Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 876
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
еееее, Кактус, моят син въобще не беше смачкан картоф. Беше розов и опънат, може би заради килограмите му - 4 кг Simple Smile
аз лично се влюбих веднага в него.

# 406
Късметлийка! Аз всичките бебетата ги огледах в неонатологията, 8 бяха, ми всички ми изглеждаха смачкани 😂 слава богу, си променят физиономията след месец, два 😄

# 407
Коя седмица започват запис на тонове? И здравната каса поема ли ги?

# 408
За тоновене всяко Аг ги почва по различно време.Задължителномай е:8 месец-през две седмици, в 9-през 1 и след термин-всеки ден. Мисля, че не се поемат от здравната каса, освен ако Аг-то на добра воля не реши да не вземе пари. На повечето места са по 20 лева.

# 409
Късметлийка! Аз всичките бебетата ги огледах в неонатологията, 8 бяха, ми всички ми изглеждаха смачкани 😂 слава богу, си променят физиономията след месец, два 😄
Моят си беше много красив, ама пак не ме обля тази любов веднага. Първият път като ми го дадоха нямах представа какво да правя и си мислех, че съм ужасна майка, защото много осъдително ми се струваше, че ме гледа Grinning 

# 410
И двете ми госпожици бяха прекрасни Heart Eyes С розови бузки и извити мигли. И двата пъти се разплаках . Обичах ги силно още преди да се родят.Седях и ги гледах с часове как спят и още продължавам нищо ,че голямата е на 9.

# 411
  • Сан Франциско
Нашето момиченце - недоносено, родено в 34 г.с., 1.4 кг. - толкова красива беше, като миниатюрна кукла ( сестрите в неонатологията я наричаха "our miniature porcelain doll) 😊 И аз много я обичах още преди да се роди и след ужасът от последните седмици до раждането като разбрахме, че е здравичка и просто трябва да наддаде на тегло - още повече.

# 412
Нашето момиченце - недоносено, родено в 34 г.с., 1.4 кг. - толкова красива беше, като миниатюрна кукла ( сестрите в неонатологията я наричаха "our miniature porcelain doll) 😊 И аз много я обичах още преди да се роди и след ужасът от последните седмици до раждането като разбрахме, че е здравичка и просто трябва да наддаде на тегло - още повече.

Извинявай за въпроса и може да не отговориш, ако не желаеш, но какво стана, че роди толкова рано? Имаше проблем с плацентата ли?

# 413
Коя седмица започват запис на тонове? И здравната каса поема ли ги?

На мен ми казаха след 32г.с., че трябва да започна. Здравната каса не ги поема. Явно затова и някои лекари малко ги пренебрегват и не изпращат бременните на тонове(чела съм за такива случаи). Някои, пък, пращат бременните на тонове от 9ти месец. Аз се следя в частна болница и там от 8ми месец се следят. Както са ти написали, и при мен е 8ми месец-през две седмици, 9ти месец-всяка седмица, след термина-всеки ден.

Момичета, интересното при новородените, ако са родени нормално е, че обикновено са с леко деформирани глави, защото се конфигурират според мястото и формата на родовия канал. Моята се роди с леко продълговата глава, но постепенно се оправи, разбира се. Въпреки това, ми се стори най-красивото бебе на земята. Grinning Относно очакванията, изглеждаше точно така, както никога не бяхме очаквали, така че не се настройвайте предварително. С баща й сме с черни коси и малко по-тъмни кожи. Тя се роди с тъмно руса коса, мътно сини очи и бяла кожа. Постепенно кожата й потъмня малко, но пак си е беличка, косата й стана кестенява, а до 1 годинка очите й станаха пъстри(абсолютно същите като на баща й). Никой не знае точно как ще се прояви гена.

# 414
Аз сега от 29гс почвам да ходя на тонове, рано ми се стори понеже и аз знам, че около 32гс почват да ги следят. Но пък ето-разбрах, че на доста места почвали след 28гс 😁 Мислех, че в Щерев си е постоянна практика това, но на моя приятелка почнаха в 33гс, та може и до лекар да си е.

# 415
Момичета, имам въпрос. Предстои ми местене в стара загора за постоянно местожителство. Вмомента съм в Търново  /5 месец съм вмомента/ и съм много доволна от лекаря и лекарката на жк. Също така искам да родя в Търново, влизала съм на отворени врата в родилното и много ми харесаха условията. На прегледи ще ходя всеки месец веднъж- като пътувам, но как ще стане с раждането? Да наема квартира месец предварително в Търново ли? Имам приятелки, родили в стара загора и ми препоръчват частни болници, но раждането там било 1300 лв, което ми се струва много, като знам, че тук в Търново съм доволна от отношението и от вида на болницата и ще родя за 3 пъти по- малко....

# 416
Как само първия?!В начална бременност и с двете ми бременности, при няколко гинеколога в различни болници, съм била гледана с вагинален ехограф, който е по-прецизен в ранните седмици, като към 11-12 г.с. мисля започнахме с коремен, за който вече нямах търпение.

Извинявай, на колко прегледа се наложи да ходиш до 11-12 гестационна седмица, че са те преглеждали с вагинален  ехограф?

# 417
Как само първия?!В начална бременност и с двете ми бременности, при няколко гинеколога в различни болници, съм била гледана с вагинален ехограф, който е по-прецизен в ранните седмици, като към 11-12 г.с. мисля започнахме с коремен, за който вече нямах търпение.

Извинявай, на колко прегледа се наложи да ходиш до 11-12 гестационна седмица, че са те преглеждали с вагинален  ехограф?

Цвете,

аз до 10 седмица минах 3 прегледа  с вагинален, следащия преглед през 13 седмица беше с нормален ехограф. Различните лекари практикуват различно!

# 418

Цвете,

аз до 10 седмица минах 3 прегледа  с вагинален, следащия преглед през 13 седмица беше с нормален ехограф. Различните лекари практикуват различно!

И аз бях така от 4та седмица.

# 419
  • София
Понеже въпросът беше към мен, да взема и аз да се включа - не е като да не съм минала достатъчно с двете бременности сумарно - в първата от 5 г.с. за установяване (последствие чакаме пулс), във втората от 6 г.с. И до 11-12 се бяха насъбрали прилична бройка, особено през първата, когато си търсех гинеколог и обиколих няколко - частни и държавни, докато не се установих. Който си е късметлия с 1 доктор от началото, си е друга работа...особено като е отишъл и по-късничко за установяване на преглед!

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 12:40 от Velina25

Общи условия

Активация на акаунт