Пречиствател за въздух мнения

• 84 384
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Филтърът сменям, когато ме подсети приложението. Той реално спира да работи, ако е много замърсен. Не може да се почиства, сменя се - на два-три месеца при мен.

# 181
Взех си този пречиствател на Xiaomi 4 и се чудя какво да го правя. Вчера пристигна, сложила съм го в спалнята. Едвам се усеща...Не предполагах че е чак толкова слаб. Не съм го спирала от вече 20 часа и въздуха е леко свеж само ако врата на спалнята е затворена. Наистина ли е толкова слаб? Отне му 3 часа за да се усети този чист въздух, а работи нон стоп. Не предполагах че е чак толкова зле, очаквах много, много повече. Аз ли трябва да си снижа критериите или просто нямам опит и не съм наясно че всички са така общо взето?

# 182
Да не е много голяма стаята?
"Площ
Mi Air Purifier 4 е най ефективен на площ между 28м2 до максимум 48м2 (Изчисленията са направени когато продуктът е поставен в центъра на помещението. Ако е поставено в края, ефективното покритие спада с до 30% освен ако не се използва турбо режим.)"

Скрит текст:
Преди съм споделяла в темата, че мъжът ми донесе някакъв подобен от същата марка и точно една седмица ми се пречкаше у нас. Не забелязах някаква разлика, но все пак му дадох шанс.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 09:09 от petiaivanov

# 183
Не мисля че е голяма стаята. 16 квадрата е.
И аз му четох спецификациите, но не очаквах толкова да не видя разлика. За да усетя нещо, буквално трябва да се завра в него...

# 184
  • в 1001-та нощ
Какво очаквате да усетите?

# 185
Кристален чист въздух. Както съм усещала на други места. Това мислех че ще получа.

# 186
Кристален чист въздух. Както съм усещала на други места. Това мислех че ще получа.
Да не би пък да е по-висока влажността в стаята и да се усеща по-тежък въздухът? Мерили ли сте я? У нас това се получава, като мине 55%.

# 187
На уреда я пише по принцип. 56% е в момента. Не знам как е на другите места. Аз съм в Бургас.

# 188
  • До сърцето...
Аз на предната страница се оплаквах от един Xiaomi Smart Air Purifier, който според мен си беше дефектен.
Явно нещо бъгава серия ни се е паднала.

# 189
Радика, същото е и с мен! Веднага светна в зелено още от същия миг. Готвя, цялата кухня дими и мирише, това чудо нищо не прави. Благодаря ти че сподели. В момента съм много заета и нямах време да прочета цялата тема, въпреки че имах желание. Ще направя заявка да го върна. Явно няма смисъл да го мъча. Вие взехте ли си по-хубав от по-висок клас? Щом се налага ще инвестирам в такъв. Търся ефект все пак, не просто да ми заема място.

# 190
  • До сърцето...
Не още, Лаленце, но съм в търсене. Затова наглеждам темата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 191
Аз почнах да чета темата от начало и този път ще се опитам да се разровя за повече инфо преди да поръчам следващия. Този ще го връщам, ясно е. Само трябва и да успея да му оправя документите за връщане, че не знам как става с Емаг.

# 192

И аз му четох спецификациите, но не очаквах толкова да не видя разлика. За да усетя нещо, буквално трябва да се завра в него...

и Радика

Аз изчетох темата, не намирам особено възторжени отзиви.

След като се води пречиствател на въздуха, трябва да го пречиства, какво друго да очаквам от него?
Т.е очаквам да намали праха вкъщи.

Не очаквам УВ лампи, йонизатори, влаго не знам си какво.
В тема на калдата пише, че не се справя добре с праха, другаде прочетох, че един човек си е направил сам такъв уред от вентилатор + хепа филтри, като домашно направения дава по-добър резултат. Rolling Eyes Човекът е дал измервания, графики, всичко.

Аз се бях спряла на Ровента, тъй като я дават за 160 м2 площ, явно Ксиоми ще избягвам, но се чудя дали въобще има смисъл от подобен уред. Ясно е, че принципа е проба-грешка, ама като се има предвид времето прекарано в четене на реклама за тези уреди, притесненията по консумативи, ходене по магазини в един момент става прекалено.

Включих се защото искам да дам едно не много точно сравнение.
Лятото купихме малко вентилаторче, което не се въртеше, а уж мощно. Сравнихме го с още по-малко, което обаче се въртеше.
Това, което не се въртеше точно както пише Lale_Lili, трябваше да се гушне, та да се усети някаква струя, докато по-малкото въртящо се вентилаторче си беше супер.
Да не би от това, че вентилаторът не се върти наляво-надясно да идва проблема?

# 193
  • До сърцето...
Миналата година по това време (т.е. около ЧП) купих пречиствател на Bosch Air 2000 с активен въглен, подарък. Ами като работи, се усеща осезаемо. Единия път влезе човек с цигара (даже дали не беше електронна), като се разсвирука оня пречиствател, набързо се изниза виновника.
Кумата с алергия се прероди след ползването му.

Така че този Xiaomi  си беше чиста проба фейк. Малко да се съвзема от този черен ноември и ще се обзаведа с някакъв свестен Hands Plus1

# 194
На мен ми се странно че на това Шаоми дебита му е 400 единици и не върши нищо. В същото време пречиствател на LG, Радика ще знае горе долу за какво говоря ако е ходила в шоурума на Парфюм.бг. Та там съм виждала едно LG, което като влезеш и въздухът е кристално чист, мирише все едно си в гора. Та на това LG дебита му е 420. Викам си, онова сигурно е скъпо, а е и огромно, искам малко по компактен и евтин, гледах, разлика само 20 единици, като между отделните пречистватели разликата е по е 100 или 200 единици, значи уж няма да се усеща. Еми .. не знам какво му е на това Шаоми, но не отговаря на характеристиките. Стая от 16 квадрата я изчисти за 3 часа, не за 10 минути както го рекламират. Явно нещо са дефектни или фейк. Нещо не е наред опредлено. Иначе в кутията беше нов, непокътнат, нямам забележки към това, но явно има нещо друго.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 22:46 от Lale_Lili

Общи условия

Активация на акаунт