Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 438
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Светле, махни ядките и бисквитките/сладките от вкъщи и нека си взема от хладилника каквото ще -аз така бих направила.
Напълно съм съгласна с Менина!

# 106
  • Русе
Доколкото знам към 14-16 всички рязко огладняват и прояждат всичко и по много. 

След няколко месеца ще стане на 16. Тренира средно 4 часа на ден в зала. Не е проял още като другите . В училище хапва един дюнер. Чипсове и безалкохолни у дома рядко има. Примерно днес сутринта хапна 1 препечена филия с масло. В 10 часа е ял дюнер. На обяд хапна една филия с картофено пюре. Месото хапна две хапки. Следобяд - две меденки и мляко с овесени трици. Отиде да тренира

# 107
и аз съм съгласна с менина.
интересно е , че ако отиде при баба или при дядо там омита каквото има ... ако постои на тамошната кухня няколко дена се връща огладнял за нашата ... или ако отиде на лагер после в къщи всичко яде . Явно някои вкусове омръзват

# 108
  • Перник
Светле, махни ядките и бисквитките/сладките от вкъщи и нека си взема от хладилника каквото ще -аз така бих направила.
Напълно съм съгласна с Менина!

От такова действие ще страда и баща му, така че...малко трудно ще стане.

# 109
  • Sofia
Моят син още не е проял като хората. Чаках пубертете с надеждата, че няма да му насмогна с храна, но уви - яде, колкото да съществува. Висок е ок.170см, а тежи 43кг Confounded Не спортува. От суета започна да вдига тежести, в къщи сме оборудвали фитнес зала, но бързичко се отказа. Иска да е мускулест и красив, но ако може да стане за 1 ден. Иначе яде предимно месо и салата, а от сладките само някои определени неща.
Давам му по 4лв. на ден, но харчи по ок.2лв. за меденка и студен чай в голямото междучасие. Специално с парите няма проблеми, дори си прави сметка от къде и какво количество е по-изгодно да се купи.

Обаче съм му все до г___а - слагам му за ядене, карам го на училище, помагам му с уроците и разпределението на времето, ВАРДЯ (направо остражавам) да не се разсейва с телефони и компютри преди да си е научил, проверявам дали няма да излезе от банята с пяната по главата (къпе се всяка вечер, свикнали са така със сестра му), подсещам да си сложи гуменки за физическо, да си вземе телефона, да си облече якето....

За последна година ще съм плътно до него, че много зор с този 7-ми клас и като мине НВО, го пращам на скаутски лагер Hands Muscle В редките случаи, когато съм го оставяла да се оправя сам е доста по-концентриран, но аз си имам едно на ум и все контролирам (например отива да вземе от пункта храната за бебетата на сестра ми, но забравя купоните в къщи, а никак не е близо и раздават само в рамките на 1/2 час)

# 110
Добре дошли на новите момичета Hug

Включвам се веднага по зададените теми. Синът ми е на 12 г. /6-ти клас/. На училище е първа смяна от 7.30 до 12.30 ч.

За бюджета - нямаме установени правила. Когато имам дребни му давам ден за ден /по 5 лв на ден/, но има доста случаи, в които му давам 20 лв за 4 дни и като минат му давам още 5 лв. Или пък два пъти по 10 лв. Както дойде. До сега не се е случвало да изхарчи всичките си пари на куп и да остане без пари, когато му давам за повече дни. Винаги си прави сметката. Дано все да е така. Минахме го периода с "На едикойси му дават по 20 лв джобни на ден" още в 3-ти клас. Ако се разберат в края на срока да ходят някъде след часовете му давам повече пари - 20 лв. Обикновено ходят на Макдоналдс или КФС, обикалят около НДК и си купуват още по нещо. Но това е в края на сроковете

За спестяването - от джобните нищо не спестява. Ако му останат ми ги връща - доволна съм Grinning Карах го да ги спестява, обаче не иска. Но дядо му му дава по 5 лв. за всяка шестица и тях си ги събира. Към тях добавя и парите от РД-то и от сурвакането. Така си купи лаптопа преди 2 години и телевизора за плейстейшъна тази година. Сега ще води преговори с дядо си от тази година да му дава по 5 лв. за 5-ца и 10 лв. за 6-ца, че било вече много трудно Simple Smile

За цигарите - не знам дали е пробвал. Има две деца от класа им, които пушат. Много говоря на темата и го удрям по слабото му място - ръстта. Обяснявам, че цигарите забавят растежа и за сега мисля, че има ефект

