RYANAIR -14

• 60 933
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Шанс винаги има, особено ако датите не съвпадат с ваканция и национални празници.

# 511
  • София
Ако ръчният багаж с колелцата не отговаря с 5 см на ширина дали се заяждат. До сега с мен не са се заяждали, но на дъщеря ми са направили проблем при последният полет, а сега на мен ми предстои и се чудя дали да рискувам. Закупих приорити специално заради багажа на колелцата

# 512
Дискутира се на всяка страница. Риск има. Вероятност голяма да не се заядат, но имат право да го направят, ако не влезе в рамката. При следващ полет тествай куфара в рамката, ако влиза, ще си го ползваш спокойно

# 513
  • София
Не- не влиза - 5 см е по -широк. Купуван е преди време когато такива бяха изискванията на Уиз и понеже си е здрав и читав си го ползваме. До сега не се бях и замисляла толкова за размера му, докато не стана проблема с дъщеря ми. И понеже си мисля , че тя нещо се е озъбила на стюардесите и те затова са се заяли за куфара, затова питам дали и други са имали проблеми. За летище София говоря. Последният път на малпенса даже не ни и погледнаха, но пък на Айндховен гледах как една жена прибирише и тъпчеше нещо по куфара защото беше с една малка дамска чантичка в повече

# 514
Моят опит е малък, но съм виждала от примерно 10 излитащи на Райън едновременно, само на един да седят и да мерят и глобяват, останалите минават метър. Дали е на случаен принцип или друг- не знам. Не мисля, че е заради заяждане на дъщеря ти, по-скоро лош късмет.
Аз бих взела( и взех де) нови куфари. Нов куфар е по-евтин от евентуална глоба....

# 515
Здравейте, някой може ли да ми каже багажът (приорити + допълнителна чанта на борда)  допълнителната чанта може ли да има колелца, че нещо не схванах (пишеше някъде, че само първите 90 с колелца ще са на борда, останалите - в багажното).  Мерси Simple Smile

# 516
Чантата може да я всякаква.

# 517
Здравейте, някой може ли да ми каже багажът (приорити + допълнителна чанта на борда)  допълнителната чанта може ли да има колелца, че нещо не схванах (пишеше някъде, че само първите 90 с колелца ще са на борда, останалите - в багажното).  Мерси Simple Smile
Това с първите 90 куфара беше по старите правила на Ryanair. Сега просто чантите трябва да отговарят на зададените параметри, независимо от техния вид.

# 518
Стюардесите не мерят багажа на летище София.
Изпращането до самолета е от служители на Swissport.
Дали ще се заядат за 5 см ....
90 места за приорити има на борда. Няма как да се качат повече багажи.
Малката чанта е от типа - дамска или диагоналка.
То с размери 40х25х20 см. къде и колелца да и набучат?

# 519
  • София
Суиспорт проверяват багажа в София, на опашката за бординг. Миналата седмица имаше само 2-3 куфара, които  момичето помоли да се измерят. Те видимо нямаха нищо общо с позволения размер, може да се каже че само най-фрапиращите бяха.
На Чампино в Рим никой нищо не провери.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 15:39 от Нелка*

# 520
По моето наблюдение,ако си приорити никой не гледа куфара.

# 521
  • София (Възраждане)
Някой има ли опит с добавяне на дете към вече направена резервация на възрастен? От чата са посъветвали титулярката да направи отделен акаунт, като напише детето пълнолетно там и после да ги търси да оправят резервацията...така ли се процедира в действителност?

# 522
  • sf
Няма нужда от отделен акаунт. Купува билет от нейния като за възрастен и после им пише да обединят резервациите, понеже е дете.

# 523
  • София (Възраждане)
благодаря!

# 524
И да се обади за обединяване по-малко от 24 часа след покупката, иначе се плаща такса за промяна.
Таксата за място (детето да седи с възрастния) си е отделно и винаги се плаща.

Общи условия

Активация на акаунт