С куче на море

• 2 149
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Като за начало научете кучето да изпълнява командите ви... седни, стой, легни, тук, до мен и т.н. Социализирайте го. Имате време до лятото, така че щом го научите ще ви е по-спокойно, и на вас и на кучето. Групата във Фейсбук наистина е много полезна, но ние за нас си взехме решението, че с две деца и куче на море - само диво къмпингуване Grinning или южният парцел на к-г Златна рибка.

# 16
  • София
На "нормалните" плажове в БГ е толкова пренаселено, че кучето само да се изтръска, ще предизвика 1000 недоволни погледа.

# 17
  • София
На "нормалните" плажове в БГ е толкова пренаселено, че кучето само да се изтръска, ще предизвика 1000 недоволни погледа.
Аз не стъпвам с куче и по чужбинските плажове ако има българи. Не знам друг народ, на който толкова да му пречат кучетата. За щастие, по островите, на които ходим, сънародници няма - или са пренебрежително малко и не се засичаме. Един път ходихме на Тасос с песката и няма да повторя. Освен, че цяла София беше там, на няколко пъти ни направиха забележка - българи, не чужденци. Как пък по другите места нито собственици на хотели, нито гости, нито плажуващи, дошли от цял свят, имат проблем с кучето, а само нашенци като видят четирикрако на плажа и почват да дуднат. Тя е изключително добре възпитано куче, обиколила е няколко държави и се държи прекрасно. Ама нали е куче, а не е пищящо и риещо пясък дете, Бай Ганьо се дразни. 

# 18
  • София /Абсурдистан
Ние ходим на море в първите дни на септември и е идеално, всички са се изнесли. Аз и да искам, през юли и август не мога да изтърпя жегата, защото съм с високо кръвно. А и за косматковците опашати жегата също не е ок. Какви документи за кучето ви искат за Гърция? Ние там куче не сме водили още, а сега вече сме с две. Ама там си е много жега, трудно я изтърпявам.

# 19
  • София
Ние подготвихме чип и паспорт, обаче на границата не го поискаха. И ние ходим септември.

# 20
Синеморец. Ходих там с моята непослушна лабрадорка - беше на 7 месеца. Влиза в морето и не е стояла вързана на плажа. Плажът на Велека беше пълен с кучета, но аз предпочитам олаж Бутамята. Той се води забранен, но на неохраняемата зона до рекичката никой не прави проблем. Ние ходихме 29 август - 7 септември! За свинете правещи проблеми мога да кажа само едно - Щом е забранено за кучета, значи е забранено и за кучки!!! Весела и безпроблемна почивка Ви желая!

# 21
  • София /Абсурдистан
Ние подготвихме чип и паспорт, обаче на границата не го поискаха. И ние ходим септември.
Нищо ли не ви поискаха на границата? Ваксини, обезпаразитяване? Няма изисквания и никъде нищо?

# 22

Нищо ли не ви поискаха на границата? Ваксини, обезпаразитяване? Няма изисквания и никъде нищо?
За Гърция е нисък контрола. Българите само поглеждат набързо, а гърците дори не излузат от стаята с климатика...

# 23
  • София
На нас са ни искали паспорта на песката. По-добре да сте изрядни и да не ви го поискат, отколкото да пропуснете и по закона на Мърфи, да ви прецакат. Има си закони, все пак, и добре да се спазват. С кучето сме минавали много пъти границата, не само гръцката.

# 24
  • София /Абсурдистан
Има ли изискване 24 часа преди пътуването да е ваксинирано и обезпаразитено?

# 25
Не. Само в паспорта да е вписана годишнатаимунизация и обезпаразитяването да е правено преди по-малко от месец.

Общи условия

Активация на акаунт