OКТОМВРИйски мами 2019

• 36 348
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, моя преглед продължи някъде около 20-25 Мин, но имаше и документация , докато запише всичко, прегледа резултатите от изследванията, напише рецептите, на ехограф  незнам колко време, но не повече от 5 Мин, може и по -малко да е било, но си говорихме и мина бързо. Вече съм в 7 г.с. кървенето още продължава, продължавам да пия утрогестан 3 по 2, но шпа, папаверин и фолиевата, пия вече и витамин Д, всяка сутрин, резултата е под допустимата граница. Док. Каза, че мога да го пия през цялата бременност. Другата седмица съм пак на преглед, док. не може да ми каже защо е това кървене, виждала, че всичко е наред, някоя от вас дали е получила повече инфо за това. А също така имам болки и долу в ляво. Лежа по цял ден вкъщи и доста ми се спи.
VaniVe_ina, и аз съм с кървене и това ме побърква.Към момента съм 5 седмица и 4 дни.На прегледа се видя сакче, добре прикрепено,при изследване на Чгх през ~51 часа от 860 стигнах до 4200.Всичко звучи нормално,но......получих зацапване.Наистина са само следи по салфетка след тоалетна и тук там някоя капка .Звъннах на док ,но в Америка не е като в България;,тук никой нищо не прави просто чакаме А мен това чакане ме побърква,още повече, че не съм чула сърчице (беше твърде рано) На своя глава пия Но Шпа.
Би ли споделила Моля , какъв вид е твоето кървене ?Обилно ли е? Какъв цвят.....абе въобще всичко,което ти се споделя. Вярвам, че ще имаме целият късмет на света! Аз имах подобна загуба миналата година и сега умирам от страх.🍀🍀🍀🍀🍀за всички мами

# 526
  • София

Добро утро, момичета! В коя седмица чухте сърчицето, тези от вас, които вече са  го чули?

# 527
Виж сега, по принцип в МНОГО редки случаи зацапването е опасно за бременността! За това доста съм чела чужда научна литература.То може да е признак за много неща, вкл. хормонални промени и каквото се сетиш- почти всички причини не носят риск за теб или бебето.
Това не означава да не потърсиш причината. Разумно е да се изследва прогестерона. Недостигът на прогестерон се компенсира с медикаменти- дуфастон, утрогестан.... Недостигът му не позволява на ембриона да се "храни". На теб изследван ли ти е?
Специално но-шпа доколкото ми е известно се дава по- скоро при болки/ контракции и поне аз не знам каква би била ползата от приема му при зацапване (възможно е да греша, не съм лекар).
Полежи малко тези дни, карай го по- спокойно! Това се случва на 1/3 от бременните жени.
Все пак при първа възможност отиди на лекар и изследвай прогестерона.
Между другото, ако е имало предишна загуба, дуфастон се предписва и абсолютно профилактично, той "пази" бременността.

Здравейте, моя преглед продължи някъде около 20-25 Мин, но имаше и документация , докато запише всичко, прегледа резултатите от изследванията, напише рецептите, на ехограф  незнам колко време, но не повече от 5 Мин, може и по -малко да е било, но си говорихме и мина бързо. Вече съм в 7 г.с. кървенето още продължава, продължавам да пия утрогестан 3 по 2, но шпа, папаверин и фолиевата, пия вече и витамин Д, всяка сутрин, резултата е под допустимата граница. Док. Каза, че мога да го пия през цялата бременност. Другата седмица съм пак на преглед, док. не може да ми каже защо е това кървене, виждала, че всичко е наред, някоя от вас дали е получила повече инфо за това. А също така имам болки и долу в ляво. Лежа по цял ден вкъщи и доста ми се спи.
VaniVe_ina, и аз съм с кървене и това ме побърква.Към момента съм 5 седмица и 4 дни.На прегледа се видя сакче, добре прикрепено,при изследване на Чгх през ~51 часа от 860 стигнах до 4200.Всичко звучи нормално,но......получих зацапване.Наистина са само следи по салфетка след тоалетна и тук там някоя капка .Звъннах на док ,но в Америка не е като в България;,тук никой нищо не прави просто чакаме А мен това чакане ме побърква,още повече, че не съм чула сърчице (беше твърде рано) На своя глава пия Но Шпа.
Би ли споделила Моля , какъв вид е твоето кървене ?Обилно ли е? Какъв цвят.....абе въобще всичко,което ти се споделя. Вярвам, че ще имаме целият късмет на света! Аз имах подобна загуба миналата година и сега умирам от страх.🍀🍀🍀🍀🍀за всички мами

# 528
Кървенето винаги е стряскащо и винаги е повод за паника, но не винаги е опасно. Понякога спира от само себе си.
Обикновено в началото много лекари го приемат за нормално, често се случва около датите на последната менструация, понеже организма още не е свикнал с промяната. Всъщност при повечето от жените са получава, при предните бременности и аз имах и знам какъв ужас изпитвах. И в болница лежах и спира, и пак почва...това е. Но почивката, утрогрстана, дуфастона си помагат Simple Smile

