ТСХ при бременност

• 22 199
  • 145
  •   1
Отговори
# 135
Моето ТСХ го мерих днес и в 8 г.с. е 0.184, под нормата е,не приемам никакви лекарства за ЩЗ.
Това притеснително ли е,въпреки че в 1вия триместър знам,че често се случва,но все пак ме притеснява.
Другите показатели не са ми ги пуснали,другата седмица ще ги пусна и тях.

# 136
  • Българско
Здравейте, бременна съм около 5+ гс. Все още не съм ходила на лекар да се установи с ултразвук, защото е рано и няма да се види кой знае какво,пък и чакам от екипа на др. Иван Вецев да се свържат с мен за да ми дадат свободен час, но ме притесниха резултатите ми от ТСХ. Днес пуснах да видя как е и излезе 0,17 от допустими 0,35-4,94.
Не е ли много ниско?

# 137
Здравейте, бременна съм около 5+ гс. Все още не съм ходила на лекар да се установи с ултразвук, защото е рано и няма да се види кой знае какво,пък и чакам от екипа на др. Иван Вецев да се свържат с мен за да ми дадат свободен час, но ме притесниха резултатите ми от ТСХ. Днес пуснах да видя как е и излезе 0,17 от допустими 0,35-4,94.
Не е ли много ниско?
Здравей! Аз лично не мога да взема отношение, но ти предлагам да пишеш тук - https://m.bg-mamma.com/?topic=1608829

# 138
  • Българско
Не е ли много ниско?
Здравей! Аз лично не мога да взема отношение, но ти предлагам да пишеш тук - https://m.bg-mamma.com/?topic=1608829
Благодаря много.

# 139
Моето ТСХ го мерих днес и в 8 г.с. е 0.184, под нормата е,не приемам никакви лекарства за ЩЗ.
Това притеснително ли е,въпреки че в 1вия триместър знам,че често се случва,но все пак ме притеснява.
Другите показатели не са ми ги пуснали,другата седмица ще ги пусна и тях.
Не се притеснявай..аз съм с базед и до 28 г.с тсх ми беше постоянно между 0.150 и 0.200...тогава ендокринолога каза,че до 3ти месец е важно фт4 да е високо...да е на горна граница,защото до края на 1ви триместър бебето няма щж ...при мен фт4 си беше на горна граница
ТСх е хормон на хипофизата,а фт4 е на щж...така,че изследвайте и фт4...само по себе си ниско тсх не е никакъв проблем...

# 140
Дами, кога трябва да се направи първи тест на ТСХ?
С Хашимото бях ( сега нямам антитела).
ТСХ преди бременност, непосредствено, не знам колко е било, но преди 5-6 месеца- 1.5.
Сега съм в 5 г.с.

# 141
Изследвай го сега

# 142
Задължително изследвай ТСХ всеки месец по време на бременността и се консултирай с ендокринолог. Важно е да държиш ТСХ максимум до стойност 3-3.5 и да не надвишава тази стойности през цялата бременност.

# 143
В първия триместър го искат под 2 даже...а моя ендо даже под 1 го искаше...изследвайте и фт4...той е много важно да е на горна граница в първите 3 месеца,когато бебето няма своя ЩЖ и черпи от вашите хормони

# 144
Дали можете да дадете съвет за добър ендокринолог, при когото мога да направя онлайн консултация скоро? По принцип ходя при Начев, но не съм в София, а тсх рязко е скочило и трябва да го проконтролираме.

# 145
Тук има тема за консултации с ендокринолог д-р Силвия Въндева, опитай в нея, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт