Сватба, булките на 2019 тема 3

• 52 863
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Аз не съм доволна от Боряна Стефанова. Ако можех да върна времето назад, щях да се гримирам сама. Тогава не го направих заради времето, напрежението и снимките. Ходих на пробни гримове и при други, нищо не ме грабна. Повечето правят еднотипен грим, който е подходящ за клипове, но не и за сватби.
Истината е, че и гримовете, които ползват са ужасни. Аз си коригирах грима след това. За съжаление не намерих гримьор, който да ми допадне.

# 481
    По въпроса с църковния брак-вяра и религия са коренно различни понятия.И особено това,в което църквата и нейните представители превърнаха религията.Аз съм кръстена християнка,вярваща,но не в религията такава,каквато я познаваме,представена ни от нашата Църква.Но да не спамим повече темата.Който казва,че не е на хубаво,да даде рационално обяснение.
   Препоръчвам силно за грим Natali Petkova make up,мисля така е във фейса,защото не мога да дам други координати.Гримирила е няколко пъти дъщеря ми-за бала,за поводи,много е доволна.Провери я ,ако искаш.Не е  от вип гримьорите,не знам има ли салон,работи ли в такъв в София.

# 482
  • София
А какво се изисква за църковен брак? Акта за сключен граждански брак, кръщелно на кума? Не съм наясно въобще. С ММ ще празнуваме втората си годишнина като семейство, но нямаме църковен. Иска ми се да го изненадам, но да подготвя всичко без негово знание.

# 483
Я ме открехнете, още не сме ходили до църквата, само си запазихме дата и час за сватбата, та нямам идея. Гражданският брак ще е с изнесен реален ритуал, но след църковния, да не се окаже че правя сметки без кръчмар и така не може?

ПП. на който му е важно-прави сватба в неделя, който не го притесняват подобни неща, прави в събота. Аз се съгласих на църковен, защото ММ настоява, за мен не е важно дали е ден събота/неделя/ако ще и вторник..

# 484
Ние правихме първо църковен брак, не е проблем църковният брак вече да се направи преди гражданския. Но все пак е добре да се уточни това със свещеника в конкретната църква. Нашият граждански беше изнесен също и извън София и не беше възможно да е обратното.
Като идете до църквата да запазите час, свещеникът ще ви даде да попълните  такава бланка (може и подобна, защото не знам дали в различните църкви нямат различни).  
Скрит текст:
Скрит текст:
Ще платите капаро и в деня на венчавката останалото. Цената на нашия беше 300 лв. мисля.
За църковния много бързо се заемат часовете, на мен ми се наложи да пренаредя програмата, заради това, не беше свободно. Носете си всичко, което трябва и го проверете, че така при нас виното беше забравено Grinning. Добре, че живеем близо до църквата. Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 18:14 от shakri

# 485
Часовете в църквите се заемат бързо само за т.н. най-желани такива. Разбира се и таксите за тях са космически. Ако не робувате на това, че задължително трябва да се венчаете в определена навикана църква, където даже няма къде да паркираш и ще те претупат за 10 минути, то може да изберете някоя по-малко популярна. Там и таксата ще е по-нормална. Това разбира се важи най-вече за София.
Аз лично препоръчвам църквата Св. Троица в ж.к. Св. Троица в София.

# 486
А какво се изисква за църковен брак? Акта за сключен граждански брак, кръщелно на кума? Не съм наясно въобще. С ММ ще празнуваме втората си годишнина като семейство, но нямаме църковен. Иска ми се да го изненадам, но да подготвя всичко без негово знание.

Страхотна идея!

# 487
Страшно многа харесах тези чаши- семпли и елегантни. Има ги в сайта на my wedding , но ми се струва твърде много 200лв за 2 ритуални чаши.

Някаква идея от къде мога да намера такива на нормални цени? 😯

# 488
Аз бях харесала подобен модел, пак на Vera Wang. Никъде не намерих подобен, доста гледах.
Страшно многа харесах тези чаши- семпли и елегантни. Има ги в сайта на my wedding , но ми се струва твърде много 200лв за 2 ритуални чаши.

Някаква идея от къде мога да намера такива на нормални цени? 😯

# 489
  • София
На Вера Уанг чашите ги има в сватбения център, но не всички модели.

# 490
Аз точно в техния сайт гледам , но са ми скъпи като цена. Харесах самата форма , а не мога да намеря подобен модел .

# 491
  • София
И аз търсих и не намерих. Единствения вариант беше да поръчам от Англия където излизаха със около 80-100 лева по-евтини, можеш да следиш.

# 492
Благодаря за коментарите за договор, ще имаме при всички положения, просто не ми се рискува., да няма измамени камили накрая Animal Dromedary CamelAnimal Dromedary Camel Animal Dromedary CamelЧувала съм всякакви истории за отказан в последния момент ресторант заради по-голяма сватба или някакви неспоменати надценки в цените и т.н. Ще се опитам да сътворя някакъв текст от това, което сте ми споменали.

Относно църковния брак в събота съм съгласна с Knysna и марулета. Ходя често на църква, важен ми е точно този ритуал, много повече от гражданския и дори бих си останала само с него, ако не беше юридически невалиден без заветното "подписване". НО догмите заради самите догми са нещото, което винаги много ме е дразнело. Ако някоя от вас ми посочи в някой от фундаменалните църковни текстове такава забрана за сватба в събота може и да се замисля, само дето според мене това "правило" е измислица на някоя не особено благочестива особа от БПЦ, която напоследък има доста неадекватни включвания.

Какво е необходимо за църковен брак - ето линк към статията на Н.Митев (тоя човек на колко хора е помогнал само с блога си не е истина:))) https://nmitev.com/blog/%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0% … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

# 493
Това са чашите и бокала, които съм избрала, все още не сме ги купили. Безоловен кристал, ръчна изработка, усуканата част символизира съдбите, сплетени в едно.😍

Скрит текст:

# 494
Много са красиви!Откъде ги хареса?Моята дъщеря още се колебае.

Общи условия

Активация на акаунт