Подготовка за малкия човек - тема 5

• 52 148
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Аз с есенно бебе ползвах тънко чувалче без ръкави. В чувал с ръкави има вероятност от претопляне. При температура на стаята около 20-22 градуса не е необходимо кой знае какво обличане и завиване.

# 526
Аз мисля да взема такива.

# 527
Нашата е такава, вземете си непременно и стойка, макар че и тя е доста скъпа. Само проверете внимателно, като купувате, при нас везната така и не проработи.

# 528
Аз с есенно бебе ползвах тънко чувалче без ръкави. В чувал с ръкави има вероятност от претопляне. При температура на стаята около 20-22 градуса не е необходимо кой знае какво обличане и завиване.

И аз се учудих на спалното чувалче с дълги ръкави и то през април. Като ескимос ли ще го пременяме това бебе?! Според мен спално чувалче с плътност 1.0 tog и памучна пижамка, ромпър или както там му казват, е ок.

# 529
За мен е излишно да е с дълги ръкави чувалчето. Някакво тънко трябва да е ако държите да е чувалче. Моя спеше по един ромпър и отдолу боди с къс ръкав. Даже виждам, че през май съм го държала само по памперс. а аз съм зиморничава майка.

# 530
Нашата е такава, вземете си непременно и стойка, макар че и тя е доста скъпа. Само проверете внимателно, като купувате, при нас везната така и не проработи.
Благодаря за съвета.

# 531
  • Beyond the stars
Имаме подарено чувалче с дълги ръкави и нямам идея кога се облича.
Вкъщи под 20 градуса не пада и е с 2.5 тонг без ръкави от новороден. Сега поръчвам пролетно 1 тонг..

# 532
Аз си мисля да взема такава мрежа. Без топчета е, струва ми се, че ще е по-добре да потъва във водата
http://www.-spam130-/bg/mrezha-za-vana-kitti

# 533
  • Г. О.
   Момичета, нагласих няколко варианта за изписването, според това какво ще бъде времето. Чудя се задължително ли е да има шапчица и ръкавички? Единият вариант ми е без, та не знам да купувам ли?
   За количката купих комплект - подложка, възглавничка и пелена за загъване. Имам ли нужда от втори комплект? Да купя ли и някакво матраче за количката(върху което ще слагам подложката) или тази подложка е достатъчна за да му е меко и удобно? Има едни непромокаеми матрачета, май не са лоша идея?

# 534
Моят син го изисахме по супер "скандален начин", посред зима  - боди с дълъг ръкав тип риза, отгоре елече без ръкави, папийонка,  панталон, чорапи обувки. Отгоре космонавта с шапка и бързо в колата. Нямаше 3 ката одеяла, ръкавици, терлици. А като видя на 35 градуса увито в родопско одеяло ми става жал.
В обобщение  - няма нищо задължително,  както ти прецениш!

# 535
Шапка бих препоръчала, може и тънко трико. Фонтанелите на бебето не са затворени при раждането, хубаво е да не е гологлаво в началото, колкото и да е топло. Това знам от педиатри. Ръкавици само ако са му дълги ноктите, ама не е задължително, не е много сигурно и колко ще ги търпи бебето.

# 536
  • София, България
Шапчица искат задължително при изписването. За ръкавички май не е задължително, но шапка, да Simple Smile
Аз наистина нямам намерение да го навличам - боди с къс ръкав, отгоре жилетка, ританки и шапка и одеялцето за красота Joy  ръкавички мисля да се слагам Simple Smile ще взема, но няма да ги слагам ако няма нужда. Гледам комплектите за изписване имат и лигавник?! Защо?! За него пък съвсем не виждам смисъл Simple Smile

# 537
Моля, моля, това не е прост лигавник, а бандана (шалче). Щото е фръц. Шегата настрана, някои бебета повръщат доста, може и да има практическо приложение освен естетическо.

# 538
  • София, България
Ааа добра логика... Ето, аз неопитната не се бях замислила за този факт с повръщането. Ще сложа един в торбата, ей така за фръц Joy Благодаря.

# 539
  • Beyond the stars
В тоз ред на мисли - ръкавичките са мегааа неудобното нещо. Има ромпъри, на които се обръщат ръкавите и са в пъти по-добре. Въпреки, че не повече от 2-3 седмици съм ползвала, после пилях нокти и го оставях да си пипа наволя.
Краят на септември за изписване беше с тънкото одеалце от Икеа, боди с къс, ромпър с дълъг ръкав и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт