За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 393
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • Плевен
Може да пишеш в кърмаческата. Там ще ти дадат съвети за кърмата. За засипването не знам и моя така заспиваше, нищо че кърмих няколко месеца. Твърде е рано да имаш притеснения според мен.

# 616
  • БГ
Здравейте,
имам въпрос относно температура 38,3 (измерена в дупето 38,8) на 6 месечно бебенце. На 12.03. й поставиа ваксина без никаква реакция. Снощи отказа да яде и имаше много неспокоен сън с постоянно върнете и плачене Сутринта като й измерих температурата и беше 38,3 и до момента не е спаднала. Все още няма индикации за зъби - преди не е вдигала така температура. Главичката й е гореща, а крайниците хладни. Чудя се дали да давам панадол или да изчакам дали няма да се понижи. Вие как бихте процедирали?

# 617
  • София
Здравейте,
имам въпрос относно температура 38,3 (измерена в дупето 38,8) на 6 месечно бебенце. На 12.03. й поставиа ваксина без никаква реакция. Снощи отказа да яде и имаше много неспокоен сън с постоянно върнете и плачене Сутринта като й измерих температурата и беше 38,3 и до момента не е спаднала. Все още няма индикации за зъби - преди не е вдигала така температура. Главичката й е гореща, а крайниците хладни. Чудя се дали да давам панадол или да изчакам дали няма да се понижи. Вие как бихте процедирали?

Свържете се с ЛЛ на бебето, за да обсъдите как да действате. Възможно е да е реакция от ваксината.

# 618
Здравейте! Доколко е нормално бебето да спи цели 4 часа през деня? Знам, че при бебета нормално няма, но досега не в спал толкова дълго. На 2 месеца и 5 дни е, в четвъртък му сложиха първата ваксина, нямаше никаква реакция, та се чудя може ли да е от това... Снощи спа нормално - от 10 до 7, с две събуждания само да суче, а сега заспа към 12 и още спи. Всъщност се събуди съвсем за малко, изака се, цокна 2 минути и пак заспа. Знам че при бебета, особено толкова малки още няма режим и може да спи колкото и когато му хрумне, но досега не е бил така през деня. Дали е от ваксината и дали няма да му наруши нощния сън довечера се притеснявам.

# 619
modjoto възможно е заради ваксината да е сънливо бебето,да.Първите ваксини през 2-3 месец и моят така ги понасяше - малко по-ревлив и сънлив за няколко дена

# 620
  • Плевен
One_ love ако температурата продължава повече от 12 часа, аз бих посетила лекар. Макар най вероятно да е от ваксината. Обикновено страничните реакции се проявяват до 3 дни.

# 621
Искам да попитам бебетата ни предпазени ли са от Морбили, ако сме ваксинирани ние?

# 622
  • София
Ако бяха предпазени, защо на 13 месеца щяха да бият ваксина тогава...

# 623
  • София
А ваксина може ли да се сложи по-рано?

# 624
  • София
Един доктор каза по телевизията, че ако майката е БОЛЕДУВАЛА /не просто ваксинирана/ от морбили предавала по време на бременността на бебето антитела, достатъчни за периода до ваксината му. Но аз не бих лежала на това..

# 625
  • Плевен
Не може да се ваксинира по рано.

# 626
Скрит текст:
При определени обстоятелства (епидемичен взрив, пътуване извън страната) ваксината може да се приложи във възрастта между 6 и 12 месеца, като това приложение не се счита за безопасно в дългосрочен план и не се счита за първа доза на ваксината
https://medpedia.framar.bg/лечения/ваксина-морбили-паротит-рубеола
Това намирам, аз лично не бих изтеглила ваксината преди 1г на детето.Пазете се Flowers Hibiscus

# 627
Здравейте, търся съвет как да науча бебето да си спи в креватчето. На 49 дни е и още от изписването ни от болницата не можа да свикне да спи в креватчето. Ако заспи в мен, докато суче и го преместя, се буди най-много след 20 минути. През деня свикна да спи върху мен, или баща си, но така най не го боли коремче, че ни мъчат и колики. Това през деня ще го преживея, понякога го оставям и по корем върху моята възглавница и се успива, но само денем и съм наблизо. Но през нощта поне искам вече да си спи в креватчето. Към момента спи в кошницата за кола до мен на спалнята, или върху мен, или до мен по корем... Нощем се буди поне 2 пъти да суче и сменяме пози постоянно... Понякога го свива и корема и пръцка и е много тежко... Често използвам и бял шум, защото помага да се унесе по-лесно. Знам, че това свикване ще е свързано с неспане от моя страна (аз и сега не спя много че става често да бозае) и не мога да се наканя да предприема нещо, а знам че трябва... Все си мисля, че и коликите са голям фактор и не може да спи спокойно и заради тях и си викам само да минат и ще го слагам в креватчето му... Моля посъветвайте ме как да го прилъжа да си спи в леглото, като само да го сложа и все едно на тръни съм го хвърлила Weary

# 628
Бебетата обичат да им е тясно.
До големи месеци моето спеше в кошница поставена в кошарката му.

# 629
Бебетата обичат да им е тясно.
До големи месеци моето спеше в кошница поставена в кошарката му.
А след това имахте ли проблем с преминаването към спане в неговото си легло, защото и това ме притеснява...

Общи условия

Активация на акаунт