Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ян. 2019, 16:37 ч.

HiPP изследване на суровините

 • 4 050
 • 57
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 199
Морков.

Знаехте ли, че?

Че морковите трябва да се засаждат на едно и също поле на всеки седем години и че всеки хектар изисква 200 часа работа годишно?

Морковите са много взискателни и чувствителни. Те се нуждаят от идеални условия за оптимално развитие: за да се предотвратят болести и вредители, нашите земеделски производители се придържат към добре балансирана ротация на културите, като засаждат био морковите HiPP в същото поле само на всеки седем години. По този начин почвата и растенията остават здрави.

# 46
 • Мнения: 41
Момчето ми много харесва тиквата.
Знаехте ли...Че тиквите са плодове?

Когато се говори за сборни плодове, това често са ягоди, малини и къпини. Тиквите от друга страна са месести плодове, ботанически казано, и те са най-големите в света. Те получават класификацията си благодарение на месестата част, която е отделена от семената

# 47
 • Мнения: 666
На моето момченце любимо му е пилешкото. Relaxed
А вече знам, че:
Цитат
Ние (Hipp) получаваме едновременно месо и яйца от една и съща порода.
В допълнение към бавното развитие на породите пилета, ние умишлено сме избрали да задържим породата Sandy. Какво е толкова специално за нея? При тази порода могат да бъдат отглеждани както мъжките, така и женските пилета. Докато кокошките носят много био яйца, мъжките животни се отглеждат за месо. Това прави и двата пола ценни за нашата HiPP бебешка храна.

# 48
 • Мнения: 162
Бананът е любим вкъщи.
"... Освен това, бананът се разпространява сам, като произвежда така наречените израстъци (базални издънки). След като майчиното растение е умряло, то ще изгние, като по този начин освобождава ценни хранителни вещества в почвата. В резултат на това, характеристиките на сортовете се предават от поколение на поколение, а качеството на почвата остава високо."

# 49
 • Мнения: 43
Любимия ни плод е ябълката.
Знаете ли че:

Интересен факт:
Във всяко едно 125 грамово бурканче има между една и две ябълки?
С толкова много ябълки в едно бурканче, няма място за други съставки, особено за добавена захар. Всички наши HiPP плодови пюрета, както и всички зеленчукови пюрета, съдържат само захари, които се срещат естествено в плодовете и зеленчуците. Също така обработваме и тези плодове, които не отговарят на визуалните стандарти определяни от супермаркетите, например твърде малък, прекалено голям, прекалено неоформен плод. По този начин предотвратяваме загубата на храна.

# 50
 • Мнения: 209
Във всяко едно 125 грамово бурканче има между една и две ябълки?

С толкова много ябълки в едно бурканче, няма място за други съставки, особено за добавена захар. Всички наши HiPP плодови пюрета, както и всички зеленчукови пюрета, съдържат само захари, които се срещат естествено в плодовете и зеленчуците. Също така обработваме и тези плодове, които не отговарят на визуалните стандарти определяни от супермаркетите, например твърде малък, прекалено голям, прекалено неоформен плод. По този начин предотвратяваме загубата на храна.

# 51
 • Варна
 • Мнения: 241
Детето ми обича всякакви плодове, но обича много да си похапва и риба.

Знаехте ли, че?
Съдържанието на мазнини, а оттам и съдържанието на есенциални мастни киселини като омега-3 мастни киселини, варира значително при различните риби?

Съдържанието на мазнини се определя от вида, сезона и температурата на водата. Дивата сьомга например съдържа ценни омега-3 мастни киселини, които са важни за развитието на мозъка.

Също така при производството на нашите HiPP бурканчета, съдържащи риба, се извършват специални методи за обработка, така че в продукта да няма никакви кости от риба.

# 52
 • Мнения: 279
Моето момиче обича ябълка!
Във всяко едно 125 грамово бурканче има между една и две ябълки?

С толкова много ябълки в едно бурканче, няма място за други съставки, особено за добавена захар. Всички наши HiPP плодови пюрета, както и всички зеленчукови пюрета, съдържат само захари, които се срещат естествено в плодовете и зеленчуците. Също така обработваме и тези плодове, които не отговарят на визуалните стандарти определяни от супермаркетите, например твърде малък, прекалено голям, прекалено неоформен плод. По този начин предотвратяваме загубата на храна

# 53
 • Мнения: 51
Доматите трябва да се съхраняват отделно от другите зеленчуци и плодове?

Подобно на ябълките, доматите също освобождават етилен - газ, който насърчава процеса на узряване. Доматите са от семейство Картофови. Те първоначално идват от Южна и Централна Америка и от там са намерили своя път към Европа.

# 54
 • Мнения: 1
Здравейте! Включени сме в изследване на ефективността на ХИП млякото при кърмачета в риск от развиване на алергии. Доколкото знам млякото още го няма на пазара. На кутиите,които ни дават в кашонче няма упоменат никакъв състав,а дозировката в мл спрямо възрастта доста се различава от тази на ХИП ХА 1 напр,което се предлага на пазара. Направих си труда да проверя. Тези факти леко ме притесняват. Също така забелязвам,че млякото не го засища особено,през няма и два часа огладнява,въпреки че е изпил преди това доста мл. Какъв е състава и стандартите на това мляко? Защо дозировката е различна и напр за петмесечно бебе се препоръчва 170/мл,докато при храните на пазара за тази възраст 235? Благодаря предварително!

# 55
 • Мнения: 648

Банан!


Тези бананови растения могат да живеят само до 18 месеца?
От разсада до прибиране на реколтата изминават 18 месеца, след което майчиното растение умира. По време на този естествен цикъл на живот местните хора, които култивират HiPP био бананите по традиционен начин във високата джунгла на Коста Рика, се намесват само ако растението е заразено. Освен това, бананът се разпространява сам, като произвежда така наречените израстъци (базални издънки). След като майчиното растение е умряло, то ще изгние, като по този начин освобождава ценни хранителни вещества в почвата. В резултат на това, характеристиките на сортовете се предават от поколение на поколение, а качеството на почвата остава високо.

# 56
 • Мнения: 728
Праскова.

На първите праскови, хората са се наслаждавали още преди повече от 4000 години?

В Китай прасковите са популярни от няколко хилядолетия и дори днес се смятат за символ на безсмъртието. Те принадлежат към семейство Rosaceae и са дошли в Европа през Персия преди повече от 1000 години.

# 57
 • Мнения: 539
Изтеглени са потребителите, които печелят награда от HiPP. Това са:

culturologist
radost!
Étoile*
Маргарита Върбанова
Ivelina Rusenova


Честито!


Date  Очакваме печелившите да се свържат с нас до 08 февруари 2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "HiPP" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон). Молим в мейла да уточните и кое е избраното от вас пюре на HiPP.

Общи условия

Активация на акаунт