Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 919
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Както ти е написала и Happy_mommy, на повечето места, където се извършва такова специализирано изследване, така наречения ранен скрининг или ранна фетална морфология, там нещата са комбинирани - кръв и подробно разглеждане на бебче. Докато в Майчин дом е кръв и ти снемат само основните показатели, които им трябват, за да получат статистическия резултат. Местата с доказани специалисти в пренаталната диагностика са няколко: Фемина, Св.Петка, Марковс, Щерев (всеки от тях си има свой ценаразпис - обикновено ранния скрининг върви около 100-120 лв. всичко, което както казах включва взимане на кръв и подробен преглед на бебчето). За феталните морфологии наистина е хубаво записване на час поне месец по-рано (в сайтовете на повечето е обяснено нагледно кои в коя седмица се прави и ти ще си сметнеш)
За пренатеста и подобните на него, цените са в сайтовете им и зависи много какво точно ще се изследва.

Подозирам, че след като си и записала за ранна в Токуда, тя ще ти включи и взимане на кръв. Всичко ще ти е накуп. Ти при Колева ли ще я правиш или при Богданова?

# 376
Както ти е написала и Happy_mommy, на повечето места, където се извършва такова специализирано изследване, така наречения ранен скрининг или ранна фетална морфология, там нещата са комбинирани - кръв и подробно разглеждане на бебче. Докато в Майчин дом е кръв и ти снемат само основните показатели, които им трябват, за да получат статистическия резултат. Местата с доказани специалисти в пренаталната диагностика са няколко: Фемина, Св.Петка, Марковс, Щерев (всеки от тях си има свой ценаразпис - обикновено ранния скрининг върви около 100-120 лв. всичко, което както казах включва взимане на кръв и подробен преглед на бебчето). За феталните морфологии наистина е хубаво записване на час поне месец по-рано (в сайтовете на повечето е обяснено нагледно кои в коя седмица се прави и ти ще си сметнеш)
За пренатеста и подобните на него, цените са в сайтовете им и зависи много какво точно ще се изследва.

Подозирам, че след като си и записала за ранна в Токуда, тя ще ти включи и взимане на кръв. Всичко ще ти е накуп. Ти при Колева ли ще я правиш или при Богданова?
Точно при Богданова нямаше час и записах при Колева, ще съм в края на 11 г.с. Като се записвах, не ми казаха нищо за БХС, мисля да се обадя утре да питам и запиша допълнително, ако трябва.

# 377
  • София
Те там го наричат "Ранен комбиниран биохимичен скрининг за хромозомни аномалии 11+0 – 13+6 г.с." и включва и вземане на кръв, споко😉Колева е добър диагностик. Аз лично предпочитам специалисти, които се занимават само с пренатална диагностика, каквито има в центровете, които ти изредих😉Но за следващите ще си знаеш. Какво да ти кажа - особено с първо бебе на толкова неща се учиш в крачка и е хубаво, че има кой да те насочи във форуми като този. Поне на мен винаги са ми били изключително полезни мненията на майки, които вече са утъпкали пътеката, както се казва. Само спокойно и повечко четене.

# 378
Те там го наричат "Ранен комбиниран биохимичен скрининг за хромозомни аномалии 11+0 – 13+6 г.с." и включва и вземане на кръв, споко😉Колева е добър диагностик. Аз лично предпочитам специалисти, които се занимават само с пренатална диагностика, каквито има в центровете, които ти изредих😉Но за следващите ще си знаеш. Какво да ти кажа - особено с първо бебе на толкова неща се учиш в крачка и е хубаво, че има кой да те насочи във форуми като този. Поне на мен винаги са ми били изключително полезни мненията на майки, които вече са утъпкали пътеката, както се казва. Само спокойно и повечко четене.
Наистина безкрайно ми е полезен форумът, много благодаря за съдействието! Решила съм да не казвам за бременността преди да влезна в 4-я месец, а толкова неща трябва да се проучат и направят до тогава...
За Колева четох двустранни мнения, но решавам да й се доверя за изследването, поне за първата морфология, нататък ще видим Simple Smile

# 379
Щом си се записала в Токуда за ранна ФМ, значи няма за какво да се притесняваш. Навсякъде в частните болници и медицински центрове, тя включва и вземане на кръв, защото цялостното изследване включва два компонента. Теб явно те объркват имената, защото наистина на различните места наричат изследването по различен начин. А относно Пренатеста, не знам защо така бързаш. Ако на БХС всичко е наред и лекарят няма съмнения за нещо, не виждам смисъл да се правят подобни тестове. То и това е смисъла на БХС и на това да се прави от всички бременни-за да се прецени дали има нужда от допълнителни изследвания за аномалии.

# 380
Ако човек има възможност, смятам, че е много хубаво да се направи Пренатеста. Дава допълнително спокойствие. Аз правих Пренатест, без да имам показания, като категорично отказах БХС, но направих три ФМ. БХС е само една статистика в крайна сметка и може да те вкара в страшни принеснения.

# 381
И аз правих матернит21 тест. Мисля, че той се прави в по- ранните седмици, преди да е дошло време за БХС. Ако излезе положителен, вече е амноцинтезата за най-достоверена диагноза. Гинекологът каза, че няма смисъл за БХС, само статистика е, щом има пренатест

# 382
  • София
Затова казах повече четене - за да може човек да си направи осъзнати избори...в крайна сметка няма нищо лошо да си направи ранния скрининг, пък дай боже, всичко да е наред🖒За някои неинвазивните тестове са за предпочитане, други като мен директно отидохме на амниоцентеза...всеки си има своите убеждения. Сега ме питат - ти не беше ли чела за кръвните пренатални тестове....разбира се, че бях чела, но от самото начало исках най-високата степен на сигурност. Прецених си рисковете, плюсовете-минусите и като обсъдих нещата с минимум 2ма доктори, си взех решение как ще действам. И нямам ни най-малко съмнение в избора си.

# 383
[url]Добро утро дами ! 💐
На 8 г.с. съм и в петък ще съм на контролен преглед и искам да ви попитам дали ще е с УЗД, защото и майка ми иска да влезе заедно с мене .. Тона е първата ми бременност и затова не знам какво ме следва .. 🙂

# 384
  • София
Най-вероятно ще е с вагинален ехограф, но щом ти е майка, няма от какво да се притесняваш🖒

# 385
  • София
До 10-11г.с прегледите (на повечето места) са с вагинален ехограф. Ти си прецени дали ще ти бъде комфортно, винаги може да отидете заедно по-нататък, когато ще има и повече неща за показване.

# 386
Ок. Благодаря Ви 🤗

# 387
Момичета, благодаря ви за отговорите! Чета и премислям опциите, хубаво е човек да има избор. От другата седмица като се запозная с лекарката, ще ми е малко по-спокойно. Подготвила съм списък с въпроси 😊😄

# 388
  • Пловдив
Вчера направих една дълга рсзходка и снощи ме стегна корема втвърдяваше се и имаше болка.
Сега нещата се успокоиха, а и онзи ден бях на ЖК и всичко беше наред.
В 8 месец съм има ли други като мен?

# 389
Аз съм в 33 седмица и при разходка започва да ме понаболява долната част на корема и все едно продължава към бедрата (като се изправям, пак имам същото чувство между тежест и болка там).

Общи условия

Активация на акаунт