключително въздействащо, пълно с напрежение четиво. Няма как да не се разчувстваш от някои глави.
Мисля, че е книга, която всеки би трябвало да прочете.

При мен отдавна чакаше на рафта и все избирах друга преди нея, та благодаря за стимула.
И по темата-подхванала съм Радослав Гизгинджиев от-до. В момента съм на трилогията "Рай". Прекрасен. Heart

# 693
В момента съм започнала първата част на "Устои в пламъци".

# 694
Прочетох "Жертвите, които правим" на ЮиР и "Отвъд играта" на Иво Иванов. Харесаха ми и двете, но и аз мисля като някои от момичетата, че ЮиР трябва вече да приключат тази поредица преди да е станала "Дързост и красота".

Сега чета първата от поредицата за Х. Хуле "Прилепът". Миии не съм супер очарована, обаче съм чела тук, че първите книги са по-слаби и ще стискам зъби да ги мина, иска ми се да ги чета както е последователността на издаване.

# 695
  • Mostly in my mind
Аз нямам нищо против ЮиР да продължат поредицата, стига да ни представят добри криминални случаи. Последният не беше такъв. Дързостта и красотата, ако първото е на ниво, мога да я преглътна. Simple Smile

# 696
 " Бащата на другия" на Паринуш Сании - за опустошението в душата на едно дете  с отровни родители и семейство . Как  несъзнавани и неволни родителски грешки , случайно пренебрегване ,  мултиплицират в детската глава и отключват трудно преодолими  психологически , емоционални ,поведенчески проблеми и бариери между хора, които трябва да са най- близки. Хареса ми много. Открехва и почти затворения прозорец към иранската култура и литература.

# 697
  • София

Сега чета първата от поредицата за Х. Хуле "Прилепът". Миии не съм супер очарована, обаче съм чела тук, че първите книги са по-слаби и ще стискам зъби да ги мина, иска ми се да ги чета както е последователността на издаване.
От третата ("Червеношийката") нататък много задобряват, така че търпение с "Прилепът" и "Хлебарките". А е хубаво да се спазва последователността, макар че аз започнах от Снежния човек. Благородно завиждам, че ти предстои поредицата.

# 698
"Бащата на другия" е разтърсваща книга. Всеки родител е хубаво да я прочете.
И първата издадена на български книга от Паринуш Сании - "Моята орис" заслужава внимание.
Интересна авторка е, дано от издателство "Жанет 45" ни зарадват с още нейни книги Simple Smile

# 699
  • Бургас
Здравейте,
От вашите коментари си избирам книги за четене и се радвам че ви има. Започнах Лятото на страха и да попитам много ли е страшна? Всеки има различна фантазия и нова на страх, но все пак..

# 700
  • На морето!
Снощи завърших Не дърпай дявола за опашката на Дж. Вердън и....
Все пак ще напиша в скрит текст някой от нещата ,който ме подразниха и ,които не разбрах . Ако не сте чели книгата  не четете скрития текст.
Скрит текст:
Разкриването на убиеца за мен беше пълно разочарование и въпреки това не успях да разбера с каква цел той е подслушвал дома на Ким , правел е капани , сплашвал я е и от къде е знаел репликата "Не дърпай дявола за опашката" Ако е искал да спре проекта на Ким можеше просто да я убие . В крайна сметка защо е убивал жертвите си по този начин , колко други престъпления е извършвал , защо подпали плевнята на Гърни, за какво беше стрелата в градината му .... Може и аз да съм пропуснала нещо и да не съм схванала смисъла ,но сякаш нямаше завършеност 
Сега смятам да си довърша "Вила в Сицилия" и да се насладя на вкусната италианска храна Simple Smile
Всъщност аз разбрах, че
Скрит текст:
убиецът е манипулирал бившия ѝ приятел, който я е подслушвал и сплашвал. После го е убил.
На мен ми беше малко мудна и ми липсваше повече дълбочина в образите на жертвите и заподозрените.

В момента чета "Английският пациент" и "Изгубеният Рай".
"Английският пациент" чета бавно и върви интересно и плавно, леко меланхолично.
Скрит текст:
"Изгубеният рай" от своя страна чета бързо, много интересно разказана история на две момичета, които се справят по различен начин с промените в Куба преди и след Фидел Кастро. Разказвачът е едно от двете момичета и авторката успява прекрасно да представи наивитета на младостта и детството в наратива. Интересна ми е.
Скрит текст:

# 701
Току що си поръчах "Бащата на другия", в стор.бг е намалена.

# 702
А има ли я за сваляне някъде?

Аз в момента чета Жажда на З.Карабашлиев

# 703

Аз в момента чета Жажда на З.Карабашлиев

Г-жа Рамацоти , ще споделите ли после мнение за книгата? Че още мисля да я почвам, или не. 😊
Паралелно с "Време разделно" започнах да чета и новата книга на Иво Христов- "Портиерът към Ада".
Съвсем случайно разбрах за 15-годишния Иво, от Фейсбук. Оказа се, че това не е единствената му книга. А парите от книгите, които печели отиват за мозъчните операции на които се подлага (момчето е диагностицирано с неврофиброматоза тип 2. Организмът на Иво е склонен да образува доброкачествени тумори).
Така де, сега за четивото. Изключително изненадана съм. Книжката е тънка (около стотина странички), приятно, леко, криминално четиво.
Сюжетът е разгърнат добре, има моменти в които си под напрежение и чуденка какво ще е следващото действие на главния герой.
Може би ще се хареса на любителите на крими романи. Не е на нивото на Агата Кристи, но и като за 15-годишен се е справил учудващо добре. 😊

# 704
Прочетох " Сушата" на Джейн Харпър. Много добър трилър. По принцип не вярмам на автори, които се изказват за други автори, но Балдачи е прав. Това е книга , която си заслужава внимание. Иначе съм фенка Крис Картър - " По следите на злото" е нещо очаквано, за мен лично неговата най-добра книга си остава " Един по един".
  Ако някой иска да бъде разтърсен препоръчвам книгата " Моя абсолютна любима" от Гейбриел Тълънт. Страшното е , че е нещо случващо в реалността.

Общи условия

Активация на акаунт