Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 845
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Първата ми бременност приключи фатално и от тогава не спирам да виня себе си, че копъра в таратора или ананаса са били причината.Или горещия душ, или пазаруване на нещо по-тежко и 100 други неща.
Само който го е преживял знае чувството за вина и страха при следващото забременяване!

Съжалявам за случилото се, но сама трябва да опиташ да не се виниш и да държиш лошите мисли надалеч. Никой не може да ти помогне, ако сама не си помогнеш. Не знам дали това ще те успокои, но една част от бременностите завършват с аборт и никой не може да каже с точност причината. В началото на бременността женският организъм възприема ембрионът като чуждо тяло, а самият ембрион има нужда от време да "укрепне". Ти по никакъв начин не си виновна. Сега, да не взема да стресна някоя бременна, не ми е това целта. Просто такива неща се случват понякога. Да ти кажа, аз в начална бременност, и тежко съм вдигала(дъщеря ми 12кг), и съм си хапвала каквото ми се яде, а за горещите душове-вече втора бременност се къпя с гореща вода, защото не мога по друг начин. Иначе ми е студено. Не знам това дали ще ти помогне, но малко окуражаващи думи няма да навредят.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 13:36 от Happy_mommy

# 646
Мажете ли се с нещо за целулит, освен за стрии? Аз съм в 6тия месец и се мажа за стрии, но ми се появи доста целулит на дупето. Пия много вода през деня и не ям солено, така че се чудя от какво е и как да го махна

# 647
Мажете ли се с нещо за целулит, освен за стрии? Аз съм в 6тия месец и се мажа за стрии, но ми се появи доста целулит на дупето. Пия много вода през деня и не ям солено, така че се чудя от какво е и как да го махна
Една приятелка беше така, бебето буквално то изсмука с кърмата. След това беше гладка като ученичка.

# 648
Came lita,не се обвинявай напразно,аз внимавах с всичко и пак имам една загуба.Захар и сол не близвах,тези всички неща,които си изброила също,вместо да качвах-свалях.Та,всичко е божа работа,ще следиш,на прегледите какво се случва с бебчо,ако на изследванията има някакъв проблем ще го решиш и всичко ще е наред,но като живееш под стрес какво ще хапнеш и пийнеш не си правиш услуга,че стреса оказва голямо влияние.Ще се мъчим да сме спокойни и ще чакаме да гушнем бебешоците.Успех на всички и малки пухкави бебешоци на финала.
Monamour,това звучи супер,ха и при мен да има такъв ефект,че вече ще почна да се треса,докато ходя.Тоя път качих много,не ми се мисли как ще свалям после и как ще увисна, като купа с желе ще съм.Иначе за целулит бях чела хума,кафе и олио.Бях пробвала преди години и то 2 пъти и ми се стори,че има ефект.

# 649
Явно бременните се сдобиваме с целулит, без значение колко сме качили. С тази бременност съм 8-9кг по-малко, отколкото по това време предната бременност, и въпреки това отново ми се увеличи целулита. Обикновено след раждането нещата се подобряват, така че не страшно. Ако се спортува след раждането, ще е още по-добре. Аз се мажа само с кокосово масло. Доста добре ми хидратира кожата, която стана ужасно суха и имам доста неприятен сърбеж по корема и кръста. Специално за целулит не се мажа с нищо, но от такива мазила едва ли ще има полза, имайки предвид, че организмът е в режим на трупане на мазнини.

# 650
По време на бременност не съм го пробвала,бях някъде 10-11 клас тогава,та за през бременност нямам наблюдения.А за хидратиране,миналата бременност пробвах с кокосово масло и нямаше много ефект при мен,все си ме сърбеше и ми се нацепи корема като диня.Сега мажа с бебешко олио,че започнаха да ми се появяват нови стрии и да ме сърби от разтягането.Много повече ми се хидратира кожата от него и ми успокоява,че и по ръцете ми излизаха някакви пъпчици и от нищо не минаваха.Ужким мажех с някакъв крем с лайка,който хидратирал и успокоявал,ама само по-зле ставаше от него.И ръцете почнах с бебешко олио да мажа и явно и те са ми били много сухи.Абе общо взето,направо съм се пресушила тая бременност,ама ще закрепим положението някак.

# 651
А от кой месец ви се появиха стрии ( ако сте имали). На мен ми казаха, че след 6тия се появяват, но има малък шанс да не се появят ако се мажа достатъчно и с правилните неща

# 652
Миналата бременност започнаха в 9-ти месец и за един месец станах ужас.Сега почнаха от 6-ти някъде.Но според мен зависи най-вече от кожата ти.Имам познати,които не са се мазали с нищо и нямат една стрия.

# 653
За стриите миналата бременност се мазах с кремове против стрии и цялата се нацепих. Тази редувах кокосово и бадемово масло и не ми се появи нито една.

# 654
Първата ми бременност приключи фатално и от тогава не спирам да виня себе си, че копъра в таратора или ананаса са били причината.Или горещия душ, или пазаруване на нещо по-тежко и 100 други неща.
Само който го е преживял знае чувството за вина и страха при следващото забременяване!
Аз имам н1яколко загубени бременности. Хич не ми е чуждо чувството за вина.

# 655
  • София
Относно копъра и магданоза. В началото на бременността имах синдром на раздразненото дебело черво. Ходих по лекари, казаха, че е от нерви и ми изписаха чайове от лайка, мента и... копър! Но най-вече копър!
И по възможност мноооооооооооооооооого копър в таратора, плюс всекидневно поне литър чай от копър. Въпреки че не понасям тази подправка, в продължение на може би два месеца я консумирах в неимоверни количества. Проблемите с храносмилането отминаха, бебка е добре, вече съм на финалната права в девети месец.

# 656
Не знам дали е вреден копъра (и като цяло се опитвам да не чета много много, че се филмирам ужасно за всичко), но когато имам проблем с корема ми помага основно чай с копър, мента и лайка (някакъв дето само в Т-маркет го намирам, та там специално за него ходя). Има и много други подобни чайове с копър, включително за бебета.

# 657
  • София
За целутита освен пиенето на вода можете да правите и масажи.
За отслабнах заради здравословен проблем и целулита ми изчезна. Преди година и нещо имах доста по краката и дупето. И си купих силиконови вендузи. Използвах ги веднъж Simple Smile

# 658
Аз се мажа с крема и маслото на мустела срещу стрии, редувам ги. И аз съм края вече и нямам стрии, притеснявам се след рязкото спадане на корема дали няма да се появят, но и тогава ще се мажа. По принцип съм със смесена към мазна кожа. А за целулита знам, че  не е хубаво да се маже с готовите продукти, които се продават. Аз по принцип нямам никакъв, но вече се е появил по дупето и отстрани на бедрата. решила съм да го боря след като родя с разни процедури, на които ходих преди, сега нищо няма да го правя 😃 да добавя, че пия 3л вода, но явно няма ефект това върху целулита ми

# 659
  • София
Аз пия поне 3,5 литра вода всеки ден, отделно чай, компот, айрян. Гледам да не пия готови сокове и никакво газирано.
Не съм забелязала да ми се е увеличил целулитът, откакто забременях. Преди това ходих на антицелулитни масажи и аква аеробика. Няколко месеца след раждането смятам да подновя всички процедури.
Стрии засега нямам (36 г.с.), ще продължа да се мажа и след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт