Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 393
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Моят ще стане скоро на 13, но е решил гаджета чаак в 7ми клас. Много удачно, разбира се. Няма достъп до социални мрежи. Ползва само Вайбър, заради домашни и прочее. Докара тройки за срока по БЕЛ и математика, сега е наказан без игри. Започна да ходи да учи с баба си и дядо си. Те го преживяха по-тежко от нас, тройките имам в предвид. Аз още недоумявам как шестокласник няма са може да си организира времето и да си научи сам.
Общо взето след две години ще имам пак първокласник и съм в ужас отсега

# 421
Красе, облегнала съм се на касата на вратата и те чета докато надзиравам седмокласника как си пише домашните, защото не се е организирал през седмицата. Няма излизане, няма забавление - почивните дни са за учене, а аз съм бустанското плашило Joy

# 422
Моето чудо трябва да е доволно, че главата му е здраво закрепена на раменете. Добричък е като цяло, опитва  се да ми се репчи сегиз -тогиз, но аз не му се давам. Докато аз ги издържам да не ми се пробват много, много да ми ръмжат, крещят и прочие дейности, че ще стъпят в самодивско Imp
Снощи в 20.00 разбрах, че днес е на състезание. Питам по какво - математика, как се казва - не знам. Загубих си говора за известно време, как така не знаеш на какво състезание си се записал!?? Не било важно името. Rolling Eyes Понеже е в близкото училище ходи сам, изпратих го със заръката да не се връща без името на състезанието. Идва си и почва, трудно беше, някаква финансова математика - ама ние сме взели само за проста лихва, имаше задачи, които не сме учили. Е как се казва състезанието - не знам - на листа пишеше национално състезание по финансова математика. Та така шах с пешката. Добре че е Гугъл - потвърди се информацията, това е състезанието.
Като отнесен от вихъра е, а все още дори не е влюбен.
Днес ми попадна това
Скрит текст:

# 423
  • Пловдив
Моят юни става на 13...няма гадже и за сега не на тая вълна Simple Smile
Също не може да се организира сам, нито да прецени кое по-напред да свърши! Кога ще му дойде акъла не знам...
В пон е неучебен ден,имат патронен празник и днес цяяял следобед с колелото, а сега пред компа. Разреших, понеже в петък има 6 по ЧП Simple Smile
Иначе през седмицата не играе.

# 424
И моят в редиците на наказаните Grinning Без телефон..безсрочно и с две тренировки минус на седмица.
Уля се просто с този телефон. Ляга, става с него, мислите му само там в игрите от телефона..Ходеше като зомбиран. Първоначално го санкционирах за ден, два, после му го взимах в десет вечерта..барем поспи малко, че ставаше сутрин с очи на заварчик Rage и черешката беше преди три дни, когато ми се върна с двойка по литература, щото не знаел "Опълченците на Шипка" наизуст. Край. Изплиска леХеня...а аз се качих на черешата. И той щял да кандидатства..В края на годината ще ми разваля успех, ма направо място не мога си намеря от бяс. Сега ще види телефон през крив.....спагет Triumph

# 425
Оф,чета Ви и у дома не е различно.И моят все за тел.и игри мисли.Блее и тотално съсипа днешната програма и то с мързел.Е аз кипнах , прибрах техниката,но не за кратко,а докато си организира учебните занимания,поправи оценките и спре да ми подвиква.Това последното от две седмици е нон стоп,държи тон и все някой друг му е виновен.Е да де,ама не е познал!Аз съм човек и имам нужда от човешко отношение.

# 426
  • Варна
Моят се наказа сам. Теглил бози, теглил, 20 вируса изтрихме и повечето игри не тръгват.
Правим си оглушки за преинсталацията. Толкова беше закъсал завалията от скука, че в петък вечерта в 11ч. дойде да ме информира, че си е научил по биология щото нямал какво да прави. За известно време си глътнах граматиката, просто не можех да повярвам.