# 529
Здравейте прекрасни бъдещи мами!
Снощи разбрах , че съм бременна, всичко дойде толкова неочаквано , че още самата аз не мога да го осъзная ..
С мъжа ми правехме опити от 01.01.19! , а на 27.02.189 вече съм бременна.
Бъдещи мами , моля ви! Моля ви! Дайте ми съвет , къда да бъде проследена бременноста ми в София , препоръчайте ми болница , в която да родя в София .. сега какво следва? Какво да направя първо ? ..Толкова се вълнувам! Heart

# 530
  • София
Снощи разбрах , че съм бременна, всичко дойде толкова неочаквано , че още самата аз не мога да го осъзная ..
Бъдещи мами , моля ви! Моля ви! Дайте ми съвет , къда да бъде проследена бременноста ми в София , препоръчайте ми болница , в която да родя в София .. сега какво следва? Какво да направя първо ? ..Толкова се вълнувам! Heart

Здравей и добре дошла! Изчакай поне 10 дни закъснение и отиди на преглед, за да се потвърди бременността, ако отидеш по-рано нищо няма да се види. На първия преглед ще ти дадат нужната информация за това, което следва от тук нататък. Усещам, че си много развалнувана, което е нормално. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност до края!

# 531
Момичета ,
много се притесних.Мина ми първиьт преглед които беше с вагинален ехограф и веднага след него прокървих.Доктора ме викна пак на следващият ден и ми вляха системи имуновенин и октагам.Реши да погледни леко пак с ехографа и каза че е добре.Но преди да отида на прегледа много ме боли бъбрека.Чак неможех да спя.Спря за 2 дена да ме боли и сега пак.Замацването е   тъмно кафяво като се обърша.На някой случвало ли му се е?

# 532
Здравейте и от мен!
Аз съм в 9 седмица, терминът е 6 октомври. Бях на преглед в 6 седмица и се видя сърдечна дейност следващия преглед е на 8 март дано всичко е наред.
Лека бременност на всички!

# 533
Здравейте, моя преглед продължи някъде около 20-25 Мин, но имаше и документация , докато запише всичко, прегледа резултатите от изследванията, напише рецептите, на ехограф  незнам колко време, но не повече от 5 Мин, може и по -малко да е било, но си говорихме и мина бързо. Вече съм в 7 г.с. кървенето още продължава, продължавам да пия утрогестан 3 по 2, но шпа, папаверин и фолиевата, пия вече и витамин Д, всяка сутрин, резултата е под допустимата граница. Док. Каза, че мога да го пия през цялата бременност. Другата седмица съм пак на преглед, док. не може да ми каже защо е това кървене, виждала, че всичко е наред, някоя от вас дали е получила повече инфо за това. А също така имам болки и долу в ляво. Лежа по цял ден вкъщи и доста ми се спи.

Здравейте на всички, пожелавам ви много спокойни дни! Simple Smile
при мен зацапването започна  на 8 ят ден от закъснението на цикъла. Много скоро след като разбрахме, че съм бременна или в 5 г.с.  в началото  беше леко, точно като зацапване, тъмно кафяво, и рядко. Но тук от началото на седмицата след прегледа при АГ се засили, въпреки лекарставата, стана и по червено, не както беше кафяво. Продължавам да лежа, сега като се събудих нямаше нищо, бях решила, че ако продължава и днес утре ще ходя на преглед. иначе имам час чак за следващата седмица.
Дано скоро мине, пия утрогестан, ношпа, папаверин, фолиевата киселина, и витамин Д. Вчера имах и болки ниско в ляво и в дясно, но днес не усещам нищо.
Тази седм. 6,5г.с. док.чу сърдечна дейност.
На моменти имам чувството, че и от водата ми прилошава. А понеже лежа по цял ден и подремвам, вечер много трудно успявам да заспя преди  12-01 часа
Искам да ви попитам за изследването за протестагона, в какво се състои и как е обозначено, на мен ми правеха кръвни, изследвания, но май не го намирам в листа.

# 534
Момичета някоя от вас има ли проблем с бяло течение. Според моята лекарка ще отмине и е нормално, но все пак се притеснявам и затова питам друга има ли този проблем и какво са ви казали вашите доктори.Blush

# 535

Здравей и честито!
Simple Smile
Аз съм изключително доволна от д-р Емилия Пантева. Преглежда в кабинета си на ул. Георги Бенковски и работи с НЗОК. За съжаление тя не изражда, но за проследяване на бременност е много добър специалист. Дано съм ти била от полза!

Лека бременност!