За "най-гадната майка" - и аз съм в кюпа. Най-прясно заради това, че се погрижих тази Коледа да получи само книги Simple Smile. Не ги е пипнал, но няма и време. Обаче ми извади душата да купя книгата на Слави. Е, взех я, но и нея не я е пипнал. Но каза, че при първа възможност ще я прочете, защото клиповете на Слави в Ютуб ги гледа с голям интерес. Между другото веднъж каза, че с едно от децата пред блока са се оплаквали от родителите си и накрая момчето му казало "А бе ти луд ли си да се оплакваш от вашите? Като те слушам искам да дойда да живея у вас." Joy

За яденето - и нашия е голямо мрънкало. Готвено яде с мнооого уговорки. Много трудно се съгласява да опита нещо ново. Миналата година с 300 зора пробва калмари в Гърция и от тогава само това яде, когато сме там. От скоро прояде и яйца по панагюрски. Много му харесват. Редовната му храна къщи са спагети и бургери. Бургерите ги правя от питки от домашно тесто, кюфте, топено сирене и кетчуп. Може да живее на това

За хигиената - пу - пу, не смея да се похваля, но от няколко месеца вече не се разправяме за нищо. Всеки ден влиза в банята веднага, след като се прибере от училище. Сутрин си мие зъбите, оправя си прическата, парфюмира се и излиза. Но борбата беше много сериозна с години

# 111
Освен мързел и кисели настроения, за друго не мога да мрънкам по адрес на тийновете ни, особено като чета тук за цигари на 13 и 2-седмично немиене на зъби. Спортуват много и ядат като лами.  Готвя всеки ден и не им смогвам. Вчера питам малкия обядвал ли е. Отговаря "не, само опитах три бутчета". 12-годишния е 160 см.   и 51 кг. 14-годишния е 170 см на 60 кг. Боклучава храна няма къде да купуват, в училище има само стол и автомати за мляко и безалкохолни. Хранят се разнообразно, с много салати и плодове.  Самостоятелни са, могат да си приготвят прости ястия, салати, сандвичи.  Не се налага да ги къпя от 6-годишни, нито да им оправям раници и сакове. Напомням за срокове или часове, да. Разсеяни са. Имат точни задължения в къщи и си ги правят, с малко напомняне  - стаи, боклук, миялна,  сушилня, прахосмукачка и подобни.

# 112
Обаче като е за Плейстейшън спестяват, а
Хитреци

# 113
За храната-до скоро беше ламята Спаска,яде всичко без проблем.От есента обаче взе да подбира и все е недоволен.Храна,която му е била любима,в момента се яде на сила или просто защото друго няма.Отдавам го на хормоналнити промени.

# 114
При нас яденето е на периоди. Например, имаше време, в което много обичаше спагети, сега ако има спагети, се мръщи. Има някакво пренагласяне на предпочитанията му, напоследък много внимавам какво готвя и обикновено питам какво би искал, защото иначе яденето отива в боклука, респективно той се наяжда със сандвичи.
За парите- с баща му следим в портмонето да има някаква сума (до около 10 Е), има дни, в които не е харчил и цент, а други, в които почти всичко е свършило, че и съученици е черпил. По принцип е спестовен, събира си в касичка, за да може да си купи после нещо голямо (примерно, лаптоп).
За най- лоша майка не знам дали съм се класирала, но че съм по- лоша от баща му, със сигурност. Blush Изначално.

# 115
  • Русе

За най- лоша майка не знам дали съм се класирала, но че съм по- лоша от баща му, със сигурност. Blush Изначално.
И у дома е тъй. На тати момчето. Обаче повече споделя с мен. Защото можем да гледаме заедно разни предавания и му се включвам в някои от темите.Въпреки че може на втората дума да го загриза за нещо. С баща си само ако е нещо свързано с травма. Тогава и двамата мълчат като партизани.

Ядосана съм му. Края на срока. Искам да не се връзвам за оценки. Още повече че става въпрос за изобразително изкуство. Утре щяла да изпитва за някаква теория. Излишно е да казвам, че няма понятие за какво иде реч.Момичетата му рисуват разни неща. Каза - Тя мен няма да ме изпита- и ще се прибере от тренировки в 9-много уморен. Как пък не дадоха една грипна и при нас, че му се невидял и срокът и чудото.

# 116
  • София
Чета, че някои тийнове вдигали тежести. Докато растат,  не се препоръчва такъв тип натоварване, защото пречи на растежа. Обяснете им това и не ги насърчавайте. Има и други спортове,  които правят мускули, при това по-красиви.

# 117
  • Sofia
Съгласна съм с jam за тежестите. Доста тренирах на времето и съм навътре в материята. Моят син с 2кг гири се мори, по-тежки засега дори и не опитва, но ако някои деца се напъват на тежко, по-добре да изчакат!

# 118
Твърди че тренира със собствена тежест, но аз не присъствам и няма как да съм сигурна. Иначе във фитнеса имам уверението на собственика, че ще се съобрази тренировката с възрастта му.

# 119
  • Русе
 Не тренира с тежести. На лостове.

Общи условия

Активация на акаунт