Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 фев. 2020, 00:46 ч.

Той не иска бебе!!!

 • 6 040
 • 143
 •   1
Отговори
 • Мнения: 15
Здравейте
Бременна съм в 2-та седмица, за първи път ми е! Не живея в България, с приятелят ми сме заедно вече 3 години, никога не е искал бебе, родители нямам, приятели също нямам... Преди дни след 4 положителни теста разбрах, че съм бременна не изчаках вечерта му казах. Отговорът беше да направя аборт 😶това е последното което казва аборт, аборт... 😣А аз искам да го задържа. Не знам какво да правя 🤷‍♀️няма и към кого да се обърна за помощ. За това моля помогнете!!! Не съм малко детенце на 29 години съм, работя, но сама с малко бебе без бащата също не знам как да стане. Ще съм благодарна много на вашето мнение.

# 1
 • Мнения: 781
Ами защо да не стане и сама с бебе, както е ставало с десетки хиляди жени по-света и дори в по-лошо положение и от твоето и са се справяли. Ти имаш само два избора правиш аборт и му биеш шута на този или задържаш бебето и пак му биеш шута !!! Този ще е поредният боклук, който явно е с теб или заради секс или просто да си има някоя, но на 30 годишна жена да и казва аборт аборт, я го пращай тоя боклук на майната си. Angry

Е как все ги намирате такива ве момичета, то няма и ден без такава тема. Neutral Face
Ама да ти кажа, аз на твое място щях да направя аборт и да му бия шута, защото не бих искал детето ми да носи гени на такъв мъж, който "крещи" на жена си аборт аборт. Млада си още и може да срещнеш друг с който да създадеш семейство. Аз така бих постъпил. Повярвай ще си спестиш много мъки, не забравяй, че и жени с деца по трудно си намират мъж от колкото без деца.

P..S. Извинявай, но искаш да кажеш, че нямаш родители близо до теб, където живееш или си сираче Worried
Страх ме е да си помисля, какво може да стане ако задържиш и детето и крещящият "аборт аборт" и когато това силно нежелано за него бебенце се роди и когато нощната тишина се замени с бебешки плач, този човек може да се превърне в нещо, което дори не си си представяла и да страдаш много.

Хиляди случаи има точно на такива насилници, които показват тъмната си страна след появата на първото бебе. Имам лошото усещане, че е способен на това, много силно усещане дори. Neutral Face

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 01:21 от Stallion001

# 2
 • Мнения: 40 684
Щом искаш детето, роди го.
За приятеля - очевидно представата ви за живота е доста различна, независимо дали задържиш детето или не, нямате бъдеще заедно.
А той защо не използва предпазни средства, щом не желае дете?
И другият ми въпрос е - кой ти каза, че си във 2-ра седмица?

# 3
 • Мнения: 3 025
Ако ти искаш бебе, а той никога не е искал, как така изкарахте 3 години, че и не се пазите?
Не е нечувано да останеш сама с детето, дори и да ти се е вричал вовеки и много да го е искал.Така че, слушай себе си най-вече. Приятели имаш ли поне, които да са ти подкрепа, дори морална само?

# 4
 • Мнения: 2 018
Втора седмица от кое?
Щом искаш - роди си го, не разчитай на това че си млада и има още време, защото не си и може втори шанс да няма. Съвсем на време се появява детето.

# 5
 • Paris, France
 • Мнения: 6 422
Не съм на твое място, не зная къде си и затова съвет не мога да ти дам. Ако си в силно социална държава и имаш право на помощи, някакви спестявания можеш да се замислиш и да си организираш живот като самотна майка.

Имай предвид, че в някои държави като Великобритания или Норвегия, примерно, могат да ти отнемат детето преди да се е родило ако преценят, че ще им тежиш, депресирана си, няма да можеш да осигуряваш грижа докато работиш, нямаш подкрепа от близки, трябва да работиш дълги часове за да печелиш достатъчно, пиеш, пушиш Итн.

След като приятелят ти ти е казал, че не иска бебе той просто ме иска бебе и трудностите покрай него. Без близки си в позиция на слабост и в риск от насилие. Не му казвай, че категорично си решила да не абортираш! В никакъв случай.

Странно е, че нямаш приятели и близки. Мъжът ли те спира да общуваш с други хора?

Зависима ли си от мъжа за квартира или финансово? Парите от работата биха ли ти стигнали да живееш без мъжа?

Имаш ли собствена медицинска застраховка, която ще покрие следене на бременност и раждане?

В държавата има ли субсидирани ясли, детски градини? Би ли могла да плащаш такава със сегашните ти доходи? Работното ти време може ли да е само през седмицата и без нощна работа и без събота и неделя, защото тогава ще трябва да плащаш скъпо някой да гледа детето?

Има теми по държави. Можеш да пишеш направо там и живеещи в същата държава да ти дадат идеи.

Какво значи бременност на 2 седмици? Към първи ден  на последната менструация добавяш 2 седмици или ти закъснява с 2 седмици? Имаш време да си обмислиш опциите.

Каквото и да решиш ти желая щастие и много късмет.

# 6
 • Мнения: 781
Недей скрива нищичко ако има и други неща, защото видяхме какво се е случило с Джули, а имам някакво лошо усещане за твоя човек, а предчувствията ми рядко ме подвеждат. Neutral Face

Ако си сама и нямаш родители и приятели, още по лесно може да последваш съдбата на Джули.
Кажи ми честно, твоят приятел има ли някаква роля в това да нямаш приятели или причините са други ?
Nevena добре се е сетила да го каже, че ако решиш да оставиш бебето, много да внимаваш как ще му го кажеш.

