Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 871
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Като гледам, има много АГ-та, които правят и ФМ само и само да вземат допълнителни пари. Специалистите, които правят ФМ се занимават само с фетална медицина.

Harleen, наистина отиди при специалист. Ако е късно вече, имай предвид като дойде време за следващата ФМ, да си запишеш час при сертифициран специалист. При тях, обикновено часовете се записват за поне 2-3 седмици напред, а понякога и месец.

# 541
Подкрепям горните мнения!
Не е ли сертифициран, мнението му по такива сериозни въпроси не важи.

# 542
  • Г. О.
Момичета, какво означават нитритите в урината? Отчита ми позитивен резултат за нитрити, епителни клетки и бактерии. Явно имам някаква инфекция, но пък урината не беше стерилна. На някоя от вас случвало ли се е да има такъв резултат?

# 543
За нитритите не знам, но ми се случи два пъти да ми излезе плоски епителни клетки и бактерии много и накрая пуснах стерилна урина и излезе чиста. Обясниха ми, че най-вероятно е имало замърсяване на самата проба. Най-добре пусни стерилна.

# 544
Цитат
Обикновенно, урината не съдържа никавав нитрит, но е изпълнена с нитрати. Някои бактерии обаче, използват нитратите за храна и ги преобразуват в нитрити. Това прави излишъка от нитрит в урината ясен белег за протичаща бактериална инфекция на пикочо-половите пътища.

Утре пусни стерилна урина, най-вероятно ще се наложи лечение с антибиотик

# 545
Здравейте, в 8 г.с съм и съм с настинка. Смуча прополки си пръскам спрей с алое за гърло, но не съм сигурна дали мога да пия тонзилотрен. Приемли ли сте го по време на бременност? Благодаря.

# 546
Момичета, май ми излиза ечемик. Подут ми е единия клепач. Надявам се все пак нещо да съм Го разбъркала по-грубо и за това да е така, ноо... за първи път ми излиза такова нещо и малко се притесних. Трябва ли да взимам мерки, да звъня на АГ? Опасно ли е за бебчето?

# 547
Здравейте, в 8 г.с съм и съм с настинка. Смуча прополки си пръскам спрей с алое за гърло, но не съм сигурна дали мога да пия тонзилотрен. Приемли ли сте го по време на бременност? Благодаря.

Здравей, може да приемаш Тонзилотрен, Инфлуцид, както и Исла мус (за гърлото). Предписани са ми от лекар, в случай на настинка. Бързо оправяне🍀

# 548
Момичета, май ми излиза ечемик. Подут ми е единия клепач. Надявам се все пак нещо да съм Го разбъркала по-грубо и за това да е така, ноо... за първи път ми излиза такова нещо и малко се притесних. Трябва ли да взимам мерки, да звъня на АГ? Опасно ли е за бебчето?

И на мен ми се случи м. януари. Мислех, че е ечемик, но се оказа конюнктивит. Утре ще разбереш кое от двете е. Ако е ечемик, ще остане само едното око и ще започне да се образува като пъпка. Ако е конюнктивит, ще започне да те сърбят и двете очи и сутрин да има много гурели, ще се подуе и другото око.
Аз тогава ходих на очен лекар, мисля на третия ден от първото подуване. Каза, че не е опасно за бебето и ми изписа някакъв крем за мазане. Капки за очи, обаче, са изключени при бременност.
Моят съвет е да отидеш на очен лекар в първия работен ден.

# 549
  • София

Ако е ечемик, преди години успешно съм го лекувала с яйчен белтък. Вариш яйце, режеш на две, махаш жълтъка и още докато е топъл белтък го налагаш върху окото и държиш. Може да го правиш по няколко пъти на ден докато изтегли и изкара връх, който сам ще си се пукне.  Ти не пипаш нищо. Напълно безобидно и подходящо е в твоя случай.

# 550
Здравейте момичета! Ако може някой да ми помогне ще се радвам. Бременна съм според ЧХГ.  Оплождането беше на 31.01.19, тоест днес е 30 -ти ден. Предстои ми първи видеозон на 05.03. От 5 дни се чувствам много зле-гадене, повръщане, главоболие и това е непрестанно денем и нощем. Повръщах по веднъж на ден, но днес 3 пъти. Говорих с лекарката, изписа ми таблетки "Емил", пия натриев цитрат, ям сухари, солети и нищо не помага. Направо пълен кошмар вече 5-ти ден. Почти само лежа, нямам сили изобщо.

# 551
  • София
Здравейте момичета! Ако може някой да ми помогне ще се радвам. Бременна съм според ЧХГ.  Оплождането беше на 31.01.19, тоест днес е 30 -ти ден. Предстои ми първи видеозон на 05.03. От 5 дни се чувствам много зле-гадене, повръщане, главоболие и това е непрестанно денем и нощем. Повръщах по веднъж на ден, но днес 3 пъти. Говорих с лекарката, изписа ми таблетки "Емил", пия натриев цитрат, ям сухари, солети и нищо не помага. Направо пълен кошмар вече 5-ти ден. Почти само лежа, нямам сили изобщо.
А ние с какво да ти помогнем? Не видях и въпрос? Пий вода с ломон - това може би ще ти успокои стомаха.

# 552
От сряда съм на вода с лимон, не помага! Явно последен вариант са ми системите и ще се наложи да прибегна към тях. Благодаря

# 553
Е чак пък системи. Повечето бременни имат подобни неразположения по време на бременност, ти още не си минала първия ти преглед, тогава ще обсъдите с АГ-то състоянието ти. Има много неща, които помагат. На мен и дишането ми помагаше, седнала, с главата нагоре, сода с лайм или лимон, коричка хляб, лукчета, ментови дъвки. Пробвай. Дано успееш до някъде са контролираш гаденето и да не стигаш до по-сериозни мерки! Успех и лека бременност

# 554
  • Пловдив
Е, при повръщане веднъж-три пъти дневно чак от системи едва ли има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт