Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 971
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Момичета, кръвни изследвания сутринта на гладно мога ли да пусна към 10 и нещо? Непредвидено имам спешна работа сутринта по-рано и не мога да ида в болницата, а трябва да ги пусна утре. И урина, в контейнерче, ако занеса и е стояла 2 часа?
За кървните изследвания да, за урината не съм много сигурна.

# 436
Здравейте!На някой да са откривали блестящ папиларен мускул двустранно на ФМ в 21 г.с.Моля да споделите,ако някой е имал същия проблем.

# 437
Момичета, кръвни изследвания сутринта на гладно мога ли да пусна към 10 и нещо? Непредвидено имам спешна работа сутринта по-рано и не мога да ида в болницата, а трябва да ги пусна утре. И урина, в контейнерче, ако занеса и е стояла 2 часа?
За кървните изследвания да, за урината не съм много сигурна.
Дъ дорс, мисля че урината трябва да я дадеш в лабораторията максимум час след като си я събрала. Поне мен така ме посъветваха като давах. А за изследванията няма значение, стига да си спазиш другите изисквания като гладно и жадно.

# 438
По мои наблюдения, в Цибалаб и в Рамус, събират пробите урина от 7 до обяд и чак тогава ги предават за изследване, т.е преседяват на един шкаф 4-5 часа на стайна температура. Видяла съм го с очите си, понеже съм си правила няколко пъти обременяване с глюкоза и захарен профил, т.е. била съм в лабораториите по над 3-4 часа.

# 439
  • София
По мои наблюдения, в Цибалаб и в Рамус, събират пробите урина от 7 до обяд и чак тогава ги предават за изследване, т.е преседяват на един шкаф 4-5 часа на стайна температура. Видяла съм го с очите си, понеже съм си правила няколко пъти обременяване с глюкоза и захарен профил, т.е. била съм в лабораториите по над 3-4 часа.

За цибалаб и аз да потвърдя - като занеса урина ми казват "остави я там върху хладилника" и си седи на стайна температура от 7 и 30 в колкото отварят до поне 11 когато взимат пробите. Тъй че надали е голям проблем - иначе пише до 1 макс 2 часа да си я занесъл.

# 440
+1
Точно така правят в цибалаб. Носила съм урина и в 11 часа. Просто пътят ми до лабораторията е час и половина минимум. Та няма проблем.

# 441
  • София
За кръвните мисля, че нямаш никакви проблеми, ако е ПКК - с изключение на няколко, които знам - витамините и д-димер (там лаборантката ми беше казала, че трябва са дадени по-рано)

За урината уж трябва да е до 1 час след взимане, но като знам каква навалица е по лабораториите сутрин, а в доста не те пускат с предимство, ако си бременна (Бодимед са от лабораториити, в които е регламентирано и написано дословно, че с предимство са бременни и с малки деца), в нашия Цибалаб - си стоиш редом с 15-20 човека дори за една урина, и 1 час си минава за норматив. Аз така съм изхвърляла урина😣

# 442
Ама защо чакаш на опашката? Отиваш отпред, ако някой се заяде казваш/показваш корема и че си с предимство и минаваш. Не чакай някой да ти прави място,никой няма да го направи, изисквай си го! Говоря от опит, мен ме беше срам да се обяснявам, ама в третия триместър толкова ми тежеше, че срамът изчезна и си минавах навсякъде с предимство.

# 443
  • София
Ама защо чакаш на опашката? Отиваш отпред, ако някой се заяде казваш/показваш корема и че си с предимство и минаваш. Не чакай някой да ти прави място,никой няма да го направи, изисквай си го! Говоря от опит, мен ме беше срам да се обяснявам, ама в третия триместър толкова ми тежеше, че срамът изчезна и си минавах навсякъде с предимство.
Това вкл. за лаборатории на които не е указано с табела, че бременните са с предимство ли?

# 444
В такива не съм била, но дори да има подобни лаборатории, пак ще мина преди всички, ако съм бременна с грамаден корем.

# 445
  • София
В такива не съм била, но дори да има подобни лаборатории, пак ще мина преди всички, ако съм бременна с грамаден корем.
Мда, типичното мислене повечето бременни "аз съм с корем и целия свят трябва да ми прави път и да ми се кланя" Trollface На другите - м@йната им, важното е аз да съм добре Trollface Какво толкова, че на опашката може да има хора, на които наистина им е зле, въпреки, че "си нямат корем".

# 446
Заради седене по опашки в лаборатории бях 2 седмици с тежък грип и не можех да пия нищо като бременна, чак в очите ме удари и развих конюктивит. Във всяка нормална държава се прави път на бременна жена. И е нормално да се прави. Типичното мислене да не се прави път, защото на мене ми е по-зле е отвратителна липса на възпитание. И да, скъпи бременни, изисквайте си предимството, заслужавате го, отговаряте за 2 живота, хич да не ви пука за мнението на другите. Нормалните хора сами ще ви отстъпят реда си ( за 9 месеца само веднъж ми се случи, уви).

# 447
В нашата лаборатория "писанец" изследват урината на място, та нямам наблюдение да стоят по няколко часа там.. Не знам като престоят доколко са достоверни резултатите.

# 448
Почти никой не отстъпва на бременни. Взех да свиквам с тази мисъл, че никой не е длъжен на никой.
В началото не ми личеше и е ок, че не ставаха примерно в градски транспорт, но да вижда корема и да се прави на луд/луда... Не знам какво да кажа, всичко е до възпитание.

# 449
  • София
Те и майките, които вече са родили отговарят 2 или повече живота, защото децата им ги чакат вкъщи и ако майката се разболее ще се разболеят и те, ама не се напъват да са първи в кабинета понеже "въобще не ги интересувт  другите".Trollface

Общи условия

Активация на акаунт