Добре е да подходиш по следеният начин, няма да му казваш категорично в началото - "аз няма да го махна", а опипваш почвата примерно със - "аз много го искам това дете и не ми се иска да правя аборт " и внимателно следиш реакциите. Длъжен съм да ги кажа тези неща, защото и на теб може да не ти се вярва, но просто си нямаш идея мъжете насилници как може да се променят изведнъж (както става и в повечето случаи ).

Това бебе може да идеалният повод за отключване на всичкото зло в този човек ! Хората които имат добро сърце, те не говорят с такава лекота за прекъсване на един живот (а не сте и на 20г). За това на мен ми светна червената лампа, когато прочетох как не спира да ти повтаря да правиш "аборт аборт". Ти си в много патова и опасна ситуация, защото тоя човек не знам как би приел и една евентуална раздяла. Neutral Face

Джули направи голямата грешка, да каже на приятеля си лице в лице на саме, че го напуска и има друг мъж и тя беше пребита като куче. Никога не прави като Джули ! Sad

# 7
 • Мнения: 1 803
Явно броиш 2 седмици от закъснението. Което ще рече, че си в 6 г.с.
Аборт се прави до 10гс, в някои държави е позволено до 12гс. Медикаментозен аборт до 8 гс, който е най-щадящ и евтин. Гледай да не проспиш момента, че после връщане назад няма. Аз съм твърдо против дете да расте без родители при майка, която няма помощ от никъде. Ако ще страда и ще е обречено на не лек живот, по-добре да не се ражда. Съжалявам ако съм прозвучала грубо. Просто това е гледната ми точка

# 8
 • София
 • Мнения: 24 043
В коя държава си?

# 9
 • Мнения: 1 762
Здравей, Kocetoo. В тази държава какви са условията за самотните майки - има ли помощи, отпуски, детски ясли от малка възраст? Ако се върнеш в България, това по-добре ли ще бъде, за да се справиш сама с отглеждането на детето - там имаш ли близки, които да помогнат? Мислила ли си да оставиш приятеля ти?

Ако отговорите на всички въпроси е НЕ - тогава няма как да стане това с отглеждането на детето. Или там държавата трябва да дава подкрепа, за да можеш и да работиш и да гледаш бебе, или в България трябва да можеш да получиш подкрепата. И за двата случая трябва да си оставила приятеля ти, ако това за теб е вариант.

Ако няма вариант за там или България да получиш помощ отнякъде, тогава остава вариантът с аборт, аборт.
Но въпросът за твоята връзка си остава. Аз не знам защо вие сте заедно с този мъж. Моето предположение е, че се подкрепяте в тази чужбина. Може той да не иска бебе, защото ви е трудно да оцелявате там. Не знам наистина как са нещата.
Вие пазихте ли се и ти забременя случайно, или не се пазихте и мислехте, че няма да "прихванеш" поради здравословен проблем на единия от двамата? Ако е второто и твоето забременяване е нещо като чудо - това много сериозно би променило нещата.

Ти си се постарала възможно най-лаконично и кратко да опишеш ситуацията си, което е добро постижение. Но пък така остават много въпроси и неясни неща, които ти можеш да споделиш или не.
Желая ти да се справиш със ситуацията и да използваш обстоятелствата в своя полза.

# 10
 • Мнения: 16 391
Здравейте
Бременна съм в 2-та седмица, за първи път ми е! Не живея в България, с приятелят ми сме заедно вече 3 години, никога не е искал бебе, родители нямам, приятели също нямам... Преди дни след 4 положителни теста разбрах, че съм бременна не изчаках вечерта му казах. Отговорът беше да направя аборт 😶това е последното което казва аборт, аборт... 😣А аз искам да го задържа. Не знам какво да правя 🤷‍♀️няма и към кого да се обърна за помощ. За това моля помогнете!!! Не съм малко детенце на 29 години съм, работя, но сама с малко бебе без бащата също не знам как да стане. Ще съм благодарна много на вашето мнение.
А какво мнение точно очакваш?
Той не те е лъгал, категорично е заявил, че НЕ желае деца.А ти сега му извиваш ръцете.....
Ако държиш на детето, багажа, куфарчето и кой откъде е.Вероятността той да заобича деца изведнъж, граничи с нула.

# 11
 • София
 • Мнения: 5 907
Питаш как да накараш таткото да поиска бебето ли?
Как, никак.

# 12
 • Мнения: 3 194
Невена, това така ли е за ук и норвегия? Това е много добра политика. Как се отнема преди да се роди? Чакат да родиш и го предават на приемни грижи?

# 13
 • Мнения: 103
Ако този човек не иска и никога не е искал деца, това значи, че няма и да поиска! Много добре си помисли ти какво искаш от живота - ако искаш да бъдеш майка, то нямаш бъдеще с този човек. Моят съвет е да напуснеш този мъж и да задържиш детето. Не си на 19 все пак, а на 29.. Помисли си, ако сега направиш аборт, дали един ден няма да съжаляваш? Все някак ще се справиш с бебето, ако не в страната където си, то се върни в България. Една приятелка беше в същата ситуация преди години - напусна мъжа, роди си детето, нейните родители й помагаха и сега години по-късно е щастливо омъжена за друг и на скоро км се роди бебче ☺️ Така, че това че ще си самотна майка не е края на света.

# 14
 • Terra incognita
 • Мнения: 6 112
Как така си на 29г и не знаеш как се изчисляват седмиците при бременност? Втора седмица бременност- няма такова животно.
И как така приятелят ти не иска бебета, а не те пази? Малко отговорност нямате ли?
Ако искаш бебето, роди го, но очаквай да бъдеш самотна майка.

Общи условия

Активация на акаунт