# 536
вчера ходих на лекар по спешност понеже сутринта имах кърваво червено зацапване, преди винаги е било кафеникаво или слабо розово, но вчера си беше като МЦ. Не са ми правили изследвания и въпреки това още от 5г.с съм на утрогестан 2тх1, а от вчера ми изписаха да са 2тх3 и ношпа заради слаби контракции -> АГто при която ходих ми го определи като Цветна бременност.
(хубавата новина от вчера е, че сега съм в 7г.с +6 дни и чухме тоновете на бебето за първи път, а термина ми е 07.10 )
За съжаление, същата вечер прокървих още и се стреснах, че може да е краят. Днес за момента съм добре, лежа, приемам си утрогестана и кървенето става кафеникаво, та се надявам да се подобрявам.
Другия вторник ще ходя на АГ и мисля, вече да поискам изрично назначаването на изследвания. На вас какво са ви пускали за изследване до сега?

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 11:48 от Jodyy

# 537
вчера ходих на лекар по спешност понеже сутринта имах кърваво червено зацапване, преди винаги е било кафеникаво или слабо розово, но вчера си беше като МЦ. Не са ми правили изследвания и въпреки това още от 5г.с съм на утрогестан 2тх1, а от вчера ми изписаха да са 2тх3 и ношпа заради слаби контракции -> АГто при която ходих ми го определи като Цветна бременност.
(хубавата новина от вчера е: сега съм в 7г.с +6 дни и чухме тоновете на бебето за първи път, а термина ми е 07.10 )
За съжаление, същата вечер прокървих още и се стреснах, че може да е краят. Днес за момента съм добре, лежа, приемам си утрогестана и кървенето става кафеникаво, та се надявам да се подобрявам.
Мисля пак да ходя на лекар другия вторник и мисля, вече да си поискам изрично назначаването на изследвания. На вас какво са ви пускали като изследване до сега?

Кръв и урина бяха около 10 изследвания това беше когато установиха бременност в 6 седмица и 3-4 дни сега ми казаха на 12 седмица за Даун. Веднага ме записаха на ЖК и на 8 март съм на консултация, тогава ще определим двата за Даун. Дано всичко е наред и лека бременност.

# 538
Момичета някоя от вас има ли проблем с бяло течение. Според моята лекарка ще отмине и е нормално, но все пак се притеснявам и затова питам друга има ли този проблем и какво са ви казали вашите доктори.Blush
Здравей, и аз съм с обилно бяло течение, вече съм в 8с3д и малко понамаля, но било нормално. Вследствие на хормоните се секретират повече полезни бактерии с цел да предпазят родовият път. Разбира се трябва да следиш за промяна на цвета, мирис или поява на сърбеж и парене, ако всичко това го няма не се тревожи.

# 539
Здравейте, моя преглед продължи някъде около 20-25 Мин, но имаше и документация , докато запише всичко, прегледа резултатите от изследванията, напише рецептите, на ехограф  незнам колко време, но не повече от 5 Мин, може и по -малко да е било, но си говорихме и мина бързо. Вече съм в 7 г.с. кървенето още продължава, продължавам да пия утрогестан 3 по 2, но шпа, папаверин и фолиевата, пия вече и витамин Д, всяка сутрин, резултата е под допустимата граница. Док. Каза, че мога да го пия през цялата бременност. Другата седмица съм пак на преглед, док. не може да ми каже защо е това кървене, виждала, че всичко е наред, някоя от вас дали е получила повече инфо за това. А също така имам болки и долу в ляво. Лежа по цял ден вкъщи и доста ми се спи.

Здравейте на всички, пожелавам ви много спокойни дни! Simple Smile
при мен зацапването започна  на 8 ят ден от закъснението на цикъла. Много скоро след като разбрахме, че съм бременна или в 5 г.с.  в началото  беше леко, точно като зацапване, тъмно кафяво, и рядко. Но тук от началото на седмицата след прегледа при АГ се засили, въпреки лекарставата, стана и по червено, не както беше кафяво. Продължавам да лежа, сега като се събудих нямаше нищо, бях решила, че ако продължава и днес утре ще ходя на преглед. иначе имам час чак за следващата седмица.
Дано скоро мине, пия утрогестан, ношпа, папаверин, фолиевата киселина, и витамин Д. Вчера имах и болки ниско в ляво и в дясно, но днес не усещам нищо.
Тази седм. 6,5г.с. док.чу сърдечна дейност.
На моменти имам чувството, че и от водата ми прилошава. А понеже лежа по цял ден и подремвам, вечер много трудно успявам да заспя преди  12-01 часа
Искам да ви попитам за изследването за протестагона, в какво се състои и как е обозначено, на мен ми правеха кръвни, изследвания, но май не го намирам в листа.

Прогестерона се изследва по кръвен път. Отиваш сутринта на гладно, може да те оставят и 20мин да полежиш или поседиш, за да не се движиш и да се успокои тялото. Взимат ти кръв и на другия ден са готови изследванията. На мен заради кафеникавото зацапаване ми пуснаха за тсх и токсикоплазма, за резултатите се обадих да попитам. Преди по друг повод съм си правила пролактин и естрадиол, както и фсх и лх. Все за репродуктивната система са си.

Общи условия

Активация на акаунт