Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 512
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Ако имаше някой, като Салсиша или Хепи мами, да ми набият шамарите на каква некадърна лекарка съм попаднала, детето ми щеше да е на 1.5 години.

Не от хубаво съм научила нещата, които знам, същото важи и за други момичета.  За съжаление на повечето не им се занимава с обречената кауза да повтарят едно и също по 100 пъти, а наистина има какво да се научи.

# 121
Благодаря .. 🤗😘 В най-неочаквания момент изведнъж тая сутрин ми се появи 2 чертички 🤗 още не мога да повярвам .. 😃

# 122
Salsisha съм забелязала в много теми,че влиза остро,обаче вече се убедих,че за да се събуди човек така трябва,а и в почти всичките  случаи съм съгласна с нея.Дуфастона го пих,изчетох му листовката и останах в потрес,че ми го изписва лекар,поне го пих малко време,но има изключително много странични ефекти.Ако ми бяха предложили нещо с по-малко такива,щях да избера него,но в малките градове и дори не само в малките,лекарите са идиоти.И кажи-речи ние трябва да си следим бременността.
Vercheto_sv прегръдки от мен и моята ситуация е същата и се надявам сега края да е щастлив.Успех и при теб,дано прегръщаме малките слънчица вкъщи.
Dery честито и успешен финал на края.На гинеколог можеш да отидеш след 14 дни закъснение някъде.

# 123
И аз не вярвам сляпо на лекарите , точно заради това си назначавам САМА изследвания , които "великите " репродуктивни светила отказват да ми назначат.  Да не говорим , че пак този прехваления ми каза " ако имаш любима лаборатория давай си парите" ставаше дума за изследване на АМХ ( на 35 г бях с яйчник и половина) 😠
Може би това което казва Salsisha не ви харесва защото не е написано лигаво.  Казва в прав текст и директно . За първи път я засичам в тази тема и не знам какво е преживяла , но си личи че говори от опит. Не може винаги да ви се говори това което искате да чуете.
 Друг и въпроса чие мнение ще приемете.  
При първия ми трансфер използвахме дуфастон и утрогестан (неуспешен). При втория след консултация с доц.Русев  разбрах , че е изключителна грешка да се предписва на жени с тромбофилия   (аз имам такава)
За но шпа същата работа . Прогестерона под форма Дуфастон, утрогестан и лябимото ви  😉но шпа сгъстяват кръвта!  Колко е вярно , колко не е всеки сам може да прецени на какво да вярва.

Успех  на всички 🤗 и по  -малко нерви , че.за никой не са полезни 😉

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 11:07 от 💙ROSSE💙

# 124
Искам да кажа нещо за намирането на добър лекар... обиколих толковаааа многооо, ама много, семейството и приятелите почнаха да ми се подиграват, всеки ми казваше, че няма перфектен такъв, получавах подкрепа само от мъжа ми, защото идваше с мен на всеки преглед и виждаше за какви хора ставаше въпрос. Преглътнах мизерията в МД, заради уж голямо светило, три пъти отидох и това беше. Оставете мизерията...отношението, лекарствата, които ми изписваше, пуши цигари, после ме пипа, говори си по телефона през 90% от времето-ужас, ужас, думи нямам. Да не говорим, че не направи разлика м/у ниска плацента и плацента превия...В друга частна клиника смених 3ма, едната и тя се водеше от светилата, две-три седмици не можех да се свържа с нея, за да коментираме изследванията ми. След преглед никога не бях спокойна, киснех после с часове във форума и проверявах всичко, което ми казваха, леркаствата проверявах, плаках, тъжна картинка. Накрая след толкова търсене успях! Струваше си усилията да намеря за мен добрия лекар. Имам и пълно доверие. Мога да разчитам по всяко време, във всеки един ден, знам, че прави и ще направи всичко възможно за мен и бебето, а бременността ми не е от най-спокойните-първо зацапвания, после постоянно следене на шийката и та така. За това търсете и ако нямате доверие на лекаря ви, търсете друг и друг, докато се почувствате спокойни и в сигурни ръце. Знам, че в малките градове е по-трудно, но винаги има начин, сигурна съм.

# 125
Пиша за последно , за да не разводняваме темата - никой не е казал, че няма опит и знания. Но МЕКО казано тона и е груб и обиден. Аз не искам и някой да се лигави насреща, за мен е въпрос на елементарно възпитание. Ако те дразнят въпросите на някой, смяташ го за глупав и елементарен , че пита някакви неща за които ти си на ясно , по-добре подмини и въобще не отговаряй, отколкото да го насметеш като последния боклук. Видиш ли ти "доктор нямаш ли си, енциклопедия нямаш ли у вас,  начални знания за женската полова система нямаш ли, google нямаш ли си, АГто ти не става, това и онова лекарство отдавна не се изписва" или т.н.
И преди съм писала за това, виждам че не съм единствената, която мисли така. Промяна няма и сигурно няма да има.

Надявам се все пак накрая да бъдем мили една с друга и полезни най-вече.

