Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 907
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
За гаденето на мен ми помагаше айран. Спомням си изпивах го с литри първите месеци. А на всичкото отгоре водата до ден днешен ми мирише и не можех да пия, та айрана и там спасяваше положението.

# 511
Ох ужас, от утре ще опитам и аз вода с лимон и айран, че положението е много яко 😂 сутрешното гадене е най- силно, после някъде отминава, ама.... има го Simple Smile
А да попитам до кой месец или до коя седмица го имахте това неразположение? Simple Smile

# 512
Да не те отчайвам, но при мен приключи в 21 седмица.

# 513
При мен до 39 г.с Grinning

# 514
Мале момичетааааа..... значи да се настройвам, че трябва да свиквам... Simple Smile в интернет бях чела, че до към 3ти месец и отминава, ноооо всичко си е до организъм Simple Smile

# 515
Имах гадене само до към 8-9г.с. , не съм стигала до повръщане и до към 10г.с. вече бях супер. Дано отмине бързо Simple Smile , но при всеки е различно.

# 516
Ох ужас, от утре ще опитам и аз вода с лимон и айран, че положението е много яко 😂 сутрешното гадене е най- силно, после някъде отминава, ама.... има го Simple Smile
А да попитам до кой месец или до коя седмица го имахте това неразположение? Simple Smile

При мен премина точно за 1 седмица от 7ма до 8ма. Но аз носих навсякъде вода с лимон, дори като излизам на разходка и като ми прилошее веднага пиех и го стопираше. Другото което правих- на нощното шкафче имах вода с лимон и пиенето на 1 чаша беше първото нещо, което правих за деня.

# 517
Имах гадене само 5/6 сутрини префи 12 седмица и то ако ме хапнех нещо навреме след ставането. Закусвах ли нещо (дори мъничко) гаденето излезваше. Та въпреки неразположението, моя съвет е да не се оставяте гладна. - При мен това помагаше.

# 518
С първата бременност имах гадене до към 12г.с., а с втората - до към 10-11 г.с. Помагаше ми стомахът ми да не е празен, затова ядях на често бисквити и солети. Те обират стомашните сокове и намаляват чувството за гадене. Добре е сутрин след събуждане да се хапват обикновени бисквити, защото тогава обикновено гаденето е най-силно. Не е приятно, но в по-голямата част от случаите преминава след третия месец. Лекарите го смятат за много добър знак, че бременността протича нормално.

# 519
И моите наблюдения са такива, хапна ли нещо ми отминава, ама няма как пък постоянно да ям.... Simple Smile момичета мерси много за съветите Simple Smile

# 520
  • Пловдив
А кога започна гаденето при вас? Аз се притеснявам, че нямам кой знае какви симптоми в 5 седмица и 4 дни.

# 521
Аз не съм имала гадене изобщо. Напълно е нормално да нямаш гадене или други "симптоми". При мен единствения "симптом" през първото тримесечие беше увеличаването на гърдите.

# 522
При мен около 2 седмици след като разбрах,че съм бременна започна сутрешно гадене, но и апетита ми се усили,та със закуска всяка сутрин с айрянче ми беше топ.А чак до повръщане се стигна 3 пъти общо.Нещото, което мен ме изтормози най-много беше разтягането на кожата и сърбеж, гърди,корема..

# 523
  • Gotham City
Ако на някоя от вас са правили амниоцентеза, моля да ми отговори на няколко въпроса:
Страшно ли е?
Болезнено ли е?
Опасно ли е за плода?

Днес ми излязоха резултатите от БХС и док имаше известни притеснения, тъй като (убийте ме не мога да цитирам точно) общия риск за Даун е нисък, но биохимичния е среден риск и другата седмица отново ще правим БХС и ако пак излязат така, док каза, че и амниоцентеза ще трябва.

Лично аз гледам да не се филмирам, тъй като и на ехографа бебо не дава никакви признаци за Даун, но сигурно док иска да се подсигури

# 524
За самата амниоцентеза не мога да кажа, но има алтернативни, на нея, изследвания, които са кръвни. Моя позната прави такова, вместо амницентеза, защото имаше висок риск за Даун на БХС. Обсъди с лекаря си какви са вариантите.

Общи условия

Активация на акаунт