За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 129
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
За това мляко само хубави неща чета-най-близко до майчината кърма било ,доближавало се до козето мляко или бъркам.

# 61
За това мляко само хубави неща чета-най-близко до майчината кърма било ,доближавало се до козето мляко или бъркам.

Има и лактана козе мляко, но моят син от раждането си е на Лактана Био 1, сега вече 2. Нямаме никакви грижи с него Simple Smile

# 62
Точно днес яде броколи и пусках извънредно пералня Joy Спуквам се от смях, мъжът ми вече едвам се сдържа да не повърне като я сменя. А какви бомби пуска Joy
Възглавница отначало слагах, но не мисля, че е нужно ако имаш наклон на леглото поне в началото. Сега е без възглавница и спи в нашето легло.

# 63
  • Варна
Възглавница до 2 години не се препоръчва. В началото ползвахме такава само против рефлукс с наклон. Идеята на гнездото(и в нашия случай подложката за спане) е много добра, децата понякога се плашат в големите легла, чувстват се като в утробата с тях, сгушени, притиснати, но както са написали сигурно става и с одеало, пелена, в началото бебетата не са много подвижни, за да се оплетат.
Вашите деца плачат ли, когато им режете ноктите? Ей, тази драма не отшумя! Никога не съм го порязвала, много внимавам, пищи та се къса от първото рязане до днес. Вече и ръмжи, крещи само като види ножицата. Понякога го пробвам, уж започвам да режа, не съм го докоснала и той започва да пищи. Няма как да го боли, изумявам се!

# 64
Моето бебе мнаго се плюнчеше и задавяше, когато му сложих възглавничка спря да кашля и да се дави.

# 65
Ноктите определено не са ѝ любимо занимание. Аз с нокторезачка обикновена ги режа. Взех преди време и бебешка с ограничител, но не ми е удобна като не виждам. Вече го приема по-нормално като я сложа в скута. Виж над педикюра бая се озорвам Astonished

# 66
А относно т.н “милиа”имаме по нослето малки бели точици като миниатюрни пъпчици .Не са много ,но са там .Как се третират и изобщо пипат ли се ? Кога се махат някой знае ли.Иначе кожата и е чиста.Само по нослето ги има от раждането.Четох ,че ги има при преносилите мами ,но ние не сме.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 19:41 от shannel

# 67
  • Плевен
Не се пипат, ще се махнат до месец два. И аз не съм преносила, нормално в да има.

# 68
Благодаря Simple Smile няма да ги пипам .Баща и все още има такива по носа,дано при нея се махнат.

# 69
Щерката я слагам седнала в скута ми и очудващо седи, не мърда и гък не казва, докато режа ноктите. Но дълго време ги режех като спи.

# 70
Аз ги режа докато спи. Иначе няма начин да успея.

# 71
Аз от малък си му режа ноктите като е седнал в мен или преди да го къпем. За сега няма драма

# 72
  • София
И аз като спи и интересно, ноктите на ръцете трябва да ги режа през три дни, а на краката може да не ги пипам 2 седмици и няма да са израснали, ама режа уж и там.

# 73
Белите точици по носа при моите изчезнаха за месец.
Мляко не мога да препоръчам- съвсем малко ми се е налагало да дохранвам, пробвах първо лактана и доста повръщаха от нея. С хип беше по-добре. За в бъдеще смятам да пробвам новата формула на нан оптипро- хубави неща четох. Но аз давам много рядко АМ и децата вече са захранени, та ако не се хареса не е проблем да го сменя.
Нокти режа с лекота с обикновена нокторезачка- свикнали са да дават доброволно ръцете като седнат в скута ми, но с краката е голяма борба 😣

# 74
Моят син вече не е бебе, на 2г и 7м. е, но ноктите знае , че ще ги режа след баня , когато са по-мекички и няма проблем с това. Преди това съм опитвала по какви ли не начини и не даваше, случваше се с рев.Вече дали от възраста и разбирането или просто знае какво правя  не знам, но не се дърпа, даже дава ръчичките и крачетата сам. Даже ако има нокътче което го дразни идва и ми показва.

Общи условия

Активация на акаунт