Скрит текст:
И аз не вярвам сляпо на лекарите , точно заради това си назначавам САМА изследвания , които "великите " репродуктивни светила отказват да ми назначат.  Да не говорим , че пак този прехваления ми каза " ако имаш любима лаборатория давай си парите" ставаше дума за изследване на АМХ ( на 35 г бях с яйчник и половина) 😠
Може би това което казва Salsisha не ви харесва защото не е написано лигаво.  Казва в прав текст и директно . За първи път я засичам в тази тема и не знам какво е преживяла , но си личи че говори от опит. Не може винаги да ви се говори това което искате да чуете.
 Друг и въпроса чие мнение ще приемете. 
При първия ми трансфер използвахме дуфастон и утрогестан (неуспешен). При втория след консултация с доц.Русев  разбрах , че е изключителна грешка да се предписва на жени с тромбофлибия  (аз имам такава)
За но шпа същата работа . Прогестерона под форма Дуфастон, утрогестан и лябимото ви  😉но шпа сгъстяват кръвта!  Колко е вярно , колко не е всеки сам може да прецени на какво да вярва.

Успех  на всички 🤗 и по  -малко нерви , че.за никой не са полезни 😉

# 126
Salsisha съм забелязала в много теми,че влиза остро,обаче вече се убедих,че за да се събуди човек така трябва,а и в почти всичките  случаи съм съгласна с нея.Дуфастона го пих,изчетох му листовката и останах в потрес,че ми го изписва лекар,поне го пих малко време,но има изключително много странични ефекти.Ако ми бяха предложили нещо с по-малко такива,щях да избера него,но в малките градове и дори не само в малките,лекарите са идиоти.И кажи-речи ние трябва да си следим бременността.
Vercheto_sv прегръдки от мен и моята ситуация е същата и се надявам сега края да е щастлив.Успех и при теб,дано прегръщаме малките слънчица вкъщи.
Dery честито и успешен финал на края.На гинеколог можеш да отидеш след 14 дни закъснение някъде.
Благодаря Ви Много 🤗🤗

# 127
Мир 😉
Винаги ще има доволни ,  недоволни , сърдити ... дава се съвет и мнение , ако искат ще го уважат, ако не искат не!
Не мисля , че е написано с лоши чувства.
И аз спирам 👍

И имам един въпрос... вярно ли е , че е най -добре да се спи на ЛЯВАТА страна ?
Лично на мен на дясно ми е по-добре , но пък не било добре за бебетата  🤔 също обичам и по гръб , но пък това изобщо не било препоръчително. 

# 128
  • София
Това за спането на ляво и аз го срещнах няколко пъти, но и на мен на дясно ми е по-удобно. При мен от ляво е гръбчето на бебето и усещам, че и на него не му е удобно така. 😁 Аз си спя приоритетно на дясно.

# 129
И аз знам, че се спи на ляво, но ги редувам, иначе се схващам, но и често се будя бо гръб

# 130
  • Бургас
Няма правило ... спиш както ти е удобно. Като порасне корема ще ти бъде най-удобно да спиш на лявата страна, защото като натежи и притиска важни артерии при лежане по гръб или притиска важни органи /ч.дроб и жлъчка/ ако лежиш на дясна страна. Аз на прага на 7ми месец успявам да лежа около минута по гръб преди да започне да ми става лошо. Някак успявам още да лежа и почти по корем, с подвит под корема крак, предполагам че няма да е за дълго :/ , а така ми е най-удобно. При мен и бебето протестира като легна на лявата страна, явно сега е така разположено, че като усети корема подпрян на матрака и веднага започва да рита.

# 131
pipi221 , и аз се будя по гръб и се чувствам гузна. 🙄

Хулиганче , измислих си някаква поза полу гръб /полу лява страна, ама като ставам по 18 пъти на вечер ми е трудно да се на местя после ☺

Solace, само когато съм на преглед и съм по гръб ми е изключително неудобно, виж в леглото си е друга работа Simple Smile
Точно тава прочетох и аз за вената и си налагам да спя на една страна.
Още не съм използвала възглавницата за Б , подпирам се с някакви по-малки ..какво чакам и аз 🤔

# 132
  • Бургас
ROSSE, и аз моята възглавница не съм я вкарала в употреба още. Ти както си със двечки сигурно по-раничко ще усетиш нуждата от нея.

# 133
По гръб като лежиш се притиска някаква вена кава и не може да функционира правилно кръвта.На дясно може да се лежи,но не основно на тази страна,защото се натоварва черния дроб,а той и без това се натоварва доста по време на бременност.И за това се препоръчва спане на ляво,кръвообращението е най-добро и бебето се снабдява най-добре с кислород.Възглавница и аз не ползвам,катеря се върху мъжа ми...по-удобно ми е от възглавницата.

# 134
  • Пловдив
Имате ли стягане на корема?
Аз съм 29г.с и започна тия дни да ми се стяга корема и да чувствам тежест преди 2 дни бях на ФМ доктора каза да пия магнезия и към момента всичко беше наред, но започвам да се тревожа... Дали да не посетя някой спешен кабинет да ме видят?

Общи условия

Активация на акаунт