Сватба, булките на 2019 тема 3

• 52 878
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Някои може ли да ми помогне.Търся бутониери орхидеи на прилична цена ,но нещо не намирам.

# 376
Ние сме в Свети Атанасий в събота. Най-вероятно проблемът е в датата, а не в деня от седмицата. Проверете в Гугъл забранените от църквата дати за 2019г.

Цитат на: rallytsa link=topic=1089548.msg38213623#msg382[b
[/b]13623 date=1550007916]
Момичета, пак се включвам с въпрос Rolling Eyes
Можете ли да ми кажете църква във Варна,къдетоизвършват ритуал в събота. Имате ли идея дали изобщо има или в нито една църква не може да се венчаем в събота?
Днес ходихме до Свети Атанасий, но от там ни казаха,че трябва да е или неделя или петък, а миналата година бяхме на сватба на наши приятели в Балчик и там нямаше проблем с църковния брак в събота.

# 377
За  фотосесията моите деца избраха Хидропарк Вятърните Мелници до село Горна  Малина. Не са плащали никаква допълнителна такса, а само такса вход на всички участващи в сесията. Много хубави снимки и видео имат от там. Проблемът е ако сватбата е през лятото, в събота и сесията е преди обяд, защото тогава има много хора, които ходят там на плаж и разходки. https://www.melnicite.bg
Ето една снимка. Моля да не ме цитирате, че по-късно ще я изтрия.

# 378
Малко по-назад се обсъждаха цените за сватбена украса. Вчера получих офертата от флористката, която ще ни украсява ресторанта. Сватбата ще ни е от 80-90 човека, без изнесен ритуал. Това което тя ми прати като сума излиза около 1.200-1.300 лв. в зависимост какви цветя ще искам и колко големи ще са аранжировките. В тази цена влиза: булчинския букет, букета за хрърляне, букетчетата на шаферките, бутониери, украса за колата, официалната маса, около 8 аранжировки за масите, кът за снимки, тишлайфери, панделки, свещи...

# 379
Момичета знаете ли дали ще вдигат цената на златото в Дуо? Скоро бях питала и ми казаха 67лв/грам . Мислим да отидем до края на месеца да поръчаме халки.

# 380
Прокрадвам се при вас... предполагам няма да съм единствената, след вчерашния ден. Започвам да чета назад, моля да ме извините предварително за всички глупави въпроси, които тепърва ще задам, но всичко ми е мъгла, а сумите за които чета последните страници само за флористи искрено ме плашат. От понеделник започвам да опипвам почвата с ресторанта, дали изобщо имам шанс за запазване на края на юли или септември, защото имам само един вариант в ума.. С две думи емоции, емоции и още малко емоции

# 381
Момичета знаете ли дали ще вдигат цената на златото в Дуо? Скоро бях питала и ми казаха 67лв/грам . Мислим да отидем до края на месеца да поръчаме халки.

Цената на златото в Дуо е цената на златото на борсата в момента + 23лв за грам за изработка. Ако се вдигнат борсовите цени на златото, ще се вдигнат и в бижутериите, няма как Simple Smile

# 382
Прокрадвам се при вас... предполагам няма да съм единствената, след вчерашния ден. Започвам да чета назад, моля да ме извините предварително за всички глупави въпроси, които тепърва ще задам, но всичко ми е мъгла, а сумите за които чета последните страници само за флористи искрено ме плашат. От понеделник започвам да опипвам почвата с ресторанта, дали изобщо имам шанс за запазване на края на юли или септември, защото имам само един вариант в ума.. С две думи емоции, емоции и още малко емоции
Честито и добре дошлаа, ще се справиш в  началото е малко стряскащо и  объркващо, но е много приятно.
Аз съм си направила таблица със всички разходи, кое колко струва и какво сме платили до момента като капаро. Лично на мен така ми е много лесно и прегледно. Надяваме се да се впишем в 18-20к(дано да няма надвишаване)

# 383
И аз имам таблица с разходи - кой какво плаща, докъде е платено, колко остава... Много обичам да си я попълвам. Grinning
Във втория шийт имам изброено абсолютно всичко, което трябва за сватбата и съответно откъде получаваме услугата.
Всичко разпечатвам и на хартия, събирам в класьор, който се казва "Сватбена папка" - оферти, платежни, документи. Grinning  Въобще много сладка подготовка. Gift Heart

# 384
Аз също си имам едно тефтерче, в което си записвам и идеи, и задачи, направени разходи и съответно плануван бюджет. Да попитам как са мартенските булки, още малко и сватбата ще е реална. С подготовката всичко надявам се е ок? Аз с моята сватба на 02 юни доникъде не съм стигнала, дори още се чудя за модел на рокля, но най-късно началото на март ще я поръчам, както и до края на месеца ще изберем халките. Поканите още не мога да ги изработя, защото не зная коя ще е кумата. Общо взето все още всичко стои,  поне някои от нещата ми се дооформят в главата.

# 385
Ние не сме писали имената на кумовете в поканите Simple Smile Но то вече си е въпрос на личен избор.
Иначе остана да купим алкохола за ресторанта и саксиите за украсата и за подаръчетата, както и аз да си взема роклята от корекция и да си довършим танца.
Следващата седмица ще правим последни доплащания и в събота ще ни е моминското и ергенското - като цяло не остана Grinning

# 386
В някой държави жените си запазват изцяло името, така че няма проблем Simple Smile

# 387
Ние не сме писали имената на кумовете в поканите Simple Smile Но то вече си е въпрос на личен избор.
Иначе остана да купим алкохола за ресторанта и саксиите за украсата и за подаръчетата, както и аз да си взема роклята от корекция и да си довършим танца.
Следващата седмица ще правим последни доплащания и в събота ще ни е моминското и ергенското - като цяло не остана Grinning

И това е една добра идея, която и мъжът ми подхвърли, че може изобщо да не пишем имената на кумовете. Пожелавам ви прекрасни емоции, пък може и да видим някоя и друга снимка да ви се порадваме Simple Smile

# 388
Момичета, пак се включвам с въпрос Rolling Eyes
Можете ли да ми кажете църква във Варна,къдетоизвършват ритуал в събота. Имате ли идея дали изобщо има или в нито една църква не може да се венчаем в събота?
Днес ходихме до Свети Атанасий, но от там ни казаха,че трябва да е или неделя или петък, а миналата година бяхме на сватба на наши приятели в Балчик и там нямаше проблем с църковния брак в събота.

Здравейте! Нашата сватба е в Свети Атанасий  на 28.09.2019г. и е събота. Не знам защо са ви казали, че не може. Малко съм изненадана от това което са ви казали.

# 389
Малко по-назад се обсъждаха цените за сватбена украса. Вчера получих офертата от флористката, която ще ни украсява ресторанта. Сватбата ще ни е от 80-90 човека, без изнесен ритуал. Това което тя ми прати като сума излиза около 1.200-1.300 лв. в зависимост какви цветя ще искам и колко големи ще са аранжировките. В тази цена влиза: булчинския букет, букета за хрърляне, букетчетата на шаферките, бутониери, украса за колата, официалната маса, около 8 аранжировки за масите, кът за снимки, тишлайфери, панделки, свещи...

Коя е агенцията

Общи условия

Активация на акаунт