# 427
  • София
Да ви призная, аз съм от лошите - чета му какво си пише с момичетата и се изумявам. То не е обяснения, то колко му е голям, какво ще направи и т.н.Пък и те отсреща - как да си го мери ,дължина дебелина...Smiley

ами почнете да го ограмотявате сексуално... щом е почнал да си го мери и да иска да го ползва, нека знае и за другите неща около тоя орган. как да го опази от болести и прочее...

# 428
  • София
Глухарче, моят син един-два пъти като имахме проблем с интернета през деня толкова му било скучно вкъщи та излязъл и се возил с метрото нагоре-надолу 😀😀😀

# 429
  • Перник
Не знам какво е това отношение на нашите деца. Аз с моите родители така не съм се държала, колкото и тривиално да звучи. Имах респект, и сега все още имам. Моя въобще не признава никой. Така не е възпитаван. Никой не се държи в нас така, както и мъжът ми не е грубиян или безхаберник. Нормално семейство сме, но вече не сме.

Това все едно аз съм го писала... Най-новият "хит" е да ми говори на "ма". Карам се, обяснявам, сърдя се (спирам да му обръщам внимание), идва да се извинява и след половин час - пак същото. А още не навършил 12 дори...

# 430
Аз вече мога да твърдя, че поведението се пооправи в последните месеци. Малко, след като навърши 12 г., като че ли се кротна. И от училището не са ми звъняли да ми се оплакват от него, а и вкъщи нещата са една идея по-спокойни. Пак се разправя със сестра си, но нещата са малко по-добре. Ама знам ли до кога ще е това. Не смея да се зарадвам, че сигурно е някакво затишие пред буря. Но ми прави впечатление, че като му говоря и обяснявам, информацията започва да стига до него и да я асимилира. Че преди това имах чувството, че всяко нещо, което казвах се удря в стена и се връща обратно и изобщо не стигаше до него

# 431
Ние за пореден път сме във фаза "дай ми последен шанс, от утре се поправям". А бре момче, като искаш да се поправяш започваш веднага, а не чакаш утре. Таблета го прибрах завинаги, а напоследък предприех и тактика да го лишавам от ТВ, за да ляга навреме, и да видиш как започна пак да си чете книжка преди заспиване. В последните 2 седмици прочете три и толкова му харесали, та даже ми ги и разказва.

# 432

Да ви призная, аз съм от лошите - чета му какво си пише с момичетата и се изумявам. То не е обяснения, то колко му е голям, какво ще направи и т.н.Пък и те отсреща - как да си го мери ,дължина дебелина...Smiley

ами почнете да го ограмотявате сексуално... щом е почнал да си го мери и да иска да го ползва, нека знае и за другите неща около тоя орган. как да го опази от болести и прочее...

Май ще трябва вече да се обяснява малко по задълбочено 🙂.
Говорили сме по темата не един път, но не сме обяснявали подробности, а само общи неща. Но пък  си мисля, че те са наясно със всичко.Когато са в интернет, кой ги следи къде четат и какво гледат. Особено когато са с приятели 🙂

# 433
В нас тази сутрин се извади кутията от обяд с месо от петък. Викнахме с мъжа ми двамата. И той надвиква - какво ни влизало в работата, след като никой не ни карал да я мием.......Нямам думи просто.

# 434
  • София
Явно е в мъжкия темперамент да се правят на такива отворковци и всезнайковци. Моят е едва в началото, но като видя сестра му (14) изгърбена и кажа: "Ходи изправена", тя мигновено се изпъва като струна, нищо че след 10 мин. пак е в позата на буква Г. Но преди седмица го виждам и сина отпуснал раменете и му казвам да се изправи. Напук, се приведе още повече. Днес пак го сварвам изгърбен. Правя му забележка. Гледа ме право в очите и не помръдва. Повтарям, потретвам...липса на рекция-напук. Един вид: ти ли ще ми кажеш. Отидох зад гърба му и го натиснах по плешките да си знае.

Общи условия

Активация на акаунт