Пубертетът при момчетата - Тема № 4

• 42 299
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Първият братовчед на сина ми има стройна теория за гаджетата. Питал  майка си дали братовчед му ( демек сина ми ) си имал гажде. Казва, че сега ( той е на почти десет - без няколко дена ) е приятелка, а после, като станеш на 13 - 14 било вече гаджета. И той си има приятелка, кани я на гости, на РД и пр.
Да ви попитам дали подобна гледка ви е ежедневие:
Скрит текст:
Върна се от училище и се съблече.  И да знаете, гардероб и закачалки имаме....

# 541
  • Русе
В стаята на големият (почти 16) е мноооого по-зле. Абсолютна кочина. Малкото (10) е доста по-добре.

# 542
  • Варна
А аз само ще цитирам разговора ни преди дни:
Аз: Оправи си леглото!
Той: Защо, гости ли ще идват?

Confused

# 543
Ох, да не снимам аз, чеее...Току що се прибирам и като му видях леговището...просто затворих вратата Head Band поне да не виждам. Сам я оправя, казала съм му, когато реши той, че е наложително. От половин месец явно това наложително не идва Rage Само като почивам влизам вътре да пусна основно прахосмукачка и прах. Останалото- да се спасява.
Относно гаджетата. Към пети клас се беше охълцал по една съученичка. Ама бая Ill Чак картичка и беше направил. За рождения и ден ме помоли аз да избирам, роза да купя. В началото на шести, нещо се разсъхнаха нещата. Вече не били гаджета. Омръзна ми вика. Що, бре? Кво стана? Ами кво- ма ся, що не съм и пишел, ма що не съм и лайквал не знам кво, ма много съм мълчал, ма много съм говорел.... Ай стига вика Joy писна ми. И вече близо година като го подпитам- отговора е- не ме занимавай с глупости Close Бря, викам си първата либоФ го отчая...Joy Само тренировки, с приятели, телефона и чат- пат уроци.
Има време ,де. Но ми направи впечатление категоричният му отказ да се занимава засега с девойки.

# 544
  • София

абсолютно! има пътека от дрехи, обувки, чанта по пътя от входната врата до стаята.
преобличане с домашни дрехи не се практикува, щото няма време - трябва веднага да се метне на компютъра.

# 545
  • Варна
Първият братовчед на сина ми има стройна теория за гаджетата. Питал  майка си дали братовчед му ( демек сина ми ) си имал гажде. Казва, че сега ( той е на почти десет - без няколко дена ) е приятелка, а после, като станеш на 13 - 14 било вече гаджета. И той си има приятелка, кани я на гости, на РД и пр.
Скрит текст:
Върна се от училище и се съблече.  И да знаете, гардероб и закачалки имаме....
Не. Май се е метнал на баща си, който е подреден. И аз съм подредена. Ние сме едно подредени семейство Sunglasses
Хвърля по една тениска и панталон, чорапи върху леглото. Обаче, бюрото му често е с разхвърляни учебници.
Заплашван го, че ако не си сложи дрехите от леглото в коша  за пране, няма да яде сладоледа или нещо друго.
Роптае, но изпълнява. Не на секундата, но изпълнява.
Аз умишлено не му пипам дрехите, да ги преместя, да ги сложа за пране, да му оправя леглото, за да не го свикна.
На 11 години е. За после, бе знам..

# 546
  • София
преобличане с домашни дрехи не се практикува, щото няма време - трябва веднага да се метне на компютъра.
Ей това ме изкарва от равновесие. Защото и аз съм си луда калинка и смятам, че по дрехите, с които се е въргалял цял ден в училище има достатъчно микроби и настоявам веднага да се сложат за пране. Вчера след училище бяхме на зъболекар, така че и в чакалнята се овъргаля. Прибираме се,  100 пъти повторих да се преоблече веднага и той го направи. След което се метнал с лаптопа на леглото, съборил шалтето и съответно мърлявите дънки и блуза се мъдрят върху възглавницата му. Питам го къде са мръсните дрехи и той уверено ми казва, че ги е сложил за пране. Като повдигнах многозначително вежди, забеляза че са зад гърба му.

# 547
Стаята се подрежда преди да се прибера от работа, защото съм малко луда и всичко разхвърляно хвърчи през прозореца Scream
Дрехи, които не са в коша за пране не търся и не пера - веднъж остана само с един чифт чисти бански и нищо друго чисто за обличане и тази грешка не се повтори повече Satisfied

# 548
Дрехите се въргалят напред назад тук там, но не са много. Учебници малко по бюрото. Най-много се ядосвам от разхвърляни из леглото и зад него опаковки от джънк.

# 549
  • Русе
Избягвам да му влизам в стаята. Има от всичко - дрехи по леглата, опаковки от шоколади и ядки, спортни уреди. Виж фотоапаратите му са старателно почистени и прибрани в специална раница с прегради за всяка джаджа, която той си е избирал и купувал.

# 550
ха ха , ще взема и аз да практикувам с възпитателна цел, изхвърляне през балкона. Joy

# 551
Ами кой превари - той завари Smiling Imp Ако аз докопам първа разхвърляните неща хвърчат (прозореца е по-близо от балкона). Тренираме бързина на разтребването Triumph а и има мрежа на прозореца, която услужливо "забравям" да вдигна и докато се замотвам да мятам по нея, стаята бива разтребена Stuck Out Tongue Closed Eyes Обаче първите няколко пъти си летяха възглавници и дрехи....

# 552
Разхвърлията в стаята му е на макс.Аз също не пера дрехи,ако не са в коша за пране,но не се трогва .Подрежда си,когато стане скандал или ако наложа някаква забрана.Често ми обяснява,че той е най-подреден от приятелите му и е излишно да се нервирам.

# 553
       Мисля, че е обсъждано, но все пак- колко пари давате на дете 12-13 годишно. Детето закусва у дома, носи си вода и след училище обядва пак у дома. Естествено, докато се прибере, става около 14 ч, така че няма как да мине и без хапване в учебно време. Но тъй като имаме спорове по темата, да питам как актуално стои въпросът с джобните.У нас тази тема взе нещо много често да се обсъжда, младежът има разни твърдения и претенции, затова пак да попитам и тук

# 554
  • Русе
Моето е малко по-малко но е цял ден на училище с кетъринг, и му давам около 2 лв на ден. Не всеки път ги харчи всичките, понякога ги дава за някой боклук но рядко.
Голямото (16) ходи без пари. Не му трябвали...

П.С. Да се допълня. Даваме джобните в началото на седмицата и до края трябва да се оправят сами. Техен проблем е кога точно ще ги изхарчат, и дали ще имат пари за петъка, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт